Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Съвет за голям клен в плитка вода
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Съвет за голям клен в плитка вода
Значи проблемат е слдения, като се загледаш отадалеч се виждат доста едри кленове но водата е много плитка ( около 30 сантиметра) мястото е нещо като канал има доста водорасли има около 3 места кадето е по чисто но кто се проближиш и рибата бяга има постояно течаща вода и може и да е нещо като рекичка но много малка по кам канал и двата склона кам каналчето са почти отвесни но може да се слиза.Даите някакви предложения как да се лови тая риба
Пробвах на :
на плувка торен черваи скакалец
блесна и силикони нищо
пробвах сащо скакалец без нищо пак нищо
Някакви идеи

Пробвах на :
на плувка торен черваи скакалец
блесна и силикони нищо
пробвах сащо скакалец без нищо пак нищо
Някакви идеи

Re: Съвет за голям клен в плитка вода
Колега пробвай с изкуствени мухички
Влизаш в реката / по-добре с гащиризон/ и си меташ блесни или воблерчета . За сезона да са по-малки.
-
- вече хвърля и на тежко
такааа,
идеята с малки блеснички е много добра, но трябва да подхождаш много внимателно и доста отдалеч. всъшност при всички случаи трябва отдалеч да се опитваш да хвърляш, няма значение от примамките. тъй като това ми е любимия риболов ( на кефал/клен) ми се иска да ти дам съвет, но за съжаление само мога да си предтсвям каква е ситуацията и самия поток. много пъти буквално ми се е налагало да лазя, за да мога да се приближа максимално до рибата без да ме забележи. свикнал съм и да хвърлям от легнало положение. та, ти каза, че си пробвал на скакалец, но моя съвет е да опиташ отново, като сложиш съвсем малко перце, но не право перо, а нещо малко и легнало. аз си правя перата за риболов на кефал по реката от липа, но както и да е, можеш и паче перце да сложиш. ако има по-силно течение направо махаш перото и пускаш само куката със скакалеца на нея по течението. колкото по-голяма е стръвта, токлова по-добре. но въпреки всичко, се стреми да се приближиш до рибата незабелязано. ако слагаш перце гледай да осигуриш голямо разстояние от перото до стръвта, поне 70-80см. в никакъв случай не слагай олово.
пак си мисля, че на муха ще е много удачно, но тук не съм специалист и не мога да ти дам коректни съвети, там колегите ще помагат
идеята с малки блеснички е много добра, но трябва да подхождаш много внимателно и доста отдалеч. всъшност при всички случаи трябва отдалеч да се опитваш да хвърляш, няма значение от примамките. тъй като това ми е любимия риболов ( на кефал/клен) ми се иска да ти дам съвет, но за съжаление само мога да си предтсвям каква е ситуацията и самия поток. много пъти буквално ми се е налагало да лазя, за да мога да се приближа максимално до рибата без да ме забележи. свикнал съм и да хвърлям от легнало положение. та, ти каза, че си пробвал на скакалец, но моя съвет е да опиташ отново, като сложиш съвсем малко перце, но не право перо, а нещо малко и легнало. аз си правя перата за риболов на кефал по реката от липа, но както и да е, можеш и паче перце да сложиш. ако има по-силно течение направо махаш перото и пускаш само куката със скакалеца на нея по течението. колкото по-голяма е стръвта, токлова по-добре. но въпреки всичко, се стреми да се приближиш до рибата незабелязано. ако слагаш перце гледай да осигуриш голямо разстояние от перото до стръвта, поне 70-80см. в никакъв случай не слагай олово.
пак си мисля, че на муха ще е много удачно, но тук не съм специалист и не мога да ти дам коректни съвети, там колегите ще помагат
Според мен най-добре ще бъде ако имаш възможност да ползваш мухарка.За тази ситуация мисля,че ще ти свърши работа.Аз ползвам този метод на риболов и е доста успешен в случай,че рибата не кълве на блесни,воблери и др.Но правилото и тук важ-КАМОФЛАЖА на първо място!!!Успех колега и наслука.
Kоледа едрите са хитри за това и толкоз са пораснали
сложи оловото на 30см. и ако дълбочината е 50см.ти я пусни 2м.защото се плашат от перото,много важно е да разбереш че рибата не трябва да знае че си там,ползваи местна стръв...

Ако съдбата ти е обърнала гръб,просто я изчакаи да се наведе.......
-
- вече хвърля и на тежко
Аз давам съвет да пробваш на жабче. За едрите кленове е трепач тази стръв. Пак с паче перо на голямо разстояние стръвта от перото.
-
- вече хвърля и на тежко
добра идея, но не слагай олово, ако пробваш на скакалец го пускаш да го носи течението по повърхносттаivan_tsochev написа:Аз давам съвет да пробваш на жабче. За едрите кленове е трепач тази стръв. Пак с паче перо на голямо разстояние стръвта от перото.
Аз в такъв канал съм присъствал на риболов с ръце
преди 10-15г , имам един чичо много запален рибар та тои ме е водил няколко пъти със синовете му. И на един канал между Мечката и Широки дол същото положение какво ли не пробваха рибата не пипа. Та по едно време синовете му се съблякаха и нагазиха в локвата ( аз лично и преди и сега в такава вода не бих влязал без гащеризон ) и за моя голяма изненада хванаха 4-5 клена и то големи . И още толкова пиявици по тях 

Ползвай жабче, кука 7-8 номер, забодена през свивките на двете колена. Без плувка и тежест, замяташ от легнало положение с директен телескоп пет метра. Това е тактиката "на пляс" - няма грешка, ако не те забележат, докато пропълзиш до канала. Внимавай със змиите!
Наслука
Наслука

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- новобранец
Мерси много колеги мисля че наи одачния начин ще е на жабче защото има жабоци за мухака не сам пробвал до сега да ловя с такова чудо
а ако не иска ше пробвам и с блесните ше си назема още ни има доста водорасли но мисля че с влакно 0.30 няма да има проблеми
А ако не иска и така маи ше се влиза и с раце
Аиде ше пиша какво е станало мисля да кача и малко снимки за другия пат но ме е страх да не го разпознаят някои бракониери
ше го измислим аиде и пак мерси
Ако има още предложения даваите

Аиде ше пиша какво е станало мисля да кача и малко снимки за другия пат но ме е страх да не го разпознаят някои бракониери

Ако има още предложения даваите
Колега, това е поток, но няма никакво значение, понеже и аз много обичам да се крия зад папрати, хапан от комари, обля в пот, без чдър, защото рибата е много плашлива, ще дам съвет: цопаш с мухата и тва е, а за тези които не могат да си представят канал, това е изкуствена рекичка икопана с багер да напоява нивите, водата НЕ е над метър, има слабо течение, понякога и водорасли, обикновенно отдолу е пясък, идеална среда за кленът, лови се изключително простичко и дори дете 3 клас може да се справиjordan_fena написа:такааа,

lyusienka написа: може да ми банете и този профил