Уикенда на Алино

Модератори: bobopeli, sapuna

Beherit
новобранец
новобранец

Уикенда на Алино

Мнение от Beherit »

Симпатичен язовир. Никога не бях ходил там. Имаше 5-6 групи хора рибарстващи без викове, без крясъци, без чалга ... идилия.
От към риба аз лично слабо 4 риби (бяха 5 ама едната е избягала през дупките на живарника :lol: ) Колегата с проходилка и мухарка доста, към 30 риби всичките малки, всичките пуснати на свобода. Малко снимки .... малко видео :drinkers:

Ето го видеото снимките може да видите в галерията :)
http://www.youtube.com/watch?v=LDATNNQufCI
http://www.youtube.com/watch?v=fHCfTTuEeoA
http://www.youtube.com/watch?v=Ez8lFoo5v-Y
fi4kata
новобранец
новобранец

Re: Уикенда на Алино

Мнение от fi4kata »

Здравей,

Моля те за малко повече инфо за язовира? Удобно ли е за къмпингуване? Има ли по заравнени места... или е по-полегато? Може ли да се стигне с колата евентуално до мястото, където да се лагерува...?

Каква риба ловихте?

Благодаря ти предварително за информацията :)
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Два репортажа за Алино един след друг - рядко се случва за такива малки и обезрибени язовири.Ако отговориш на колегата преди мен, напиши дали ви безпокоиха с такса 5 лв, преди години са искали, на леда -никога.
Beherit
новобранец
новобранец

Мнение от Beherit »

Здравей,

на мен ми беше за първи път. Ловихме близо до стената в едно заливче до което се стига с кола и има малко паркингче пред някаква постройка. От там е на 4 м. В другата посока на 7-8 м е стената там предполагам може да сложиш палатка има къде. От там нататък мисля, че не може да се стигне с кола до друго място.
От моето място се виждаше почти целия язовир, но видях само стръмни брегове и борови гори. Колегата от предната тема е намерил място за лагеруване, но нямам представа къде е било, прилича ми на стената. Има малки полянки от страна на въпросната постройка, но те са на 1 метър от водата и не са много големи, но мисля че стават за лагеруване, но са недостъпни с кола.

Както казах ми е за първи път на този язовир така, че не приемай всичко за чиста монета. Ако има някой с по-голям опит с този язовир нека и той сподели.

Риба хванахме клен и 1 червеноперка аз кой знае от къде донесена и пусната там :) . Пробвахме фидер. С яка захранка на плувка пробвахме и кюспе, хляб за кука, бял, шарен, ручейник, царевица, жито, торен червей, земен. Булдо .... :) Вобрели 20 вида и 40 вида силиконки. Само на жива рибка не пробвахме щото на мен честно казано ми е мъчно като набучвам рибки на куката за стръв :oops:

Както казах 5 риби. 4 клена на бял и 1 червеноперка на жито. Основно 0.12, повод 0.10, кука 16 :)

Колегата с мухарка много риби, но едра риба не видяхме. Колеги които са седяли там цяла нощ казаха, че вечер се мятали "огромни парчета" каквото и да значи това. Никой не знаеше какви са защото било тъмно. Носи се легенда, че имало и пъстърви едри. Колегата с мен с проходилката каза, че е видял доста големи кустури предполагам на рибка би могло да стане, но те били от другата страна на устието, а то си е бая далече да мъкнеш палатки и то през гората. Каза, че голям кустур е преследвал едно от кленчетата което се било закачило. Честно казано понеже виждах повечето колеги освен колегата срещу мен да хване една риба защото го чух в 13:00 как каза: "Ееее сефтето" не видях друг да хване каквото и да било. Даже всички се смяхме на един от рибарите на който му звънна телефона и той вика: Аре стига сте ми звънели щото съм на риба :lol: :lol: :lol: А то реално риба нямаше.

Такса нямаше. Язовира от 2 години не бил под аренда и общината се грижела за него ....
Последно промяна от Beherit на Чет Авг 05, 2010 4:23 pm, променено общо 2 пъти.
fi4kata
новобранец
новобранец

Мнение от fi4kata »

Много благодаря за изчерпателния отговор :)

Сигурно ще го пробваме язовира този уикенд..

Поздрави
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Язовира е малък но дълбок към 18 м, за къмпинг има само 1 място . Язовира е и доста мрежосван от месните . Миналата година ловяхме доста големи кленове от лодка , има също костур, мряна и червеноперка но всяка 2- ра е с тения :shock:
Изображение
Beherit
новобранец
новобранец

Мнение от Beherit »

Ееее това си е супер размер. Браво. Ние масово ловяхме от брега, а както знаем всички така клен сериозен .... трудна работа. Понеже е високо този язовир рибите не са свикнали май с никаква захранка, а само с това което падне от дърветата и въздуха във водата. Затова доста кленове се мятаха по паднали насекоми, но на бял налитат само глупави бебета :drinkers:
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Пробваите на жито и блесни , по мое наблюдение големите кленове са горе доло на едно място :? близо е до брега но много малко хора съм вийдал да ловят там :idea:
Beherit
новобранец
новобранец

Мнение от Beherit »

Ами пробвахме, а и аз бях на брега и пообиколих малко. Явно не и е било ден на рибата или на мене .... :D Имаше и блесни разни мепсове за пъстърва 10-ина вида.
Beherit написа:.............. Пробвахме фидер. С яка захранка на плувка пробвахме и кюспе, хляб за кука, бял, шарен, ручейник, царевица, жито, торен червей, земен. Булдо .... :) Вобрели 20 вида и 40 вида силиконки. ....
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”