Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Стегната захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- и господ не е толокова добър
Re: Стегната захранка
Стяга, ама не стягаpetar_jekon написа:Бялото Брашно също стяга добре

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Vlado_852
- разбира нещата
Стяга, стяга но на обикновено брашно задължително с яйца...
- CrossFire
- разбира нещата
Е, брашното или яйцата стягат?!Vlado_852 написа:Стяга, стяга но на обикновено брашно задължително с яйца...
То и триците стягат, ама с лепило!

Бяло брашно тип 500 и царевично-едро или дребно смляно, добавени към овлажнена или подготвена за овлажняване захранка НЕ стягат.

- Vlado_852
- разбира нещата
Хехе, повече от ясно съм го написал колега ама я пак прочети какво съм написал, че и ти да го разбереш? 

- CrossFire
- разбира нещата
Е, аз съм те разбрал напълно. Бях провокиран да пиша, защото яйцата вече са споменати, а брашното защо го коментираме тогава.
Както и да е, няма да спамя повече в темата.
Както и да е, няма да спамя повече в темата.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Един глас за Куланта на VDE, чисто практично, евтино и работещо.
Колега добави в захранката си сухо мляко и смелен печен слънчоглед (от пакетчетата които продават по магазините за чоплене) и овлажни добре захранката си. Резултата ще ти хареса.
Става и сварено жито или царевица и се смилат през мелничка за месо докато са горещи. Получава се много лепкаво нещо, ако го сложиш само него на пружината няма махане. Добавено към захранката я прави много стегната или по-малко всичко зависи от количеството.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ivak написа:Един глас за Куланта на VDE, чисто практично, евтино и работещо.
Чисто, евтино работещо

В разговор с един колега разбрах, че ползва за стягане стрити царевични пръчици "Зрънчо" придавали и аромат. Не съм го пробвал щото никога не се сещам да си купя и си спомням за тях на водоема.
Същия ефект трябва да се постигне и с царевично брашно. Въпросните пръчици са направени от брашно, мазнина, оцветител и овкусителиКАЯ написа:В разговор с един колега разбрах, че ползва за стягане стрити царевични пръчици "Зрънчо" придавали и аромат. Не съм го пробвал щото никога не се сещам да си купя и си спомням за тях на водоема.
Да но минало през някаква термична обработка. Добавяне в захранката на царевично брашно сурово и качамак не водят до еднакъв резултат. Същото се отнася за всички зърнени култури и продуктите от тях. Слепващ ефект има и суровото овесено брашно и овесените ядки. Въобще с предварителната /различна/ подготовка на ссъставните части на захранката се постига различното и представяне и действие.
абе колеги не може ли примерно царевично брашно и вода без да се сваряват,да се объркат само