Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Да снеса малко информация за Веринско от вчера-по класически начин!
Риболов на стената,бяхме със Чируза и Роската.Риболоствахме на щеки на 11м и 13м,риби колкото искаш и все борбени костури на бял и торен.Метнахме захранки и почнахме да стреляме жито и бял,дойдоха бая бабушки с прилични размери.Каракудата доста се е разредила,но за сметка на това е пораснала,имаше бройки гонещи 400гр.Имахме и едно късане и един откачен толуп.Обобщено набързо,има си риболов на язовира.
Риболов на стената,бяхме със Чируза и Роската.Риболоствахме на щеки на 11м и 13м,риби колкото искаш и все борбени костури на бял и торен.Метнахме захранки и почнахме да стреляме жито и бял,дойдоха бая бабушки с прилични размери.Каракудата доста се е разредила,но за сметка на това е пораснала,имаше бройки гонещи 400гр.Имахме и едно късане и един откачен толуп.Обобщено набързо,има си риболов на язовира.

Последно промяна от Paublo_Eskobar на Нед Авг 08, 2010 12:32 pm, променено общо 1 път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Колеги дайте идея за неплатен риболов около софето
- BV
- вече хвърля и на тежко
Огняново, Искър, Панчарево, Богров, Лобош...баянката написа:Колеги дайте идея за неплатен риболов около софето

миналата седмица минах през Негован баластерата ,много зле и яко мрежи.Пълно капо
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ходих с двама приятели на платеното на Панчарево.
Няма пъстърва, не са зареждали.
Има шарани, хванахме 2 дребни, по 2-300 грама и два големи по 1,5-2 кила. Най-големия който извадиха за деня беше към 3-4 кила. Взимат на царевица и на торен. Нашите бяха пълни с хайвер

Има американски сомчета, хванахме 7-8 броя, с големина от 300 до 800 грама. Най-голямото което хванаха колеги беше към 2-3 кила. И те като шараните, взимат на царевица и торен.

Има и доста дребна каракуда, не знам за храна на щуката ли са пускали или се е развъдила сама. Каракудите са по 100-200, максимум до 300 грама, взимат на бял, торен и жито.
Колеги търсиха щука, на тапи, но без успех. Спининга наистина е забранен, пише го на табела на входа.
Под дървеното мостче има метална мрежа, която разделяше рибите на две части. Щуките бяха изолирани зад мостчето, а всички останали риби бяха отпред. Сега всичко се е омешало, може да има дупки на мрежата, но рибите са и от двете страни.
Условията са: 3 лева на пръчка, 6,50 кило шаран като имаш право да върнеш до 4 шарана на пръчка. 7 лева на кило сом, като сома не се връща. Каракуда до един килограм е без пари, от кило нагоре се плаща, мисля че беше на 2 лева.
Рибите бяха активни през целия ден, с малка обедна почивка на шараните от 13 до 15 часа. Лових на мач, за да изолирам каракудата, дребния шаран и дребния сом, сложих 4 номер кука
, на която да товаря по 4-5 зърна царевица. Ползвах повод 0,14 Шогун на Фокус, с тест 2,9 килограма, представи се достойно. Гьола е класически патарник, по късата страна няма 100 метра, а колегите масово ловят на дъно, което си е жива простотия, моля не го правете. Ако собственика забрани и дънния риболов, както спининга, ще е най-добре, защото гьола е малък и много пренаселен, просто няма условия.
Няма пъстърва, не са зареждали.
Има шарани, хванахме 2 дребни, по 2-300 грама и два големи по 1,5-2 кила. Най-големия който извадиха за деня беше към 3-4 кила. Взимат на царевица и на торен. Нашите бяха пълни с хайвер

Има американски сомчета, хванахме 7-8 броя, с големина от 300 до 800 грама. Най-голямото което хванаха колеги беше към 2-3 кила. И те като шараните, взимат на царевица и торен.

Има и доста дребна каракуда, не знам за храна на щуката ли са пускали или се е развъдила сама. Каракудите са по 100-200, максимум до 300 грама, взимат на бял, торен и жито.
Колеги търсиха щука, на тапи, но без успех. Спининга наистина е забранен, пише го на табела на входа.
Под дървеното мостче има метална мрежа, която разделяше рибите на две части. Щуките бяха изолирани зад мостчето, а всички останали риби бяха отпред. Сега всичко се е омешало, може да има дупки на мрежата, но рибите са и от двете страни.
Условията са: 3 лева на пръчка, 6,50 кило шаран като имаш право да върнеш до 4 шарана на пръчка. 7 лева на кило сом, като сома не се връща. Каракуда до един килограм е без пари, от кило нагоре се плаща, мисля че беше на 2 лева.
Рибите бяха активни през целия ден, с малка обедна почивка на шараните от 13 до 15 часа. Лових на мач, за да изолирам каракудата, дребния шаран и дребния сом, сложих 4 номер кука

нямам живарник
Колега вчера минах през платеното на Панчарево с мислълта да ловя, когато видях тълпите с хора и нахвърляните дънни направо се отказах.... човек през 1 метър, за мен по-добрият гьол като условия и риби е Богров !

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
То в момента, май това са единствените два гьола, на които става риболов. Един колега в петък на Безден не е имал пипане.
нямам живарник
-
- разбира нещата
Re: слаковци...
Ето колега,има и картаjor написа:Колеги извинявам се къде е тоя язовир ?mario67 написа:По-добре идете на Конска!Приятелски съвет!
http://funsport.bg/
язовира е невероятен
ето снимки с инфо за там,не ми се качват сега
http://dimario.snimka.bg/other/konska.511615
Поздрави и наслука!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- BV
- вече хвърля и на тежко
Колеги здравейте,
Мисля тази Събота или Неделя да отскоча до Искъра и да търся платиката или каракудата.
Въпросът ми е къде да се настаня - Римския мост или Филмовата къща?
Ще си нося директен и фидер.
Ако някой е ходил скоро на едно от двете места, нека да сподели инфо.
Благодаря предварително и наслука на всички!
Мисля тази Събота или Неделя да отскоча до Искъра и да търся платиката или каракудата.
Въпросът ми е къде да се настаня - Римския мост или Филмовата къща?
Ще си нося директен и фидер.
Ако някой е ходил скоро на едно от двете места, нека да сподели инфо.

Благодаря предварително и наслука на всички!

-
- разбира нещата
За еднодневен риболов по-добре е на Римския мост или Багера.
Наслука!
Наслука!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- новобранец
Вчера одскочих до враждебана досега не бях ходил и отидох следобяда http://prikachi.com/images.php?images/871/2411871J.jpg но речших да се свра по сянките и трагнах натам http://prikachi.com/images.php?images/872/2411872l.jpg излизаха само сланчевки колегите които минаваха и заминаваха и те така казваха.Вапросат ми е на големия гиол какво може да се очаква и това ли е гиола на враждебна 

Колеги, какво става на Белопопци? Ако някой сподели ще съм благодарен!
Иначе утре смятам да посетя Искъра - Римския или Багера. Независимо от инфото съм там. После ще споделя..
Иначе утре смятам да посетя Искъра - Римския или Багера. Независимо от инфото съм там. После ще споделя..
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Аз днес бях на яз.Искър , да видя как седят нещата. Като цяло трагедия ходих от устието до бункера и с които и да говорих се се оплакваше. Водата е заляла мостчето и е около 60-70 см , аз минах с джипа.
здравейте,аз бях в петък на Римския ма от идиотите с водни ски и джетове,могат само да ти скусат нервите,чак след 5 като спряха да карат се завъртя някоя и друга риба ма предимно уклей , надявам се да съм бил полезен
-
- вече хвърля и на тежко
Някой да е ходил скоро на Безден и да каже каква е хавата. По-нагоре един колега беше писал, че цял ден нищо не е бутало на негов колега. Някой да има по-скорошна информация.