Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Нови хан , на мач само шарани
Нови хан , на мач само шарани
Здравейте колеги , днес посетихме с един приятел платеното на Нови хан. Няма да крия ,че бях доста скептичен снощи. След провала на "големия" риболов който планирахме на Огняново, просто не остана голям избор за ден.
Както и да е, сега да ви кажа че просто изкарахме прекрасно. Много улов и добро място за отмора - има си барче с бира ,кебапи и картофи
.
На локвата бяхме към 7:00 и вече имаше заети места . Малко ударно захранване с царевица и хвърляне на мача с 0.16 основен и 0.14 повод с 8 номер кука лазерно заточена
.....и се почна. До 8:00 4 броя около килото . Бреее викам си тука ги наскубахме яко . Яко яко колко да е яко ,до 10:30 станаха 11 .
Мина собственика да обере кинтите (8лв на пръчка) и взе да мрънка за металните живарници .Наранявали се рибите , в смисъл ако върнем някои от тях и си оставим по 3 на пръчка както се полага. И кво да правим не знаем кога ще хванем най-големите и събираме всички. Преместихме рибата в плетен и когато хванахме следващия ,......опаааа изненада всичката риба избегала от плетения( имало дупка )
голям резил. Та хайде пак наново , добре че имахме ден - до 16:00 хванахме по колкото ни се полага т.е. 6 броя . Така приключихме риболова , но общо взето сме доволни
.
На водоема обаче други колеги ловяха и амури и толостолопи ,като последните доста едри.
А ето и малко снимки

работното ми място

така ги вадим

и тия последно хванах и 1 дадох на моя приятел та да е сме поравно накрая

Както и да е, сега да ви кажа че просто изкарахме прекрасно. Много улов и добро място за отмора - има си барче с бира ,кебапи и картофи

На локвата бяхме към 7:00 и вече имаше заети места . Малко ударно захранване с царевица и хвърляне на мача с 0.16 основен и 0.14 повод с 8 номер кука лазерно заточена

Мина собственика да обере кинтите (8лв на пръчка) и взе да мрънка за металните живарници .Наранявали се рибите , в смисъл ако върнем някои от тях и си оставим по 3 на пръчка както се полага. И кво да правим не знаем кога ще хванем най-големите и събираме всички. Преместихме рибата в плетен и когато хванахме следващия ,......опаааа изненада всичката риба избегала от плетения( имало дупка )

На водоема обаче други колеги ловяха и амури и толостолопи ,като последните доста едри.
А ето и малко снимки

работното ми място

така ги вадим

и тия последно хванах и 1 дадох на моя приятел та да е сме поравно накрая

-
- научил се да хвърля
Re: Нови хан , на мач само шарани
Браво за излета, колега! Не е лошо да се наслади човек на силата на шараните. А за скъсания живарник-и на мене се е случвало това, даже 3-4 пъти вече. Ще излезе, че тези риби могат да бъдат доста умни създания, щом като намират една малка дупка в живарника. Все такива и по-големи даже да си ги ловиш!!
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво щом ви се е направил за рибите , значи ги е пускал тия дни , и рибите кълват задраво и бързо се излавят , и
собственика си вкарва такива временни правила.
След седмица няма да имаш ограничение за рибите , но няма и да ловиш толкова много.
А иначе какво се е получило на Огняново , че аз след 4 дни отлитам , за 6 - 7
След седмица няма да имаш ограничение за рибите , но няма и да ловиш толкова много.

- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Бравоsimo72 написа:Добро представяне !!!
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
-
- научил се да хвърля
Браво! Чудесен риболов.
-
- научил се да хвърля
MiTaKa™ написа:Браво щом ви се е направил за рибите , значи ги е пускал тия дни , и рибите кълват задраво и бързо се излавят , и
винаги е било по 3 риби на пръчка

- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Преди 2 години , може и малко повече да са беше 5 лв на пръчка и рибата няма ограничение , но имаше много дребни шаранчета.След като пускаше риба тя кълвеше като невидяла , а собственика гледаше жално как му излавят рибата за ден два
.
И вкара това правило , но само като пусне риба до 3 дни е с ограничение на рибата спрямо въдицата.
А сега явно е за постоянно
, което не е добре 

И вкара това правило , но само като пусне риба до 3 дни е с ограничение на рибата спрямо въдицата.
А сега явно е за постоянно

-
- новобранец
правилата на тоя язовир неса променяни от години,
за теления живарник МНОГО СЪМ ПРОТИВ просто неси купувайте,
иначи браво добре сте се справили,
за теления живарник МНОГО СЪМ ПРОТИВ просто неси купувайте,
иначи браво добре сте се справили,
-
- новобранец
- Ivo_Ivanov