Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг на яз Искър
Модератор: bobopeli
Re: Тролинг на яз Искър
[quote="Troli Rapala"]За 3 часа в събота на устието имах 3 удара,едното беше соме,щот удара беше двоен,но пръчката не се сгъна,като за голем!Привечер с двете въдици хванах комбайн,па на него имаше соме-кило!
От към пътя,срещу Филма е сметище,па и кражби на мотори,джетове и моторници влизат и излизат,чий го дирят,ей?
Пълна лудница,че и селянията отгоре!Нема да повторим скоро!
[/quote
Троли-в събота бях на Багера-ама горе на сянка при паркинга-леляти Мария и чичо ти Боре известнни Софиянци споделиха че тия къде пипат по колите били наказани от рибарите-имала хаика от риболовците преди време-незнаех-пребили са ги,за двигателите жалко за колегите,рибите верно че не кълвеха,ама в гората беше скара бира 

Риболовци.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е,па и аз влезнах от Багера,па не те видех Пържолнико-Гладников!
Що се криеш,една пържолка да не дадеш на изтерзания тролингист?

Колеги ПОЧНА СЕ (снощи сомче малко над 3кг и бяла над 2кг) рибата е от страната на Щъркела на стотина метра от брега сомчето удари към 21ч на МАГНУМ РЕД ХЕД а бялата към 10и нещо на нов модел на Рапала за тролинг .Вчера на влачене от мои познати има извадени 5 сомчета като единия е бил 9кг а на кльонк в петък е изваден един 11кг.Днеска се разминах с едни колеги които хванаха пред мене сомче под кило и го вързаха до едно към кило и малко КОЛЕГИ ОСЪЗНАИТЕ СЕ (аз моя го снимах как си отплува) НЕ КАЗВАМ ВСИЧКО ДА СЕ ВРЪЩА но поне МАЛКИТЕ и СТАРЦИТЕ ги ЩАДЕТЕ .
-
- вече хвърля и на тежко
Тия не са колеги - а бракониери! Сом под кило ми се струва маломерен отвсякъде.Днеска се разминах с едни колеги които хванаха пред мене сомче под кило и го вързаха до едно към кило и малко КОЛЕГИ ОСЪЗНАИТЕ СЕ (аз моя го снимах как си отплува) НЕ КАЗВАМ ВСИЧКО ДА СЕ ВРЪЩА но поне МАЛКИТЕ и СТАРЦИТЕ ги ЩАДЕТЕ .

- spookymiro
- ще става разбирач
Вчера направиме с един приятел 13 часа във водата. От 7 сутринта до 16ч и после от 18 до 22ч. Минах целия резерват от караваните до вододайната зона и обратно, като влизах и в заливите. После покрай Будното око в Шипоченския и там 2-3 тигела. Вечерта влачих до тъмно в Шипоченския. Значи съм направил 13 часа във водата. Резултата напрваво плачевен - към 15ч в Шипоченския удари сомче към кило на сливъра с жълтото тяло и червената глава. Дано да оцелее, щото се беше пернало отгоре на главата и докато го извадя си беше направило дупка от дърпане. Направо му се виждаше месото. Ама приятеля като го топна във водата, веднага се стрелна към дъното, та може и да се оправи.
Днес от 6:30 до 11ч пак обикаляхме в Шипоченския, Буришкия и около него. Като тръгнах да излизам си показваше доволно риба и насред нищото на дълбочина предимно около деветия метър. Резултат - 0:0
Поздрави!
Днес от 6:30 до 11ч пак обикаляхме в Шипоченския, Буришкия и около него. Като тръгнах да излизам си показваше доволно риба и насред нищото на дълбочина предимно около деветия метър. Резултат - 0:0

Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
- spookymiro
- ще става разбирач
Преди два месеца с един колега се прибирахме от командировка в Смолян. Между Асеновград и Пловдив има едно място, дето продават риба. Колегата не беше ял сом и реши да си вземе едно дребно за да го опита. Гребнаха и му претеглиха най-малкотоjamiemirror написа:
Тия не са колеги - а бракониери! Сом под кило ми се струва маломерен отвсякъде.

Иначе хубаво си пишем тука за маломерен улов, бракониери ама файда никаква. Преди няколко години имаше едни дето ловеха от лодка на дърветата на Сухото дере. Бяха хванали няколко шаранета по педя. Даже се и хвалеха, че ловели шарани. Казахме им да ги пуснат, а те ни чумосаха. Вместо да стават излишни патърдии, от нашия лагер колеги имаха номера на риболовните Боби и Гошо и им звъннаха. Те дойдоха, видяха шаранетата в живарника и им треснаха акт 500 кинта...
- 101
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте, реших да не пускам отделна тема, за това как ни изненада първата августовска сутрин на 2010. С приятели се качихме до Искъра за уикенда, като основно бяхме заложили на тролинг, скара и бира. Успяхме да се измъкнем от София още в петък вечерта. Намерихме си чудесно местенце от към Ихтиманския бряг, където си направихме и бивака. По едно време установих, че съм си забравил пръчките, но за щастие бах приятелски подпомогнат от останалите, които щедро ме оборудваха с два спинингови пръта. Наистина устройвахме се до късно, но пък в събота рано сутринта към 06.00ч. бяхме на вода. Още през първите 15мин. имах удар на бяла мако под кило. Рибата върнахме обратно, превъзбудени, че това е само началото и че големите предстоят. Е да де ама не! Цяла сутрин, до обяд и после от 18.00ч. до мрак влачихме около резервата и нищо, освен един пропуснат удар на свечеряване.
Въпреки дългите и безресултатни разходки, вечерта си прекарахме във веселба около огънят.Трябва да призная, че много трудно станах сутринта и за една идея да пропусна днешния риболов. Така или иначе успяхме да тръгнем на развиделяване. Дестинацията ни отново беше около резервата, с уговорка, че ако е същата трагедия като в събота, ще се изместим от другата страна към "Щъркела" и устието. Преминавахме покрай последният залив и вече бяхме решили да цепим към другия бряг, когато последва нечовешки удар! Пръчката ми едвам не ислетя от стойката! Очевидно бяхме закачили нещо голямо. След кратка суматоха с оплитане на останалите въдици започна борбата със сома,
която завърши след по-малко от 30мин. Единият от аверите направи много добро клипче с изваждането. Излезна сомец 167см. 32кг, като удари някъде към 07.15ч. След като го транспортирахме, влезнахме отново, но този път в посока Шипоченски залив и точно на входа - пак удар! Този път беше сом бебе под 2 кила, който пуснахме моментално. Някъде към 10.30ч.излезе силен вятър и риболовът приключи. На брега си направихме една фото сесия с голямата риба на нас и който поиска от публиката и след като я премерихме я върнахме обрато в дълбините на язовира, за да може да радва и други късметлии.
Откровенно казано още не мога да се осъзная от толкова много емоции. Пропуснах да кажа, че всички риби се хванаха на червеноглавия Rapala Sliver.
Няколко снимки оставих в галерията за тези които искат да видят рибата. Ако някой има желание може да ги качи в темата.
Поздрави на всички и наслука!
Въпреки дългите и безресултатни разходки, вечерта си прекарахме във веселба около огънят.Трябва да призная, че много трудно станах сутринта и за една идея да пропусна днешния риболов. Така или иначе успяхме да тръгнем на развиделяване. Дестинацията ни отново беше около резервата, с уговорка, че ако е същата трагедия като в събота, ще се изместим от другата страна към "Щъркела" и устието. Преминавахме покрай последният залив и вече бяхме решили да цепим към другия бряг, когато последва нечовешки удар! Пръчката ми едвам не ислетя от стойката! Очевидно бяхме закачили нещо голямо. След кратка суматоха с оплитане на останалите въдици започна борбата със сома,
която завърши след по-малко от 30мин. Единият от аверите направи много добро клипче с изваждането. Излезна сомец 167см. 32кг, като удари някъде към 07.15ч. След като го транспортирахме, влезнахме отново, но този път в посока Шипоченски залив и точно на входа - пак удар! Този път беше сом бебе под 2 кила, който пуснахме моментално. Някъде към 10.30ч.излезе силен вятър и риболовът приключи. На брега си направихме една фото сесия с голямата риба на нас и който поиска от публиката и след като я премерихме я върнахме обрато в дълбините на язовира, за да може да радва и други късметлии.
Откровенно казано още не мога да се осъзная от толкова много емоции. Пропуснах да кажа, че всички риби се хванаха на червеноглавия Rapala Sliver.
Няколко снимки оставих в галерията за тези които искат да видят рибата. Ако някой има желание може да ги качи в темата.
Поздрави на всички и наслука!
- spookymiro
- ще става разбирач
Браво колега, чудесен улов. Явно класиките магнум и сливър с бяло или жълто тяло и червена глава са актуалните воблери.
Би ли споделил как го извадихте от водата? Аз имама канджа, ръкавица и голям кеп, ама честно да кажа не знам на кое ще се доверя като дойде момента. Ако ще го пускам, хем ще искам да не го нараня, хем ще искам и да го хвана и да направя някоя снимка.
Ето снимките от галерията:

Би ли споделил как го извадихте от водата? Аз имама канджа, ръкавица и голям кеп, ама честно да кажа не знам на кое ще се доверя като дойде момента. Ако ще го пускам, хем ще искам да не го нараня, хем ще искам и да го хвана и да направя някоя снимка.
Ето снимките от галерията:
Колега с канджа не е задължително да го шиеш през тялото.Аз ги закачам през хрилете след като се е уморил и си живеят (само като ги пусна след сесията лягат на плиткото за по час и после си заминават,имах един случаи със сом 7,300 които го бях сложил в джипа в един от черните човали за боклук и седя там поне два часа и точно си тръгвах и срещнах един приятел и ми вика ГРЕХОТА Е ,ТРЯБВА ДА ГИ УВАЖАВАМЕ
и го върнах във водата но поне 15мин го движих напред и назад за да влезне вода в хрилете и като го пуснах се обърна и излезна при мене
така няколко пъти и накрая легна в плиткото на една страна а като нагазих да го ТЕСТВАМ ЖИВ ЛИ Е се размърда ,удари с опашка и си отплува.Много са издръжливи ТАКА ЧЕ ТИЯ КОИТА РАЗКАЗВАТ ЧЕ МАЛКИЯ БИЛ НАГЪЛТАЛ И ПОНЕЖЕ КАТО ВАДЕЛ КУКИТЕ УМРЯЛ И ЗАТОВА ГО ВЗЕЛ
на някои друг да ги разправят (ТЕ СИ ЗНАЯТ КОИ СА)

- 101
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега Spookymiro, рибата извадихме с ракъвица за долна челюст, когато вече беше уморена и нямаше сила да буйства.
Авера с който бяхме в лодката я хвана с две ръце и само я прехвурли зад борда. След това до сушата я поливахме с вода за да не изсъхва. И аз имах големи притиснения да не уморим добичето, обаче всъщност май не мрът толкова лесно. После седя 2 -3 часа вързана на въженце, преди да я откараме навътре и пусмем. Говоря в женски род, тъй като всъщност се оказа сомица.
Авера с който бяхме в лодката я хвана с две ръце и само я прехвурли зад борда. След това до сушата я поливахме с вода за да не изсъхва. И аз имах големи притиснения да не уморим добичето, обаче всъщност май не мрът толкова лесно. После седя 2 -3 часа вързана на въженце, преди да я откараме навътре и пусмем. Говоря в женски род, тъй като всъщност се оказа сомица.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво за улова!На спининг-прът,кефът да извадиш голям сом е страхотен!Учуден съм,че за половин час сте го уморили!
Може би,защото е женски с хайвер?Те в началото се борят много агресивно,но по-бързо се уморяват,сигурно заради хайвера!Как разбрахте,че е женски?
Моментът на удара е сублимният момент,тогава всяка брънка от линията може да те предаде,ако не е настроена перфектно,а и реакцията на риболовецът е важна!Справили сте се перфектно и професионално от край,до край!Дано има повече,като вас по гьоловете!
Иначе,за Ред-хед в комбинация със Сливър е "класика в жанра"!Като цяло,тази година Ред-хед от различни модели,работят успешно със сомовете навсякъде!

catch:
http://www.youtube.com/watch?v=Zcqf37ZGp9E
and
release:
http://www.youtube.com/watch?v=r7izGdUbWcU[url][/url]

http://www.youtube.com/watch?v=Zcqf37ZGp9E
and
release:

http://www.youtube.com/watch?v=r7izGdUbWcU[url][/url]
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Неам сърце,така да му бръкнем в устата,докато сливъра е вътре!
Плашим се,ма видеото е екстра!

- 101
- новобранец
- Обратна връзка:
Разбрахме че е женски по израстъка до аналната перка, което ще рече, че може би наистина е имал хайвер ...