Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




РЕЦЕПТИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ПРОТЕИНОВИ ТОПЧЕТА!!!
Модератор: Paublo_Eskobar
РЕЦЕПТИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ПРОТЕИНОВИ ТОПЧЕТА!!!
MOLQ VI DA MI KAJETE RECEPTA ZA IZRABOTKA NA PROTEINOVI TOP4ETA V DOM.YSLOVIQ 

http://carpbg.com/ тук ще намериш
Направа
Продукти:
За някои риболовци-шаранджии е много-голямо предизвикателство да хванат шаран на стръв, която те сами са си приготвили.Направата на протеиновите топчета не е трудна и всеки може да си направи своя убийствена стръв.
Топчетата съдържат главно високопротеинови съставки, но също така и части , балансирани на протеини, мазнини, витамини, минерали и въглехидрати.Тази стръв се отнася към групата на тези с висока хранителна ценност, защото съдържа концентрирани елементи, които дават на шарана балансирана храна.
Когато правим свои собдтвени топчета , избирме смес, която да следва основният принцип на висока хранителна ценност.Поначало това означава да добавяме съставки към препоръчваната рецпта, докато не получим добре балансирана и структурирана тип храна.В прибавянето се използват съставки, богати на протеини, витамини, споиващи субстанции, като например бялото пшенично брашно.Много важни са вкусовите и ароматизиращите субстанции, които са един от основните ключове за успех на стръвта.
Веднъж схванали принципа на направа на ефективна основа, мойем да започнем експериментите с безброй аромати и чрез смяната на различните съставки да открием своя лична печеливща комбинация.
Преди да започнем да импровизираме е добра идея да вземем основните съставки за направата на протеинови топчета след консултации и съветване с по-опитни от нас риболовци, които могат да ни кажат коя от всичките, предлагани на пазара, е добра и ефективна.На пазара в момента има цял куп от прдлагани субстанции за основа за направата на протеинови топчета,с много високи хранителни ценности съставки.
За направата на стръв е възможно наи-високо съдържание на протеин,започваме с набавянето на сухите сътавки като казеин(сухо мляко), калции, сода бикарбонат.
Казеинът е вид протеин, садържащ се в кравето мляко, изплзва се при направата на сирене.Лактабуминът също е млечен протеин и се съдържа в някои храни, употребявани от спортисти и култористи за натрупванр на мускулна маса.Но тъй като тези храни не са от наи-евтините, можете да ползвате мляко на прах, кадето съдържанието на лактабумине доста концентрирано.В такъв случай вместо 50 гр вземете 100.
За направата на останалата част от сместа използваме въглехидрати, витамини и минерали за придаване на балансираност.Прибавяме и слепваща смес с някакъв ароматизтор и оцветител за довършване на сместа.
Потъващо:
Рецептата за протеинови топчета е комбинация от горепосочените сухи съставки и яица, които придават желаната водност, необходима за омесването.Разбъркват се сухите съставки хубаво в една купа, след което се прибавят 3 яйца, предварително разбъркани в друга купа, прибавят се и оцветитиелите и ароматизаторите.Постепенно след това се прибавят сухи съставки до получаването на плътна и хомогенна смес с желаната жилавост.Не прибавяите цялата суха смес на веднъж – на колкото по-малки порцииправите това, толкова сместта ще бъде по-хомогенна.
Получената смес трябва да наподобява тесто.Тя не трябва да е прекалено мека, защото направените от вас топчета биха се разцепили при варенето.Към всяка рецепта се добавят още яица (6-8 на килограм), подсладители(захар или мед), малко олио, оцветител(например боя за яйца) и аромати(жанилия,плодови екстракти,шоколад и др.).Гъстотата на сместта се контролира чрез добавянето на брашно или нещо течно(вода, яйца).
Тестото се меси, докато стане достаъчно жилаво, оформяме го във формата на пръчица с желаната дебелина и започваме да го режим на равни части, от които оформяме топчетата.Убедете се че в топчетата не е останал никакъв въздух.Ако сместа е твърде лепкава, прибавяме от сухата част, докато сместта престане да ни се лепи по ръцете.При оформянето на топчетата идва на помощ и специалната дъска за протеинови топчета.
Нейната функция е да размесва тестото в ленти с желаната дебелина и след това да ги нарязва и омесва в формата на топчета.
Оформените вече топчета трябва да са с размери м/у 14 и 26 милиметра.Първият начин на термообработка е на пара.Той трае малко по дълго.Вторият начин е обикновения.Слагат се в кошничка , може да взвмете итази от фритюрника, и ги потопете в съд с вряща вода за около минута-две.Слагаите топчета колкото може да побере съдът.Хубаво е през тези една-две минути да разклщаме кошничката или ако не използваме такава, а сме ги изсипали директно в съда, да ги разбъркваме, за да не залепват едно за друго или за съда.По този начин можем да приготвим по около 30-50 топчета наведнъж.След варенето извадете топчетата и ги поставете върху суха кърпа.След няколко минути внимателно обърнете всяко топче, така че то да изсъхне и от другата страна, след това ги оставете да истинат.Ако искате топчетата да станат по-твърди, оставете ги така за няколко часа или дори за цяла нощ.
Плаващо:
Вместо да варите протеиновите топчета, можете да ги запечете в микровълновата фурна.Така приготвени, топчетата не стават за захранване, но имат едно сшествено предимство пред варените топчета- те не потъват, плаващи са.На практика те имат способност да се задържат на повърхността, което пък значи, че тяхното практическо представяне може да бъде многоообразно.
За бързо и лесно приготвяне на плаващи топчета вземете ножа и отрежете с жърха му малко парче и направете дупчица.В така приготвената дупка пъхнете парче полиестер, пенополиуретан, корк или друг плаващ материал.Затворете дупката в топчето с отрязания материал и го доомесете, това е другият начин да получите плаващо топче.
Започваме по последователност да спазваме съшият метод както при направата на обикновените топчета, само дето вместо да ги варим в вода, ги слагаме в микровълновата фурна и пропускаме процеса със съшенето.
Имайки предвид че тези топчета могат да се ползват само за стръв, е редно да се ограничим в тяхната направа.Около 0.5 кг са напълно достатъчни за неколкодневен излет.
Различните миксове, изпълнени с различни съставки, префполагат различно време на печене.За миксове на млечна основа е нужно далеч повече време от тези с рибно брашно и със семена.Обикновеният грис и соево брашно изискватсъщо повечко време.Рецептите с птичата храна и рибното брашно стават прекрасно в микровълновата фурна.
Запомнете, колкото топчето може да се контрплира предварително сколичеството на мления протеин,ако то е по-високо от нормалното-то топчето ще бъде плаващо.
Когато топчетата може да станат готови, добре е да им направим едимбърз тест да разберем, кои са плаващи и кои потъващи.Така тестваните топчета ги сортираме отделно.Ако сме получили плаващи , а ние не йелаем такива, следващият път добавяме към съответните количества от съставките още едно яйце.Ако пак не се получи, заместваме някоя от леките съставки като казеина и сухото мляко с по тежки съставки като царевично брашно, царевичен или пшеничен грис или гултен.
И на края колкото по-усърдно месите тестото за топчета толкова повече въздух изкарвате от него и съответно толкова по-малък е шанса да получите плаващи топчета.
Веднъж усвоили основния начин за направа на протеиновите топчета, вие трябва да решите какви съставки ще използвате за направата им.Списакът с възмойните съставки е огромен, съответнои комбинациите м/у тях са милиони, като границата м/ у сполучливите комбинации и грешните е много тънка.
Вие можете да стриете която и да е годна за храна субстанция и да я прибавите към базовия микс, но така с лека ръка пренебрегвате многогодишен опит и труд на разработчиците на такива смеси от различните фирми, които са открили, може би наи-сполучливите съставки.Следвайки строго рецептите на различните фирми , може пък никога да не открием ъочните съставки и пропорции!!!
Az namerih tazi recepta i se nadqvam da pomogne i na vas
Продукти:
За някои риболовци-шаранджии е много-голямо предизвикателство да хванат шаран на стръв, която те сами са си приготвили.Направата на протеиновите топчета не е трудна и всеки може да си направи своя убийствена стръв.
Топчетата съдържат главно високопротеинови съставки, но също така и части , балансирани на протеини, мазнини, витамини, минерали и въглехидрати.Тази стръв се отнася към групата на тези с висока хранителна ценност, защото съдържа концентрирани елементи, които дават на шарана балансирана храна.
Когато правим свои собдтвени топчета , избирме смес, която да следва основният принцип на висока хранителна ценност.Поначало това означава да добавяме съставки към препоръчваната рецпта, докато не получим добре балансирана и структурирана тип храна.В прибавянето се използват съставки, богати на протеини, витамини, споиващи субстанции, като например бялото пшенично брашно.Много важни са вкусовите и ароматизиращите субстанции, които са един от основните ключове за успех на стръвта.
Веднъж схванали принципа на направа на ефективна основа, мойем да започнем експериментите с безброй аромати и чрез смяната на различните съставки да открием своя лична печеливща комбинация.
Преди да започнем да импровизираме е добра идея да вземем основните съставки за направата на протеинови топчета след консултации и съветване с по-опитни от нас риболовци, които могат да ни кажат коя от всичките, предлагани на пазара, е добра и ефективна.На пазара в момента има цял куп от прдлагани субстанции за основа за направата на протеинови топчета,с много високи хранителни ценности съставки.
За направата на стръв е възможно наи-високо съдържание на протеин,започваме с набавянето на сухите сътавки като казеин(сухо мляко), калции, сода бикарбонат.
Казеинът е вид протеин, садържащ се в кравето мляко, изплзва се при направата на сирене.Лактабуминът също е млечен протеин и се съдържа в някои храни, употребявани от спортисти и култористи за натрупванр на мускулна маса.Но тъй като тези храни не са от наи-евтините, можете да ползвате мляко на прах, кадето съдържанието на лактабумине доста концентрирано.В такъв случай вместо 50 гр вземете 100.
За направата на останалата част от сместа използваме въглехидрати, витамини и минерали за придаване на балансираност.Прибавяме и слепваща смес с някакъв ароматизтор и оцветител за довършване на сместа.
Потъващо:
Рецептата за протеинови топчета е комбинация от горепосочените сухи съставки и яица, които придават желаната водност, необходима за омесването.Разбъркват се сухите съставки хубаво в една купа, след което се прибавят 3 яйца, предварително разбъркани в друга купа, прибавят се и оцветитиелите и ароматизаторите.Постепенно след това се прибавят сухи съставки до получаването на плътна и хомогенна смес с желаната жилавост.Не прибавяите цялата суха смес на веднъж – на колкото по-малки порцииправите това, толкова сместта ще бъде по-хомогенна.
Получената смес трябва да наподобява тесто.Тя не трябва да е прекалено мека, защото направените от вас топчета биха се разцепили при варенето.Към всяка рецепта се добавят още яица (6-8 на килограм), подсладители(захар или мед), малко олио, оцветител(например боя за яйца) и аромати(жанилия,плодови екстракти,шоколад и др.).Гъстотата на сместта се контролира чрез добавянето на брашно или нещо течно(вода, яйца).
Тестото се меси, докато стане достаъчно жилаво, оформяме го във формата на пръчица с желаната дебелина и започваме да го режим на равни части, от които оформяме топчетата.Убедете се че в топчетата не е останал никакъв въздух.Ако сместа е твърде лепкава, прибавяме от сухата част, докато сместта престане да ни се лепи по ръцете.При оформянето на топчетата идва на помощ и специалната дъска за протеинови топчета.
Нейната функция е да размесва тестото в ленти с желаната дебелина и след това да ги нарязва и омесва в формата на топчета.
Оформените вече топчета трябва да са с размери м/у 14 и 26 милиметра.Първият начин на термообработка е на пара.Той трае малко по дълго.Вторият начин е обикновения.Слагат се в кошничка , може да взвмете итази от фритюрника, и ги потопете в съд с вряща вода за около минута-две.Слагаите топчета колкото може да побере съдът.Хубаво е през тези една-две минути да разклщаме кошничката или ако не използваме такава, а сме ги изсипали директно в съда, да ги разбъркваме, за да не залепват едно за друго или за съда.По този начин можем да приготвим по около 30-50 топчета наведнъж.След варенето извадете топчетата и ги поставете върху суха кърпа.След няколко минути внимателно обърнете всяко топче, така че то да изсъхне и от другата страна, след това ги оставете да истинат.Ако искате топчетата да станат по-твърди, оставете ги така за няколко часа или дори за цяла нощ.
Плаващо:
Вместо да варите протеиновите топчета, можете да ги запечете в микровълновата фурна.Така приготвени, топчетата не стават за захранване, но имат едно сшествено предимство пред варените топчета- те не потъват, плаващи са.На практика те имат способност да се задържат на повърхността, което пък значи, че тяхното практическо представяне може да бъде многоообразно.
За бързо и лесно приготвяне на плаващи топчета вземете ножа и отрежете с жърха му малко парче и направете дупчица.В така приготвената дупка пъхнете парче полиестер, пенополиуретан, корк или друг плаващ материал.Затворете дупката в топчето с отрязания материал и го доомесете, това е другият начин да получите плаващо топче.
Започваме по последователност да спазваме съшият метод както при направата на обикновените топчета, само дето вместо да ги варим в вода, ги слагаме в микровълновата фурна и пропускаме процеса със съшенето.
Имайки предвид че тези топчета могат да се ползват само за стръв, е редно да се ограничим в тяхната направа.Около 0.5 кг са напълно достатъчни за неколкодневен излет.
Различните миксове, изпълнени с различни съставки, префполагат различно време на печене.За миксове на млечна основа е нужно далеч повече време от тези с рибно брашно и със семена.Обикновеният грис и соево брашно изискватсъщо повечко време.Рецептите с птичата храна и рибното брашно стават прекрасно в микровълновата фурна.
Запомнете, колкото топчето може да се контрплира предварително сколичеството на мления протеин,ако то е по-високо от нормалното-то топчето ще бъде плаващо.
Когато топчетата може да станат готови, добре е да им направим едимбърз тест да разберем, кои са плаващи и кои потъващи.Така тестваните топчета ги сортираме отделно.Ако сме получили плаващи , а ние не йелаем такива, следващият път добавяме към съответните количества от съставките още едно яйце.Ако пак не се получи, заместваме някоя от леките съставки като казеина и сухото мляко с по тежки съставки като царевично брашно, царевичен или пшеничен грис или гултен.
И на края колкото по-усърдно месите тестото за топчета толкова повече въздух изкарвате от него и съответно толкова по-малък е шанса да получите плаващи топчета.
Веднъж усвоили основния начин за направа на протеиновите топчета, вие трябва да решите какви съставки ще използвате за направата им.Списакът с възмойните съставки е огромен, съответнои комбинациите м/у тях са милиони, като границата м/ у сполучливите комбинации и грешните е много тънка.
Вие можете да стриете която и да е годна за храна субстанция и да я прибавите към базовия микс, но така с лека ръка пренебрегвате многогодишен опит и труд на разработчиците на такива смеси от различните фирми, които са открили, може би наи-сполучливите съставки.Следвайки строго рецептите на различните фирми , може пък никога да не открием ъочните съставки и пропорции!!!
Az namerih tazi recepta i se nadqvam da pomogne i na vas
