Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж на Плувка
Модератор: sapuna
Монтаж на Плувка
Днеска си ми подариха филстар специлист Х-боло въдица 3 метра акция 20 -40 грама и макара шескпир. И така и се чудя какъв монтаж да си направя за плувка.Ще ловя на река. И се чудя риба придимно каракуда.Моля дайте съвет.Ако сложа тежка плувкА за да нямам проблеми при замятането ще имам проблем че ще плащи рибата.Такаче кажете как да го спредна.Мерси предварително колеги
- Vlado_852
- разбира нещата
Re: Монтаж на Плувка
Ти каракудата трудно ще я изплашиш, особено ако и захраниш, така че обикновен монтаж и газ... Въдичката ти е малко късичка за река но на някое по тихо местенце ще върши работа...
- kaleeff
- ще става разбирач
Дам, Една плувка 2-3 грама с оливета отдолу и микровирбел. Така правя аз на река!
Фен-клуб Таранка!
ДОбре обаче няма да и е леко с това имам предвит акция на пръчката 20-40 грама
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Възможно най-фин такъм - до 2-2.5 - 3 гр. плувка според течението ;основно 0.14 ;повод 0.10-0.12 ; утежнение - броеница ; кука №14-16 .......стръв,захранка и ги скубеш ......
......и без вирбели - повода за основното - клуп в клуп.
......и без вирбели - повода за основното - клуп в клуп.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Ей ти два варянта.Аз ти препоръчвам изображението от дясно,нареди съчмите така.Или една до друга над вирбела със малки съчми,като може да почнеш със по едри и да се смаляват надолу към куката...Плувка примерно 2,3-4 грама,щом има каракуди сугурно не е бързо течението.Ще са ти достатъчни тези грамажи,слагай си вирбела почти задължителен е!Гледай да задържаш плувката-да се движи малко по бавно от течението,таранката не обича да и се движи бързо стръвта,както и други речни рибоци.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн