Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Дунав-всичко за и по реката
ЗДРАВЕЙТЕ,2007 и2008 година бях за по една седмица на Долни цибър на устието на цибрица. Беше страхотно.Тополи,сянка,пясък
След цибрица насипваеха брегът с камъни.2008-ма режееха тополите
Търся някаква информация за положението в момента.Къде в района има подходящо място за лагеруване и разбирасе да се хваща някаква риба.Ще съм благодарен на всеки отговор.НАСЛУКА и 

Абе я кажете къде по Дунава да отида за шаран,амур ......от Разград съм междо другото 

Тръгвам за Дунав
Тръгвам за реката на 13 и търся някаква информация за района около Лом.Ще съм благодарен на всеки отговор.НАСЛУКА на всички.
Re: Тръгвам за Дунав
здравей колега за лом по дунав влачи боклук на дъно много трудно да излъжеш някой шаран или амур. на устието на р.лом излиза добра платика,каракуда,бабушка и морунаж. ако идваш звънни 0896764980 емил
Здравеи Емиле.Аз съм Любо.Благодаря за отговора.Както съм писал по горе 2007-ма бях за първи път на Дунава.Много ми хареса.Бях на Долни цибър.Хващахме сомчета по около 3 кг.,щуки на блесна по 2 кг. и още доста друга риба. 2008 г. решихме да променим дестинацията и отидохме на Ново село. Водата през август беше чай. За 72 часа нямахме пипане. Отидохме отново на познато вече място-устието на Цибрица.Заварихме УЖАС.Режееха тополите и казаха че ще насипят брегът с камък.Няма лошо реката отнася брегът.Аз търся подобно място удобно за лагеруване и разбирасе до се хваща и някаква риба.Между другото съм от Драгоман.На150-60км. от Лом.Ще съм БЛАГОДАРЕН и на други отговори.НАСЛУКА на всички. п. п. Ще пътувам на 13 ПЕТЪК.Ще съм благодарен на всички отзиви до тази дата.
здравей за бивак места добри има сянка до 18 ч. но комарите са напаст. излизат и амури но си требва хранене и постоянство . има много добри места за щука но късна есен .
Здравейте любители на голямата река. Мисля понеделник ибторник да се пробвам на кльонк м/у Орсоя и Лом .Заслужажа ли си.
Може ли малко по точна информация за местата.Благодаря.emil-lom написа:здравей за бивак места добри има сянка до 18 ч. но комарите са напаст. излизат и амури но си требва хранене и постоянство . има много добри места за щука но късна есен .
след устието на р.лом надолу по течението
Мерси колега.emil-lom написа:след устието на р.лом надолу по течението

- pet55
- научил се да хвърля
Вчера 08.08 неделя на Горни Цибър 11 рибки от 300 до 500 грама морунаж или скобар /май не ги различавам много много
/. Сравнително труден риболов, мамката не можах да я вкарам достатъчно навътре та се наложи да захранвам от ръка. Около 5 - 6 кг. захаранка замина. Това бе първия ми риболов за тази година на Дунав и за мен си беше успешен. На дъно торните червеи изчезваха още със замятането затова ги замених с малки попчета, но за целия ден нямах пипане - същото беше и с дънните на колегите по брега поне аз не забелязах някой да извади нещо.
Реката при Г.Ц. е чиста т.е. не влачи боклуци. Това е от мен

Реката при Г.Ц. е чиста т.е. не влачи боклуци. Това е от мен

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!
- Vlado_852
- разбира нещата
Колега пет55 следващия път, попчетата ги замени с попови прасета... 

- MIR4EV
- ще става разбирач
сега се прибрах за малко до враца и доечера отлитам при аверите на дунава близо до оряхово-резултата от 01 08 до 09 08-един амур 15кг и един шарко 8кг-много дребни щуклета-таранки и бабушки като цяло много тегав риболов на дънните и успешен на изкуствено и плувка

Преди час се прибрах от Козлодуй. На лимана и на местата около града - платика (25 - 30 см), бабушки пак такъв размер и таранки (около 20 см). За съжаление кълве само рано сутрин, вечер или през деня като се скрие слънцето зад някой облак. Лови се както на плувка, така и на дъно. Стръв - варено жито, бели или мамалига - за дъно. На торен излизат бабойчета с размера на куката. Играе разпер и много щука, но нито едната от двете не пипва рибка на тапа.
- Vlado_852
- разбира нещата
Колега как е нивото при вас? И тук около Русе доста платика и скобар излизаха рано сутрин и вечер миналата седмица, но това повишаване на нивото малко ме притесни. Ей сега взех двайсетина попови прасенца и няколко кила захранка за утре да видим...