Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

За обявите в магазина
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: За обявите в магазина
Аз предлагам да отпадне задължителното постване на телефон в темата, но при потвърждение на сделка и плучаване на данните на купувача от продавача, продавача да е длъжен да му прати действащ телефонен номер веднага след като е получил данните- то, всъщност това е и замисъла на това досегашно изискване- двете страни да си разменят комуникациите и при някакво разминаване по пращането или получаването, нещата да могат да се изясняват. Разбира се, по собствено желание всеки може да си напише телефона и в темата.

п.п. то, така или иначе, купувача ще получи телефона на продавача заедно с пратката, щото няма как иначе

п.п. то, така или иначе, купувача ще получи телефона на продавача заедно с пратката, щото няма как иначе

Пичове, има два вида хора - коректни и некоректни. Вторите винаги ще намерят начин да те врътнат по един, или по друг начин. Не мисля, че това с публикуването на телефона би променило нещо. Иначе в интерес на прозрачността, аз съм ЗА публикуване на телефон. Пример - ако не беше толкова часа, веднага щях да се обадя на колега, който продава едни макари в момента. Той е от Варна, аз също, но от снимката не мога да разбера дали това е продукта, който търся. Ако пиша КУПУВАМ, а после се окаже, че не е това, което търся и се откажа .... ами не е коректно, нали? И последно - всеки форум си има правила, които се определят от Админите и Модовете - те са и хората отговорни за развитието на даден форум /правилно или не/. А правилата важат за всички ....
- barutchiata ©
- Администратор
това ми харесваБачо Илия написа:Аз предлагам да отпадне задължителното постване на телефон в темата, но при потвърждение на сделка и плучаване на данните на купувача от продавача, продавача да е длъжен да му прати действащ телефонен номер веднага след като е получил данните- то, всъщност това е и замисъла на това досегашно изискване- двете страни да си разменят комуникациите и при някакво разминаване по пращането или получаването, нещата да могат да се изясняват. Разбира се, по собствено желание всеки може да си напише телефона и в темата.
- barutchiata ©
- Администратор
Интересно предложение бачо, ама като знам как много хора ще пренебрегнат телефоните. И точно след няколко седмици ще започнат да пищят и всеки да обвинява другия в некоректност.
-
- учете се от него
Всеки може да си прати телефона на Л.С. или да поиска да му пратят телефон при конкретни интереси и ангажименти. Няма смисъл телефоните да се обявяват на всеослушание или пък да се дават недействителни номера поради ред причини.
Ако аз съм "продавач" и ми потвърдят сделка с изпращане на данните от купувача... е, как няма да си пратя телефона ако ми го поискат....
Това веднага би било предпоставка за отказ от сделката поради съмнения за нещо нередно; отделно като гледам, поне от 2-3 месеца не е имало оплаквания за нещо нередно по сделките(което е похвално) и едва ли постването на телефоните са причината за тази работа

п.п. даже моето предложение по-горе, би могло да се перефразира така: "...при поискване, продавача е длъжен да изпрати на купувача Л.С. със свой действащ телефонен номер ..."
Ако аз съм "продавач" и ми потвърдят сделка с изпращане на данните от купувача... е, как няма да си пратя телефона ако ми го поискат....

п.п. даже моето предложение по-горе, би могло да се перефразира така: "...при поискване, продавача е длъжен да изпрати на купувача Л.С. със свой действащ телефонен номер ..."

- barutchiata ©
- Администратор
Идеята за задължително постване на телефон, беше да не храниме крадците.Щото реално могат да се пускат в продажба и крадени принадлежности, никой не го знае - никой не го познава.Ако реално някой си познае нещо крадено, просто се дава телефона на полицията и те няма как да не го намерят.Ако някои си познае нещо, дали постналия темата ще си даде телефона

-
- учете се от него
Че кой крадец ще е ненормален та да пусне крадена вещ във форум- аз чета 6-7 наши форума и още толкова чужди и до сега не съм чул за такъв прецедент. Ми нали ще го набарат веднага и то на последно място по телефона
Има IP- адрес, имена при пращане на стоката и т.н., ма луди крадци няма!!!
С две думи- този номер, да се пише задължително и телефона си остава до колкото разбирам?!?

С две думи- този номер, да се пише задължително и телефона си остава до колкото разбирам?!?

-
- ще става разбирач
Аз мисля че трябва да има повече актуални снимки на стоките които се продават от различни ъгли със описани размер, тежест, и т.н..
За да се добие видима представа за това което ще получиш все пак пазаруваш по интернет не може да докоснеш или тестваш стоката .
До колкото за цената все пак си пред компа и с едно цъкване можеш да се орентираш на каква цена се продава продукта който търсиш било то нов или втора употрба и да решиш от каде да си го закупиш.Верно този вид пазаруване има минуси но и много плюсове.
Осъзнавайки или не човек прави средно по 249 избора за 24 час напълно нормалоно е да има и лоши .
В крайна сметка всички се стремят лошите да са по малко .
Знае ли се някой ден може да поискаш огънче от човек на който си продал НЕ РАБОТЕЩА ЗАПАЛКА по интернет
п.п.Хората се лутат между вариантите избора винаги е лесен просто някой стигаме по бавно до него.
За да се добие видима представа за това което ще получиш все пак пазаруваш по интернет не може да докоснеш или тестваш стоката .
До колкото за цената все пак си пред компа и с едно цъкване можеш да се орентираш на каква цена се продава продукта който търсиш било то нов или втора употрба и да решиш от каде да си го закупиш.Верно този вид пазаруване има минуси но и много плюсове.
Осъзнавайки или не човек прави средно по 249 избора за 24 час напълно нормалоно е да има и лоши .
В крайна сметка всички се стремят лошите да са по малко .
Знае ли се някой ден може да поискаш огънче от човек на който си продал НЕ РАБОТЕЩА ЗАПАЛКА по интернет

п.п.Хората се лутат между вариантите избора винаги е лесен просто някой стигаме по бавно до него.
-
- ще става разбирач
Или срещу ника на всеки да има нещо като ( feedback)тоест да се оставят коментари колко е надежден продавача или купувача.
Мое лично мнение.
Мое лично мнение.
Марко, ся трябваше ли да правиш достояние на целото форум, че си ми любовница?!?
Днес, като си чуруликахме по телефона, що просто не ми каза, че ти е скучно да си пиеш ментата в компанията на Нели и аз да скокна до Тополница да те нагушкам едно хубаво, ам че и риба можеше да хванем?!
Просто трябваше да ми кажеш, че си си сложил високите лачени ботушки и коженото бюстие, а аз само трябва да донеса любимите ти белезници с пухчета и бича и да се налудуваме, ама ти не!
Колко пъти трябва да ти повтарям, че между гей и педераст има огромна разлика-едното е сътояние на духа, а другото е състояние на гъзЪ
, ама ти все бързаш!Ееех Марче, Марче.... 
Днес, като си чуруликахме по телефона, що просто не ми каза, че ти е скучно да си пиеш ментата в компанията на Нели и аз да скокна до Тополница да те нагушкам едно хубаво, ам че и риба можеше да хванем?!
Просто трябваше да ми кажеш, че си си сложил високите лачени ботушки и коженото бюстие, а аз само трябва да донеса любимите ти белезници с пухчета и бича и да се налудуваме, ама ти не!
Колко пъти трябва да ти повтарям, че между гей и педераст има огромна разлика-едното е сътояние на духа, а другото е състояние на гъзЪ

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

-
- учете се от него
Е, как ся човек да си дава телефона...Jechev написа:Марко, ся трябваше ли да правиш достояние на целото форум, че си ми любовница?!?
Днес, като си чуруликахме по телефона..................

п.п. Абе Жечев, ти като топ-адвокат би трябвало да знаеш че законите в тази държава(а и не само) имат ИМПЕРАТИВНА форма, т.с. повелителна и приоритетна и от гражданите и не може да се изисква да правят нещо което е в разрез с императивно постановеното в даден закон. Такова искане по презумпция е нищожно и специално когато касае личните данни и тяхната неприкосновенност само провери колко беше глобата- дали от 1000 до 10 000 лева или от 2000 до 10 000 лева- едно от двете е със сигурност

Колега, някак не ти прави чест, особено в качеството на Модератор да ги приказваш подобни ... Има далеч по-културни начини да изразиш позицията си /всъщност не разбрах от горния ти пост - това какво беше/Jechev написа:Марко, ся трябваше ли да правиш достояние на целото форум, че си ми любовница?!?
Колко пъти трябва да ти повтарям, че между гей и педераст има огромна разлика-едното е сътояние на духа, а другото е състояние на гъзЪ, ама ти все бързаш!Ееех Марче, Марче....

Мънцата написа:Определеноbarutchiata © написа:Е това е верната формула!valeri написа:..................................
Така ,че колеги нека да се радваме от колкто да се караме , кой по най..
[/quote]Мънцата написа: Колега, някак не ти прави чест, особено в качеството на Модератор да ги приказваш подобни ... Има далеч по-културни начини да изразиш позицията си /всъщност не разбрах от горния ти пост - това какво беше/![]()
Колега Мънцата, нямам позиция батко, тоест имам, но ще си я изразя на ЛС с администратора, просто се заяждам в най-чист вид с двете вечно недоволни свекърви Бачо и Марко, които само чакат удобен случай да са похлупак на всяка тема където се разискава някакъв проблем!
Марко години наред беше модератор и на магазина и много добре знае, каква е структурата на Форума, и кой взима решенията!
Бачо е вечния любимец 13, рекордьор по банове и наказания(винаги невинен разбира се!), вечно хулен и уважаван същевременно, и като старо бойно куче, също знае как стоят нещата!
Те за това вниманието ми е насочено към тези персони!
Това, че въпроса бил "принципен" изобщо не е верно, щото тея момчета ги гъделичка в повечко егото им, вервай ми, просто им харесва да се налагат и да палят фитили!
Ся, да ти упомена, че с гореизброните двама екземпляри, и въпреки че никога няма да сме в единомислие, и колкото и да спорим и заяждаме, все се търсим, срещаме се, че и за риби ходим понякога, тъ не си мисли че лъжа, като казвам че с Марето сме в любоффни отношения!Така, че не взимай думите ми толкова навътре и насериозно, аз си плещя с умисъл, че да ме разбере който трябва!
Разбирай, че с Магарко през деня проведохме дълъг телефонен разговор по тая тема, но той нарочно реши да ми отговори и тук за да си има публика и ръкоплескатели, макар че изчерпахме въпроса, уж и аз за това се почуствах длъжен да се изакам!
Капиш!

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Джоко Росич

-
- учете се от него
Жечев, аз съвсем нормално коментирам в тази тема и още един път като ме определиш като "свекърва" или "екземпляр"....ще последва БАНН; на мен, разбира сеJechev написа:.... ...........просто се заяждам в най-чист вид с двете вечно недоволни свекърви Бачо и Марко, които само чакат удобен случай да са похлупак на всяка тема където се разискава някакъв проблем!............

-
- сериозен играч
Жечка, не ти прави чест,да се заяждаш с хора, които отстояват своите позиции,и винаги се месят там -където са най-необходими.Jechev написа:, просто се заяждам в най-чист вид с двете вечно недоволни свекърви Бачо и Марко, които само чакат удобен случай да са похлупак на всяка тема където се разискава някакъв проблем!

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!