Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Модератор: sapuna
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Последното инфо от Мечка е повиче от плачевно,цялото устие било опасано с мрежи.И недавали да се хваща на устието.Тази седмица планираме да отскочим на яз. Мечка за 2-3 дена. Някой по запознат ще каже ли дали има някаква такса, на какво кълве.. дъно или перо? мисля да взема 2 пружини и едно перо
Стария коронен номер на Полковника

Инфото е от втора ръка но мисла че е достоверно, понеже сяка година картинката е една и съща.
П.П. Два дена ходя на 40-извора, та си начесах крастата отсякаде

ей такива:;'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Че и по-голями.
7-8 кила за половин ден мешено с едра червеноперка и тук таме среден костур.
От каракуда и шаран няма и помен.
Вече не дават и да се спи 

-
- новобранец
Преди седмица един познат отскочил до яз.Мечка за няколко часа и хванал 13 шаранчета по две кила и нагоре.. каза, че ги е хванал на перо. Сега се колебая каде да отида и аз, на Мечка или Брягово?
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Добре дошъл, Южна дивизия !
За Мечка отговарям като човек, залагащ най-вече на перото.
В северната / посоката е коригирана по-долу/ част / около устието / са местата, окупирани почти постоянно.
Там се търси шаран на дъно,кефал,каракуда и червеноперка на перо.
Към стената дълбочините са малко по-големи, а близо до брега има добри места и за перо.
Излиза кефал и шаран, но при спокойна обстановка.
Захранването е препоръчително.Шаранът иска тишина, за да го докараш на дистанция за перо, което си е проблем !
Свързан е с това , че при слънчеви дни тази част става къпалня за всички дебелокожи идиоти от близките села, за които е върховно удоволствие да скачат върху захранените петна - абе можеш да се побъркаш
Таксата е 5 лв. за деня и 5 лв. за нощувка !
п.п. шараните не са едри....!
В северната / посоката е коригирана по-долу/ част / около устието / са местата, окупирани почти постоянно.
Към стената дълбочините са малко по-големи, а близо до брега има добри места и за перо.
Захранването е препоръчително.Шаранът иска тишина, за да го докараш на дистанция за перо, което си е проблем !
Свързан е с това , че при слънчеви дни тази част става къпалня за всички дебелокожи идиоти от близките села, за които е върховно удоволствие да скачат върху захранените петна - абе можеш да се побъркаш

Последно промяна от bat_boiko_nikolov на Съб Юли 31, 2010 1:05 pm, променено общо 1 път.
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Колеги,в крайна сметка не разбрахме има ли забрана или не. Става въпрос за Мечка.
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега, тук спор за забрана не се е пораждал !
Риболовът си е разрешен срещу такса от 5 лева, а дали има ограничения за нощувка / от последните 3-4 дни / не знам !!!
Риболовът си е разрешен срещу такса от 5 лева, а дали има ограничения за нощувка / от последните 3-4 дни / не знам !!!
-
- вече хвърля и на тежко
Онзи ден отидох до 40-те, че реката беше бая големичка. Заметнах въдицата, започнах да разгъвам и 2-рата, и гледам перото потегля. Засякох, отсреща борба и се показа ето този гомньоchestarfield написа:От каракуда и шаран няма и помен.

Една кратка фотосесия, надписах си го с waterproof маркер и да го няма обратно в язовира. До края на излета друг не "обади", само червеноперки. Следващият път ако реката пак не става, отивам да моря каракудите, поне мангалите ме светнаха тази година на какво кълвят

Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
- pacho109
- сериозен играч
Устието не е ли от южната страна , а стената е от на севернатаbat_boiko_nikolov написа:Добре дошъл, Южна дивизия !
В северната част / около устието / са местата, окупирани почти постоянно.
Свързан е с това , че при слънчеви дни тази част става къпалня за всички дебелокожи идиоти от близките села, за които е върховно удоволствие да скачат върху захранените петна - абе можеш да се побъркаш![]()

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Така е наистина
Просто поглеждайки от стената нагоре, съм го асоциирал с посоката север !

Просто поглеждайки от стената нагоре, съм го асоциирал с посоката север !
- pacho109
- сериозен играч
На Тополово излиза ли нещо 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Абе и мен ме светнаха ама цял ден да седа за 4-5 каракуди не си заслужава.поне мангалите ме светнаха тази година на какво кълвят
Чаушана си е направо деликатес пред каракудата, особено както му набарах цаката и спокойно си права по 5-6 кила.

Много интересна тенденция ми е направила впечатление на пустия 40-извора. Можи цяла зима,пролет и есен да дава риба но лятото сичко се дърпа на дълбокото и от риба и помен няма.
А КОЙТО СИ МИСЛИ ЧЕ НЯМА РИБА МНОГО СЕ ЛЪЖЕ.
Да направи една разходка сутринта 5,30 на язовира то е скоци то е игра на рибата.Особенно на устието

От махалата са се концентрирали към Мулдавската страна под параклиса до двета самотни дървета, явно излиза шаран щото 5 часа сутринта имаше към 10 души и още 10 колоездача минаха отсреща.
Здравейте колеги,някой може ли да даде последни отзиви от "Мечка"?
-
- сериозен играч
Колега прочети страници 60 и61 и ще разбереш за Мечкаdobivam написа:Здравейте колеги,някой може ли да даде последни отзиви от "Мечка"?
На Мечка само на силиконова с гума,на нищо друго
- tsvetkoff
- ще става разбирач
........май доста за забърсване се събра в темата ........
В събота бях на Брягово - в ръкава откъм горичката.За час и половина само 4 чаушана и си бих шута към Леново.Бях там в 9.30 и имаше доста хора.Паркирах се на устието.Изненади нямаше - до 14 ч. около 5-6 кг. каракуда ......две много арни излезнаха на фидера на торен червей.Хванах и две бебета-шаранчета - едното на плувка,а другото на фидера на торен+царевичка.Моментално им показах обратния път ......както и на останалите.....по-късно.
В събота бях на Брягово - в ръкава откъм горичката.За час и половина само 4 чаушана и си бих шута към Леново.Бях там в 9.30 и имаше доста хора.Паркирах се на устието.Изненади нямаше - до 14 ч. около 5-6 кг. каракуда ......две много арни излезнаха на фидера на торен червей.Хванах и две бебета-шаранчета - едното на плувка,а другото на фидера на торен+царевичка.Моментално им показах обратния път ......както и на останалите.....по-късно.