Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За сом ?
Модератор: sapuna
За сом ?
Днеска хванах 1 сом - 5кг на едно платено езеро ( близко до слънчев бряг ). Чаках 1 час и наи - накрач заби .. вадих го от водата поне 15 минути , опъваще яко. Невероятното беще , че стръвта беще - пружина с торни червеи на куките.
Утре пак ще ходя , препоръчаите ми някои метод да вадя големите сомове . Казаха ми че има над 20 кг сомове. Пръчката и месината ми е достатучно здрава . Ще ви помоля само за монтажа и стръвта да ми кажете ? Знам и местата които обитават сомовете.
Утре пак ще ходя , препоръчаите ми някои метод да вадя големите сомове . Казаха ми че има над 20 кг сомове. Пръчката и месината ми е достатучно здрава . Ще ви помоля само за монтажа и стръвта да ми кажете ? Знам и местата които обитават сомовете.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: За сом ?
Сом 5 кг е добър улов, дори на платен водоем.Само напиши за какъв сом става дума - европейски или канален. А стръвта ти - червеи е традиционна и за двата вида.
Колега пробваи на жабка минала година хванах 2 сома по 7 кила,а преди 2 години са пуснали 14 кг сом там така, 4е има и над 20 кг сомове.
Приятен излет
Приятен излет

колега пробваи на гроз земен червеи с подвижно олово после вирбел и повод 40 50 см кука 1 нула успех 

пазете природата чиста.....
Тук съм описал един начин за хващане на сом http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 46#p603109
Но ако не ти се върти - наистина пробвай на жабка щом е платен значи има изобилие( предполагам ) на сом, и трябва да се хваща без проблем. Успех и чакаме репортаж
Но ако не ти се върти - наистина пробвай на жабка щом е платен значи има изобилие( предполагам ) на сом, и трябва да се хваща без проблем. Успех и чакаме репортаж

Поклон - http://www.youtube.com/watch?v=T1lBoEeUiGk !
Еми този язовир за които говори е дьльк 50 метра и широк наи много 15 метра.Когато бях там питах сопственика колко риба има и тои каза 4е сум кьм 3.000 риби.
може да пробваш и на някой голям воблер или блесна само води по дъното и ще имаш резултат.
моите наблюдения че сома на тънково е горе долу в средата а щуката непосредствено до брега.
моите наблюдения че сома на тънково е горе долу в средата а щуката непосредствено до брега.
Колега, съветвам те докато чакаш сомовете на дъно, да се забавляваш с щуката на блесна или там на каквото решиш. Ходил съм на този гьол и поне на мене ми беше много по-интересно с щуките. Найстина има много риба, сом не съм хващал /не съм хвърлял/, но нищо не ти пречи докато чакаш сома да хвърляш за щука. Желая ти успех и отзиви от следващия риболов.