Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Костури на Огняново
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Костури на Огняново
Тази година м.юни и юли не ми донесоха силни емоции.Освен че ми прекратиха отпуската и едрите риби прекратиха контактите с моите въдици.Поне 7-8 излета за бяла риба на язовирите Искър и Огняново завършиха без успех и като няма бяла то са пренасочих към костура.
В събота времето беше чудесно - облачно, мрачно с ветрец, на моменти и силничък, идеални условия да няма компании с тонколони и крясъци, така беше на Огняново, залива от към Раковица до обяд след което слънцето проби и тишината и спокойствието на природата отстъпиха мястото си на хората сбъркали планинския язовир с морски курорт.Но всички имаме равни права и на който не му харесва - си тръгва, кокто направих и аз в ранния следобед.
От сутринта костурът дърпаше здраво на рибка, дистанция около 25 метра и дълбочина около 5 метра.Лових предимно на плувка, защото на дъно се хващаха същите костури среден размер и то на сравнително големи рибета, просто нямаше смисъл да се занимавам с дънни.Активноста в този ден беше висока - имаш рибки, ловиш, нямаш, гледаш.Успоредно с този риболов захранвах едно петно на 12 м дистанция, до обяд нямах резултат, но после се събраха каракуди и хванах няколко по 200-300 гр едната.Та риба има, но адреналин за сега не.Рибата отиде към тигана, че имах заявка за костур, а и аз ям само хищна риба и само пържена.
Това е кофичката "мярка" - като започне да се пълни, прибирането на риба трябва да спре.

това беше красотата и спокойствието около мен, биваците в ляво не ги снимах, не хармонизираха с боровете,

Накрая разбира се събрах боклуците на поне трима "колеги"ползвали мястото преди мен и остана още много.Не знам как ще ги надвием тези мърлячи.Наслука на всички.
В събота времето беше чудесно - облачно, мрачно с ветрец, на моменти и силничък, идеални условия да няма компании с тонколони и крясъци, така беше на Огняново, залива от към Раковица до обяд след което слънцето проби и тишината и спокойствието на природата отстъпиха мястото си на хората сбъркали планинския язовир с морски курорт.Но всички имаме равни права и на който не му харесва - си тръгва, кокто направих и аз в ранния следобед.
От сутринта костурът дърпаше здраво на рибка, дистанция около 25 метра и дълбочина около 5 метра.Лових предимно на плувка, защото на дъно се хващаха същите костури среден размер и то на сравнително големи рибета, просто нямаше смисъл да се занимавам с дънни.Активноста в този ден беше висока - имаш рибки, ловиш, нямаш, гледаш.Успоредно с този риболов захранвах едно петно на 12 м дистанция, до обяд нямах резултат, но после се събраха каракуди и хванах няколко по 200-300 гр едната.Та риба има, но адреналин за сега не.Рибата отиде към тигана, че имах заявка за костур, а и аз ям само хищна риба и само пържена.
Това е кофичката "мярка" - като започне да се пълни, прибирането на риба трябва да спре.
това беше красотата и спокойствието около мен, биваците в ляво не ги снимах, не хармонизираха с боровете,
Накрая разбира се събрах боклуците на поне трима "колеги"ползвали мястото преди мен и остана още много.Не знам как ще ги надвием тези мърлячи.Наслука на всички.
- R.Nedelchev
- научил се да хвърля
-
- научил се да хвърля
Re: Костури на Огняново
Браво! Готин излет. Здраво се ги надърпали.
-
- вече хвърля и на тежко
Аз бях на същото място в неделя - резултата - 16 каракуди около 300 - 500 грама ! Само на бял, на 5 слънчака по една каракуда! На жито изобщо не поиска!
-
- ще става разбирач
Това с боклука е голям проблем,но много от хората не го осъзнават.
Аз бях на красивия яз.Алино и там се случи същото ,почистих след мен.
Но явно повече са мърлячите.Имаше пет кутийки от китайска храна и
кутия от пица капри,ако някои си ги познае измил съм ги и мога да му ги
върна
.А относно излета уловил си от всичко,красота ,че и риба 
Аз бях на красивия яз.Алино и там се случи същото ,почистих след мен.
Но явно повече са мърлячите.Имаше пет кутийки от китайска храна и
кутия от пица капри,ако някои си ги познае измил съм ги и мога да му ги
върна

Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
Щом кофата е пълна значи е било перфекто ! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- сериозен играч
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Каракудите ги хванах на жито и хляб.dilval написа:Аз бях на същото място в неделя - резултата - 16 каракуди около 300 - 500 грама ! Само на бял, на 5 слънчака по една каракуда! На жито изобщо не поиска!
Пропуснах да напиша,че в този участък има много потопени дървета и храсти облепени с миди и късането е много често.Ако улучиш просека без закачки е добре, иначе връзваш докато освирепееш.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Чудесни шарени разбойници си хванал 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- сериозен играч
Браво,арно си фанал.