Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Няколко въпроса
Модератор: nkolev66
-
- новобранец
Няколко въпроса
Добър вечер на всички тук, както ще забележите нов съм
Всяка година, наближи ли септрември месец, събирам си чарковете и към Созопол. Все на Созопол ходя, понеже там е по-познато. От 4 години се занимавам с това хоби, но все не случвам на места с много риба.. ) За жалост от тук ми почват въпросите..
Та..
Кажете къде би могло да има наличие на каквито и да е риби в периода 1-20 септември в Созопол. По-скоро ме интересува района Дюни, не съм го преплувал целия плаж, но там дали ще има нещо? Или пък на "царския плаж" Знам, че рибите се търсят около скали, но ме е страх да влезна сам, ма тази година ще сме приятели и ще си имам другар по харпун, та може и по-дълбочко да слезна.
Този период добър ли е, четох някъде тук, че септември било мигрирането на рибите или нещо такова, но все пак..
Понеже имам 2 харпуна - ластичен и пневматичен ми е малко "кофти" да ги нося и 2-та, не че пречи.. До сега използвах ластичния, удрял съм 6 кефалчета. Тази година реших да навлезна повече в материята, та станах горд собственик на пневматичен Марес цайрано, та ако не е нужно такъв скъп харпун за нашето черноморие, да не го батисвам
Благодаря за вниманието.. ако сте ми обърнали де

Всяка година, наближи ли септрември месец, събирам си чарковете и към Созопол. Все на Созопол ходя, понеже там е по-познато. От 4 години се занимавам с това хоби, но все не случвам на места с много риба.. ) За жалост от тук ми почват въпросите..
Та..
Кажете къде би могло да има наличие на каквито и да е риби в периода 1-20 септември в Созопол. По-скоро ме интересува района Дюни, не съм го преплувал целия плаж, но там дали ще има нещо? Или пък на "царския плаж" Знам, че рибите се търсят около скали, но ме е страх да влезна сам, ма тази година ще сме приятели и ще си имам другар по харпун, та може и по-дълбочко да слезна.
Този период добър ли е, четох някъде тук, че септември било мигрирането на рибите или нещо такова, но все пак..
Понеже имам 2 харпуна - ластичен и пневматичен ми е малко "кофти" да ги нося и 2-та, не че пречи.. До сега използвах ластичния, удрял съм 6 кефалчета. Тази година реших да навлезна повече в материята, та станах горд собственик на пневматичен Марес цайрано, та ако не е нужно такъв скъп харпун за нашето черноморие, да не го батисвам

Благодаря за вниманието.. ако сте ми обърнали де

Re: Няколко въпроса
Батка от 1 до 20 септември като цяло рибата се раздвижва това,че ти неможеш да я намериш е друг проблем.И ако си решил да се занимавш с този спорт по добре намери някой да те научи ще ти е по лесно отколкото те първа да откриваш топлата вода.Успех в това ти начинание. 

-
- новобранец
На мен не ми трябва някой да ме "учи" не бях споменал, че НЕ СЪМ новобранец.
А и да предположим, че ми трябват уроци единствено в насока: "къде е рибата" би ли ми дал такава, гледам, че ти си доста запален по спорта..

А и да предположим, че ми трябват уроци единствено в насока: "къде е рибата" би ли ми дал такава, гледам, че ти си доста запален по спорта..
На юг е рибата 

-
- новобранец

И все пак не питам, къде сте закопали семейното злато.....
Колега пасяща риба има почти на всякъде въпроса е да я намериш.На мен днес ми одня повече от час да я търся но след като я намерих за полувин час взе 5 риби.
...приятел , запукай тетраподите около пристанището в Созопол ...пия всичко

-
- новобранец
Така де.. казваш ми иска се търпение и КЪСМЕТ, та да намериш рибоци за тепане
Ех, еми ще се въоръжа и с 2-те + харпуна естествено
пък ще видим дали ще имам улов, и като се върна ще се похваля.
Надъхал съм се още от сега.. да не мислиш, че ми е лесно тука на сухото, а ти когато си искаш във водичката.. ех

Ех, еми ще се въоръжа и с 2-те + харпуна естествено

Надъхал съм се още от сега.. да не мислиш, че ми е лесно тука на сухото, а ти когато си искаш във водичката.. ех

- alex_vp
- научил се да хвърля
Колега, обади се като си в Созопол и ще направим някой друг риболов. Аз в момента работя в района и съм понаучил някое и друго местенце (градинка)
Ама и аз съм на мнението на Лъчо (Terzo), че си иска търсене рибата. Днес и на мен ми отне време да я манеря, но си заслужаваше

Ама и аз съм на мнението на Лъчо (Terzo), че си иска търсене рибата. Днес и на мен ми отне време да я манеря, но си заслужаваше

Добро утро на всички ранобудници. От утре съм за 10 дни на почивка на Несебър, ако има някои в района колега и няма нищо против да ми покаже някоя градинка и да половуваме заедно, ще почерпя. Ако пък не, ще си ги търся сам, пък каквото сабя покаже. 

Пашата обича смелите.
Така и така си станал рано поне мушна ли некое добиче от тревопасните? 

-
- научил се да хвърля
Колега Malashenko,в морето не е като в супермаркет да знаеш кое на кой рафт стои,намирането на рибата,често е по трудната част от излета. Ситуацията бързо се променя и това че днес си ударил риба на дадено място,не означава че и утре ще е там.Успех !
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
-
- новобранец
Благодаря ви за хубавите отговори, добри хора
(не знам кога мога да ви наричам колеги
)
alex_vp, предложението ти ме интересува, но сигурно няма да успеем да се видим, тъй като на море не нося никаква техника
(като Хемингуей съм)
Общо взето разбрах за какво става на въпрос относно рибенцата във водата, длъжен бях да попитам тук професионалистите, но явно всичко се постига с търсене.. е, винаги съм си влизал с такава нагласа във водата
Много благодаря на всички ви за отговорите и за помощта към новият ви съфорумник
Приятен ден на всички, апък тези които са във водата им пожелавам РИБА!!!!

alex_vp, предложението ти ме интересува, но сигурно няма да успеем да се видим, тъй като на море не нося никаква техника

Общо взето разбрах за какво става на въпрос относно рибенцата във водата, длъжен бях да попитам тук професионалистите, но явно всичко се постига с търсене.. е, винаги съм си влизал с такава нагласа във водата

Много благодаря на всички ви за отговорите и за помощта към новият ви съфорумник

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Напълно споделям казаното от колегата deathwalker!
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.