Редно ли е да ходим за щука като си хвърля хайвера...?

Модератор: sapuna

Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Ич не ми пука за скритите ви бракониерски методи
И това въобще не е нов начин за хващане
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

lorda написа:Ич не ми пука за скритите ви бракониерски методи
И това въобще не е нов начин за хващане
1. Като казах скрити начини нямах предвид каквито и да били скрити бракониерски методи ...а за монтажите и стръвта!
2. За някои може и да е нов начин на хващане !
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Точка на спора
Щуката трябва да се уважава
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

lorda написа:Точка на спора
Щуката трябва да се уважава
САГЛАСЕН ! ТОЧКА НА СПОРА :!:
Аватар
bogomil1971
новобранец
новобранец

Мнение от bogomil1971 »

модерирано!!!пиши на кирилица!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Съгласен съм че щуката трябва да се уважава,

но в малки, язовирчета и непроточни водоеми тя просто унищожава рибната популация, без значение колко усърдно се лови и как :wink:
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

много време не бях влизал в сайта заради глупостите които се пишат.и явно с право.що глупости прочетох.щуката вредна,шарана вреден.първо -за шарана.популацията му е далеч от вредната,защото все по-рядко се лови шаран по диви водоеми.второ -за щуката.посещавам с години една сепарация зада ловя щука.имаше доволно количество и правих хубави излети.но освен щука водоемчето бъкаше от всякаква риба-каракуда,червеноперка,калиник,костур и тук там шаран.рибата която намаляваше с годините беше щуката.така че не ми разправяйте легенди за лакомията на щуката.не сте по-умни от природата.щуката се храни основно с болни и ранени рибки,като по този начин прочиства водоема.хайде на слука и пускайте маломерките независимо от вида им.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Също не съм никак за шарана, но и моето мнение е в кюпа та да се изкажа :oops:

Ама въобще не я смятам за вредна щуката, даже никак.

Визирах повечето от старите корекции на Янтра, и няколко малки язовирчета.

Темата трябва да се изтрие че имама доста бисери, всеки има предпочитана риба, но не са ни виновни хищниците
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Всеки има право на мнение Изображение
rumeikoo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumeikoo »

ААААААААААА зна4и ходите за щука защото е вредна .Аз от години ходя и все си викам защо ходя за щука а не си седя в нас ...а тя вредна била гадината,не взимаите само 20 см. щуклета и по малките стават за ядене, както се изказа един тапанар били като 4ипс ...............................унищожаваите ама лошото е 4е после пискате (каде да ходя за щука? някои да каже хващал ли е скоро? и др. подобни-може някои да каже каде ходи но това сас сигурност няма да сам аз а и някои друг които уважава тази риба като истински противник като ми про4ете мнението :idea:
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Боро написа:Шаранът не е местен вид, а е внесен от Азия и подтиска развитието на местните видове. Не виждам с какво е по-добър от каракудата например. Според мен трябва да се преследва като в Северна Америка за да могат местните видове да се развиват. Дори и да са само кефали и мряни. Пък има и скобари и т.н.

Естественото разпостранение на Шарановите риби включва Европа и Азия(включително Британските и Японските острови),Северна Америка и Африка.Понастоящем се среща повсеместно.Например в Австралия е пренесен от Англия в края на 19 век.
Аватар
Боро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боро »

dedeff написа:
Боро написа:Шаранът не е местен вид, а е внесен от Азия и подтиска развитието на местните видове. Не виждам с какво е по-добър от каракудата например. Според мен трябва да се преследва като в Северна Америка за да могат местните видове да се развиват. Дори и да са само кефали и мряни. Пък има и скобари и т.н.
Естественото разпостранение на Шарановите риби включва Европа и Азия(включително Британските и Японските острови),Северна Америка и Африка.Понастоящем се среща повсеместно.Например в Австралия е пренесен от Англия в края на 19 век.
Е да де ама ето например тука: http://www.vokrugsveta.ru/quiz/?item_id=351
може да се прочете коя му е родината, какъв му е произходът и по какъв начин се е разпространил.:wink:
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Боро написа: Според мен трябва да се преследва като в Северна Америка за да могат местните видове да се развиват.
За дунавски шаран чувал ли си.Живее в р.Дунав,България :lol: И още шаранът в Северна Америка си е на почит.Не го тачат в Австралия.Там поради климатичните особености се размножава много добре и наистина подтиска развитието на местни видове.Но това е друга бира :wink: Те и със зайците имат проблеми ,а у нас вече кьорав заек не можеш да видиш. :lol:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

ААА и козите са им проблем, и то голям.
:lol: :lol:

Истината е че ако не се мешат браконерите на рибата всичко ще си дойде на мястото за 5-10 години :roll:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Aз мисля,че не е проблем да се ходи за каквато и да е риба по време на хвърлянето на хайвера.Ще кажа защо :lol: Всяка една риба хваната от нас е потенциален носител на хай вер,дали ще е хванем преди да узрее хайвера или след това е без значение,и в двата случея ще има по малко хаявер,освен ако нея пуснем.Това е мойто мнение,иначе се старая да спазвм закона. :roll: :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”