За обявите в магазина

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: За обявите в магазина

Мнение от Бачо Илия »

Аз предлагам да отпадне задължителното постване на телефон в темата, но при потвърждение на сделка и плучаване на данните на купувача от продавача, продавача да е длъжен да му прати действащ телефонен номер веднага след като е получил данните- то, всъщност това е и замисъла на това досегашно изискване- двете страни да си разменят комуникациите и при някакво разминаване по пращането или получаването, нещата да могат да се изясняват. Разбира се, по собствено желание всеки може да си напише телефона и в темата.

:wink:

п.п. то, така или иначе, купувача ще получи телефона на продавача заедно с пратката, щото няма как иначе :idea:
Изображение
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Пичове, има два вида хора - коректни и некоректни. Вторите винаги ще намерят начин да те врътнат по един, или по друг начин. Не мисля, че това с публикуването на телефона би променило нещо. Иначе в интерес на прозрачността, аз съм ЗА публикуване на телефон. Пример - ако не беше толкова часа, веднага щях да се обадя на колега, който продава едни макари в момента. Той е от Варна, аз също, но от снимката не мога да разбера дали това е продукта, който търся. Ако пиша КУПУВАМ, а после се окаже, че не е това, което търся и се откажа .... ами не е коректно, нали? И последно - всеки форум си има правила, които се определят от Админите и Модовете - те са и хората отговорни за развитието на даден форум /правилно или не/. А правилата важат за всички ....
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Бачо Илия написа:Аз предлагам да отпадне задължителното постване на телефон в темата, но при потвърждение на сделка и плучаване на данните на купувача от продавача, продавача да е длъжен да му прати действащ телефонен номер веднага след като е получил данните- то, всъщност това е и замисъла на това досегашно изискване- двете страни да си разменят комуникациите и при някакво разминаване по пращането или получаването, нещата да могат да се изясняват. Разбира се, по собствено желание всеки може да си напише телефона и в темата.

:wink:

п.п. то, така или иначе, купувача ще получи телефона на продавача заедно с пратката, щото няма как иначе :idea:
това ми харесва
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Интересно предложение бачо, ама като знам как много хора ще пренебрегнат телефоните. И точно след няколко седмици ще започнат да пищят и всеки да обвинява другия в некоректност.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Всеки може да си прати телефона на Л.С. или да поиска да му пратят телефон при конкретни интереси и ангажименти. Няма смисъл телефоните да се обявяват на всеослушание или пък да се дават недействителни номера поради ред причини.
Ако аз съм "продавач" и ми потвърдят сделка с изпращане на данните от купувача... е, как няма да си пратя телефона ако ми го поискат.... :roll: Това веднага би било предпоставка за отказ от сделката поради съмнения за нещо нередно; отделно като гледам, поне от 2-3 месеца не е имало оплаквания за нещо нередно по сделките(което е похвално) и едва ли постването на телефоните са причината за тази работа :D :drinkers:

п.п. даже моето предложение по-горе, би могло да се перефразира така: "...при поискване, продавача е длъжен да изпрати на купувача Л.С. със свой действащ телефонен номер ..." :idea:
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Идеята за задължително постване на телефон, беше да не храниме крадците.Щото реално могат да се пускат в продажба и крадени принадлежности, никой не го знае - никой не го познава.Ако реално някой си познае нещо крадено, просто се дава телефона на полицията и те няма как да не го намерят.Ако някои си познае нещо, дали постналия темата ще си даде телефона :roll: :roll: :?:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Че кой крадец ще е ненормален та да пусне крадена вещ във форум- аз чета 6-7 наши форума и още толкова чужди и до сега не съм чул за такъв прецедент. Ми нали ще го набарат веднага и то на последно място по телефона :idea: Има IP- адрес, имена при пращане на стоката и т.н., ма луди крадци няма!!!
С две думи- този номер, да се пише задължително и телефона си остава до колкото разбирам?!? :wink:
Изображение
kraki
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kraki »

Аз мисля че трябва да има повече актуални снимки на стоките които се продават от различни ъгли със описани размер, тежест, и т.н..
За да се добие видима представа за това което ще получиш все пак пазаруваш по интернет не може да докоснеш или тестваш стоката .
До колкото за цената все пак си пред компа и с едно цъкване можеш да се орентираш на каква цена се продава продукта който търсиш било то нов или втора употрба и да решиш от каде да си го закупиш.Верно този вид пазаруване има минуси но и много плюсове.

Осъзнавайки или не човек прави средно по 249 избора за 24 час напълно нормалоно е да има и лоши .
В крайна сметка всички се стремят лошите да са по малко .
Знае ли се някой ден може да поискаш огънче от човек на който си продал НЕ РАБОТЕЩА ЗАПАЛКА по интернет :smt102

п.п.Хората се лутат между вариантите избора винаги е лесен просто някой стигаме по бавно до него.
kraki
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kraki »

Или срещу ника на всеки да има нещо като ( feedback)тоест да се оставят коментари колко е надежден продавача или купувача.
Мое лично мнение.
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Марко, ся трябваше ли да правиш достояние на целото форум, че си ми любовница?!?
Днес, като си чуруликахме по телефона, що просто не ми каза, че ти е скучно да си пиеш ментата в компанията на Нели и аз да скокна до Тополница да те нагушкам едно хубаво, ам че и риба можеше да хванем?!
Просто трябваше да ми кажеш, че си си сложил високите лачени ботушки и коженото бюстие, а аз само трябва да донеса любимите ти белезници с пухчета и бича и да се налудуваме, ама ти не!
Колко пъти трябва да ти повтарям, че между гей и педераст има огромна разлика-едното е сътояние на духа, а другото е състояние на гъзЪ :butthead: , ама ти все бързаш!Ееех Марче, Марче.... :bear:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Jechev написа:Марко, ся трябваше ли да правиш достояние на целото форум, че си ми любовница?!?
Днес, като си чуруликахме по телефона..................
Е, как ся човек да си дава телефона... :ANAL: :ANAL: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

п.п. Абе Жечев, ти като топ-адвокат би трябвало да знаеш че законите в тази държава(а и не само) имат ИМПЕРАТИВНА форма, т.с. повелителна и приоритетна и от гражданите и не може да се изисква да правят нещо което е в разрез с императивно постановеното в даден закон. Такова искане по презумпция е нищожно и специално когато касае личните данни и тяхната неприкосновенност само провери колко беше глобата- дали от 1000 до 10 000 лева или от 2000 до 10 000 лева- едно от двете е със сигурност :idea: :idea: :idea:
Изображение
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Jechev написа:Марко, ся трябваше ли да правиш достояние на целото форум, че си ми любовница?!?
Днес, като си чуруликахме по телефона, що просто не ми каза, че ти е скучно да си пиеш ментата в компанията на Нели и аз да скокна до Тополница да те нагушкам едно хубаво, ам че и риба можеше да хванем?!
Просто трябваше да ми кажеш, че си си сложил високите лачени ботушки и коженото бюстие, а аз само трябва да донеса любимите ти белезници с пухчета и бича и да се налудуваме, ама ти не!
Колко пъти трябва да ти повтарям, че между гей и педераст има огромна разлика-едното е сътояние на духа, а другото е състояние на гъзЪ :butthead: , ама ти все бързаш!Ееех Марче, Марче.... :bear:
Колега, някак не ти прави чест, особено в качеството на Модератор да ги приказваш подобни ... Има далеч по-културни начини да изразиш позицията си /всъщност не разбрах от горния ти пост - това какво беше/ :wink: Точно вчера в предната тема коментирахме други работи, но май че кучетата си лаят, кервана си върви ...
Мънцата написа:
barutchiata © написа:
valeri написа:..................................
Така ,че колеги нека да се радваме от колкто да се караме , кой по най.. :wink:
Е това е верната формула! :D
Определено :wink:
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Мънцата написа: Колега, някак не ти прави чест, особено в качеството на Модератор да ги приказваш подобни ... Има далеч по-културни начини да изразиш позицията си /всъщност не разбрах от горния ти пост - това какво беше/ :wink:
[/quote]
Колега Мънцата, нямам позиция батко, тоест имам, но ще си я изразя на ЛС с администратора, просто се заяждам в най-чист вид с двете вечно недоволни свекърви Бачо и Марко, които само чакат удобен случай да са похлупак на всяка тема където се разискава някакъв проблем!
Марко години наред беше модератор и на магазина и много добре знае, каква е структурата на Форума, и кой взима решенията!
Бачо е вечния любимец 13, рекордьор по банове и наказания(винаги невинен разбира се!), вечно хулен и уважаван същевременно, и като старо бойно куче, също знае как стоят нещата!
Те за това вниманието ми е насочено към тези персони!
Това, че въпроса бил "принципен" изобщо не е верно, щото тея момчета ги гъделичка в повечко егото им, вервай ми, просто им харесва да се налагат и да палят фитили!
Ся, да ти упомена, че с гореизброните двама екземпляри, и въпреки че никога няма да сме в единомислие, и колкото и да спорим и заяждаме, все се търсим, срещаме се, че и за риби ходим понякога, тъ не си мисли че лъжа, като казвам че с Марето сме в любоффни отношения!Така, че не взимай думите ми толкова навътре и насериозно, аз си плещя с умисъл, че да ме разбере който трябва!
Разбирай, че с Магарко през деня проведохме дълъг телефонен разговор по тая тема, но той нарочно реши да ми отговори и тук за да си има публика и ръкоплескатели, макар че изчерпахме въпроса, уж и аз за това се почуствах длъжен да се изакам!
Капиш! ;)
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Jechev написа:.... ...........просто се заяждам в най-чист вид с двете вечно недоволни свекърви Бачо и Марко, които само чакат удобен случай да са похлупак на всяка тема където се разискава някакъв проблем!............
Жечев, аз съвсем нормално коментирам в тази тема и още един път като ме определиш като "свекърва" или "екземпляр"....ще последва БАНН; на мен, разбира се :idea: :wink: Интересно, какво ли ще последва ако аз в прав текст напиша че се заяждам с някой- сигурно поредния постоянен бан, а ти можеш да пишеш каквото си искаш щото правилата не важът за всички :idea:
Изображение
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Jechev написа:, просто се заяждам в най-чист вид с двете вечно недоволни свекърви Бачо и Марко, които само чакат удобен случай да са похлупак на всяка тема където се разискава някакъв проблем!
Жечка, не ти прави чест,да се заяждаш с хора, които отстояват своите позиции,и винаги се месят там -където са най-необходими. :!: :!: :!: Никога не съм харесвал хора като ,,коне с капаци,, :idea: :idea: :idea: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Заключено

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”