Използване на Paravane при тролинг

Модератор: bobopeli

Аватар
muharcheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Използване на Paravane при тролинг

Мнение от muharcheto »

Проверих за параван в Майсторския,бяха ги свьршили ,но срещу завода 6ти септември найстина има и аз си взех.БЛАГОДАРЯ!!!!!!
Даже не знаех,че там има магазин :D :D :D :D
Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
toyo1

Мнение от toyo1 »

GODzillata написа:Добре де, този параван се явява алтернатива на даунригъра ли? :roll:

Митак, задействал съм твоя въпрос, чакам отговор от тях. :drinkers:
Точно за това става дума.Но в пъти по просто и евтино :idea:
петър василев

Мнение от петър василев »

Това е за морски тролинг,но мисля,че ще е много удачна за сома :wink:

Изображение
toyo1

Мнение от toyo1 »

петър василев написа:Това е за морски тролинг,но мисля,че ще е много удачна за сома :wink:

Изображение
Схемата е ясна но това обесмисля до някъде даунригера .Вместо да се влачат ГЮЛЕТА ,ЩИПКИ и .................направо от въдицата до 25метра дълбочина.Скоро пробвах на 50м да влача но без резултат а сонара беше се напълнил с риба :wink:
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Искам да попитам с това нещо може ли да се следи играта на воблера или влачиш водорасли без да знаеш?
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
toyo1

Мнение от toyo1 »

Andrey_76 написа:Искам да попитам с това нещо може ли да се следи играта на воблера или влачиш водорасли без да знаеш?
Водораслите не би трябвало да стигат до воблера (а да остават на паравана) но пак може да промени играта (да прави мехури ти стига ЗА ДА НЕ ХВАНЕШ НИЩО)
Аватар
koragroup
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от koragroup »

Да задам и аз един въпро(ст)...

А ако случайно ти удари някоя по-сериозна риба, тая пластмаса как реагира? Щото като гледам дупчиците са на 1.5-2мм от края и не стига това ами са и много на брой... струва ми се че при една динамична връзка между метал и пвц резултата след време ще бъде "раздяла" :wink:
Дали греша ще кажат по-старите потребители на паравана, предполагам.
Бързите риби, изяждат бавните риби.
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Зравейте, със застудяване на времето се по актуално става използване на присобления за сваляне на воблера на по-голяма дълбочина. Ще споделя моят опит с паравана. Когато го вържа на последните дупки /и двете/ по каталог го дават на 20 метра, дори и по-дълбоко. Обаче при моя параван на корморан свалям воблера на 15 метра и не иска по-дълбоко. Изпълнявяам уж всички инструкции - 37 мерта отдалеченост на паравана от лодката, 1,5-2,5м линия от воблера до паравана, скорост 3,5 км/ч. Моля ако някой има наблюдения да сподели къде греша.
Второто нещо което искам да попитам е пак за сваляне на воблера, но с използване на олово, което се влачи по дъното, а примамката е на около метър над дъното/Някъде четох че ХОХО използва такова нещо/. Та въпроса ми е като се движи това олово по дъното не вдига ли мътилка и пречи ли на рибата да види примамката или не я ли плаши? Е това ме терзае!
Мисълта убива действието!
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

lubo9 написа:Зравейте, със застудяване на времето се по актуално става използване на присобления за сваляне на воблера на по-голяма дълбочина. Ще споделя моят опит с паравана. Когато го вържа на последните дупки /и двете/ по каталог го дават на 20 метра, дори и по-дълбоко. Обаче при моя параван на корморан свалям воблера на 15 метра и не иска по-дълбоко. Изпълнявяам уж всички инструкции - 37 мерта отдалеченост на паравана от лодката, 1,5-2,5м линия от воблера до паравана, скорост 3,5 км/ч. Моля ако някой има наблюдения да сподели къде греша.
Второто нещо което искам да попитам е пак за сваляне на воблера, но с използване на олово, което се влачи по дъното, а примамката е на около метър над дъното/Някъде четох че ХОХО използва такова нещо/. Та въпроса ми е като се движи това олово по дъното не вдига ли мътилка и пречи ли на рибата да види примамката или не я ли плаши? Е това ме терзае!
От как почнах да ползвам "Дипси дайвър", паравана на Корморан не съм го закачал. Ако имаш възможност пробвай го, струва около 30лв. Много по лесно се променя дълбочината, става веднага без да вадих примамката от водата.Според мен мътилката би трябвало да привлича интереса на хищтника, не да му пречи на видимостта.
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

да ползвам от време на време. не го знам този модел на корморан/ако можеш пусни снимка/ но по принцип те маи са само две основни конструкции/или поне аз само 2 знам/ едната е му каzват дэп дривер и се познава че е с една по голяма кръгла топка олово и е по късо.другата конструкция е като изострен триъгълник и некои модели могат да им се закачва допълнително олово но то е малко. другото което влиае на дълбочината е дебелината на конеца - с по дебел и с бреид потъва на по малко. според мен оловото не пречи че се влачи по дъното - препоръчвам ти да ползваш дълги олова /колкото молив/ огънати като банан - по малко са закачките с него. ако не намериш в магазина такива не е проблем да си ислееш - в една тухла от лек бетон пробиваш с бургия 8-10мм дупки,пълниш с олово,слагаш халка одгоре,като изтине -чупиш тухлата,огъваш леко оловото и си готов. в галериата ми има снимка на фабрично и монтажа му.
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

горан написа:От как почнах да ползвам "Дипси дайвър", паравана на Корморан не съм го закачал. Ако имаш възможност пробвай го, струва около 30лв. Много по лесно се променя дълбочината, става веднага без да вадих примамката от водата.Според мен мътилката би трябвало да привлича интереса на хищтника, не да му пречи на видимостта.
Преди два дни заприходих един Дипси Дайвър на Luhr Jensen - Модел: Everglo/White Bottom

Изображение

Не е виждал вода още, но скоро се надявам да мине тестове. Доколкото съм чувал може и блесни, и силикони, и клатушки да се закачват след него.

Радвам се, че има положителни мнения за джаджата...
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

xoxo написа:да ползвам от време на време. не го знам този модел на корморан/ако можеш пусни снимка/
Ето снимка http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=
горан написа: От как почнах да ползвам "Дипси дайвър", паравана на Корморан не съм го закачал. Ако имаш възможност пробвай го, струва около 30лв. Много по лесно се променя дълбочината, става веднага без да вадих примамката от водата.
Колега дай линк или някакъв магазин в София.
Поздрави.
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

Малко ми е трудно да ти кажа за магазин в София, понеже не знам къде го има. За линк също не мога да дам. В Казанлък знам магазин в който го има и мисля, че струваше 27лв. Иначе представлява точно това, което колегата petro_op е показал и придполагам, че ако напишеш в чичко Гугъл името и модела /колегата ги е изписал/ ще излезе нещо което да ти е от полза :wink:
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

точно такъв модел не съм ползвал но този вид конструкци на толкова се потапя - 12-15 м/преко сили / ако ще тарсиш по големи дълбочини се ориентираи към други видове - като дэп дривер или доунрегер
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Някой ползвал ли е пакъв параван http://cgi.ebay.co.uk/PARAVANE-Trolling ... 1c14b5ac19
Интересува ме до каква дълбочина може да се сваля примамката, може ли да се закачат по-големи воблери / защото при този на Корморан, като закача по-голям и паравана излиза на повърхността/, абе въобще става ли?
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”