МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от beis »

Стана кьсно докато се усетим.А после беше трудно да се ориентираме за места. :wink:
Последно промяна от beis на Чет Авг 05, 2010 4:08 pm, променено общо 1 път.
Изображение Изображение Изображение Изображение
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

На реката без валати не става :D Спам :!:
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

http://lunaf.com/bulgarian/v-momenta/faza-na-lunata/

Един от сомските фактори е налице, ако и нивото и цвета на водата са подходящи може да има изненади :idea: :wink:
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
kurticata
новобранец
новобранец

Мнение от kurticata »

Някой ако може да даде малко инфо за сома , мисля да ида след кимера(1-2 км след рибарска среща ) , и се чудя дали на пиявица , жабка , рибка (ако е рибка каква да е), или на черен дроб което винаги съм искал да го направя но винаги ме е мързяло но този път се реших. Ако може и някое воблерче за сома да кажете (ако може по евтинко не съм голям паралия :D пък и съм малко новак в воблерите даже бих казал че съм жив зян ), и за кефалче някоя блесна ако може да препоръчате
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Попрочети тази тема ЦЪК + ЦЪК
Също така си купи някакво плетено влакно най-малко 0,23 или с най-малко 15кг тест,защото иначе имаш най-голям шанс да си посейш воблерите иначе едни от най-евтините воблери за сом са Salmo Hornet 6см , 14гр потъваш,разцветката няма голямо значение но все пак прочети двете теми който ти постнах.
Изображение Изображение
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Като те мързи по-добре въобще не ходи са сом.Май искаш сомът сам да влезе в чинията ти.На Марица под Пловдив от мръсния канал до Кемера има сом но аз лично не ходя там.................не ми се ловят "помийни" сомове,нали реката е т.нар. отводнителен канал за отпадните води на гр.Пловдив,като пречиствателна станция/ако въобще функционира/ има само на южния бряг,на Кършияка и Гагарин л-----та се изливат от канала откъм Скутаре.
Внимание........не прибирай маломерни сомчета. :idea:
валатът не най-лошото нещо на света
kurticata
новобранец
новобранец

Мнение от kurticata »

Мерси много за инфото и за линковете и спокойно екземпляри под 1 кг си ги връщам вътре
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

kurticata написа:Мерси много за инфото и за линковете и спокойно екземпляри под 1 кг си ги връщам вътре
Ама за информацията която ти данох ми обещай,че ще връщаш екземпляри под 5 кг :wink: за все общо добро е ,иначе след години ще викате къде отиде хайванчето.
Изображение Изображение
kraki
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kraki »

аксел написа:Като те мързи по-добре въобще не ходи са сом.Май искаш сомът сам да влезе в чинията ти.На Марица под Пловдив от мръсния канал до Кемера има сом но аз лично не ходя там.................не ми се ловят "помийни" сомове,нали реката е т.нар. отводнителен канал за отпадните води на гр.Пловдив,като пречиствателна станция/ако въобще функционира/ има само на южния бряг,на Кършияка и Гагарин л-----та се изливат от канала откъм Скутаре.
Внимание........не прибирай маломерни сомчета. :idea:

Винаги ли ядеш рибата която си уловил.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Лично,аз риба почти не ям,но съвсем не ми е приятно да ловя риби в помийна яма-справка мнението ми от темата за мръсния канал под Пловдив.Имам и друг пример-преди две години отидох на реката преди Поповица,под моста на Чалъково.Резултатът беше сом 19кг.,но оттогава не съм ходил,пък едва ли ще отида отново там,защото реката е ужасно осмърдяна и плуваща в лига от гадния канал на Катуница и просто не ми е комфортно да си топна въдицата и през 15 мин.,да я вадя и да чистя гадната лига,не,че съм гнуслив ама това убива желанието ми за риболов. :idea:
валатът не най-лошото нещо на света
kurticata
новобранец
новобранец

Мнение от kurticata »

fn1p написа:
kurticata написа:Мерси много за инфото и за линковете и спокойно екземпляри под 1 кг си ги връщам вътре
Ама за информацията която ти данох ми обещай,че ще връщаш екземпляри под 5 кг :wink: за все общо добро е ,иначе след години ще викате къде отиде хайванчето.
Времето ще покаже :D :D
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

За да влезе в нормата от 65см,трябва да е поне 3,5кг. Послушаи колегата и пускай дори и по-големите. Ако не си подарявал на по-голяма риба живота пробвай някой път. Кефа е невероятен.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

danev69 написа:Ако не си подарявал на по-голяма риба живота пробвай някой път. Кефа е невероятен.
Абсолютно.
Ама тая Марица нещо неще да се оправи(поне като бях в понеделник) течеше една каляна,влачеше листа,нивотото не беше от най-добрите нива,някой ако има по-прясно инфо,да сподели.
Изображение Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Тази вечер съм там и утре ще пиша,дано има и снимка на Дядо. :wink:
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
kraki
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kraki »

Днес бях от 11,00 до към 17,00часа дет са вика в най голямата жега що воблери изпробвах на участък от 25км по реката.
Много хубави места ама нищо утре по от рано :D
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”