Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ШАРАНИ НА ТРУД
- danev69
- сериозен играч
ШАРАНИ НА ТРУД
Здравейте,колеги. Днес посетих платения на с. Труд /този с 3лв.такса не полицейския/. Идеята беше да ловим щука,ама щуката беше на друго мнение. Бях с един приятел,който не обича да лови щука и заради него помъкнах и пръчките за шаран. Добре,че заради него помъкнах и другите пръчки иначе щеше да е класически валат. Бяхме на язовира към 7,30ч.,вече имаше няколко коли . Първо разпънахме дъната за шаран. Не сме бъркали никаква захранка,защото на този язовир местата са само на стената и всеки хвърля най-различни захранки и затова аз предпочетох да не храним изобщо. Бях взел 4 буркана с царевица с различни аромати/мед,ванилия,скопекс и тути фрути/. След като заредихме въдиците аз си сглобих блеснарката и тръгнах да обикалям в търсене на щука. Обиколих целия язовир,смених най-различни примамки,ама щука няма. В крайна сметка ми писна да въртя и се върнах при колегата да видя,какво става с шараните. При него беше същата работа. На всякъде скачаха шарани,ама не щат да се закачат. Докато се чудехме какво да правим аз намерих на земята бурканче с царевица. Беше стояло поне 4-5 дена на слънце и царевицата се беше вкиснала много. Решихме да пробваме на нея след 5мин удари първия шаран/люспест 1,5кг/.Веднага заредихме всичко на новата царевица. В крайна сметка изкарахме общо 5 шарана и доста маломерни,който връщахме веднага. Люспестите бяха по 1,5кг а голите по 2кг. . Към 14 ч. слънцето напече много здраво и се изнесохме от язовира. Ето и малко снимки.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- и господ не е толокова добър
Re: ШАРАНИ НА ТРУД
Хубав излет 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- gorkata_petrov
- разбира нещата
- ignatov78
- ще става разбирач

Хубав излет 

Щом няма щука има шарани ! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Хубав излет, колега!Мен същото ми се беше случило на яз.Ивайловград.Два дена пръчките седяха заредени и разпънати и нищо и в последния час, като на майтап, удари на намерената от мен вкисната царевица. 

Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- sladkishka1
- научил се да хвърля
Добре си направил че си взел и шаранджииките.А може ли да ми кажеш как да стигна до язовира че не съм ходил там до сега? Като отивам от Пловдив към Труд каде се намира?
Не трябва да очакваш повече от това което даваш!
- danev69
- сериозен играч
Здрасти,колега. Малко преди да излезнеш от Труд има един прелез в ляво/от там е пътя за Строево/. На прелеза завиваш на дясно и караш само направо,докато излезеш от селото. След това минаваш по едно мостче и след това покрай сметището. Продължаваш само направо и стигаш едно голямо дърво/на него има табела спортен риболов/. Завиваш на ляво и пътя те води до язовира. Този е последния в ляво/общо са 3 язовира/. Има шаран, амур,толостолоб,щука,костур и сом. На стената се лови най-удобно. Дълбоко е около 2м.. Специално шарана ми бяха казали,че най-много кълве на царевица от консерва,ама не подценявай и вкиснатата. Има много големи шарани и амури,ама скачат много навътре във шаварите. На слука ,ако ходиш.sladkishka1 написа:.А може ли да ми кажеш как да стигна до язовира че не съм ходил там до сега? Като отивам от Пловдив към Труд каде се намира?
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му