Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Внимание!
naRiba.com

Форум

Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
Модератор: emo vasilev
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
Колега, за попчета по-добре изполвай дебело влакно, 0.25, 0.30. Причината е, че не намаля кълванетата, а ако се закачиш за камък имаш по-добър шанс да откачиш монтажа.
Най-добрите места за попчета са дънните ями и откритите камъни. Там попчетата се събират и си правят морско парти.
Ако ще ловиш от моста, най-добре прескочи преградата за втория етаж и хвърляй в крайната част. Не слагай прекалено голяма скарида и я закачи добре, защото има нахални лапини и кучета, които изяждат стръвта преди да си се усетил.
Най-добрите места за попчета са дънните ями и откритите камъни. Там попчетата се събират и си правят морско парти.

"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Дюни-спешно
Здравейте.Много скоро ми предстои почивка на морския курорт Дюни.Бих искал да го съчетая с риболов,а до сега съм ходил само два пъти за риба на морето(от София съм).До сега не съм ходил на въпросния курорт,а и също така не разбирам особено от вида риболов,който се практикува там.Ако е възможно някой да ми препоръча методи и места на риболов,ще му бъда много благодарен.Ще ловя от брега,но не знам какви такъми да използвам,каква стръв,места...всичко
.До колкото разбрах,има нещо като кей,от който може да се мята.Ако има някой практикувал риболов в областта,моля за помощ!
На картата видях,че има нещо като сладководен язовир близо до курорта.Ето и мястото(оградено с червено):

Всякаква информация ще ми е от полза.Мерси предварително.

На картата видях,че има нещо като сладководен язовир близо до курорта.Ето и мястото(оградено с червено):

Всякаква информация ще ми е от полза.Мерси предварително.

Re: Дюни-спешно
Много ти е стара снимката на сателита.Сега всичко в застроено и на кея може да те пуснат ако си гост на хотела.
Можеш да ловин платерина от края на плажната ивица или попчета срещу остров Св.Иван ако имашдълъг прът.Имат сайт със актуални снимки .Ето ти един линк да се ориентираш.
http://www.duni.bg/resort_over.html
http://www.duni.bg/hotels.html
Можеш да ловин платерина от края на плажната ивица или попчета срещу остров Св.Иван ако имашдълъг прът.Имат сайт със актуални снимки .Ето ти един линк да се ориентираш.
http://www.duni.bg/resort_over.html
http://www.duni.bg/hotels.html
Добро утро .Точно преди Дюни буквално на няколкостотин метра ти е нос Агалина от там можеш да пробваш за сафрид от плоската плоча е най удобно има и доста други места по скалите но от плочата като хварляш към север няма закачки а бе готино място и за гмуркане е идеално и за пикник става .Успех и приятна почивка.На шофиорския плаж е класиката за платерини
.Поздрави

До тук разбрах,че трябва да съм гост на хотел Marina Palace(ако не се лъжа),за да ловя от кейа?!?
Ако мога да попитам къде се намира въпросният Шофьорски плаж и остров Св.Иван?Ловенето на попчета ме устройва напълно,но пак не разбрах какви такъми ми трябват и къде точно се намира мястото им...
Ако мога да попитам къде се намира въпросният Шофьорски плаж и остров Св.Иван?Ловенето на попчета ме устройва напълно,но пак не разбрах какви такъми ми трябват и къде точно се намира мястото им...

- ivalpetkov
- разбира нещата
ооо пич ма ти ме разби.....
ма то св.иван е остров срещу созопол...така.....та той не е до дюни....
шофиорскиот плаж е тва с пясъка на самите дюни....
сега остава да ти кажа за платерините на тоз плаж -имааа обаче си мисли за метода на ловене и по точно за блатен червей-откъде ще го имаш(вземеш,купиш) :lolметоди-2 броя-дъно с тапички и бомбарда или тъй нареченото сбиролино по европейскому-ми те това е инфото-айде наслука пич..... 
то ако е до попчета виж да пробваш на агалината-бе носа преди дюни т.е. да е дълбоко и скали-сутрин рано макар че вече попче от брега го има по малко,стръв скарида..
по добри пробвай сафрида и заргана...може да има там
попче може да има и на кея на дюни ама всичко е до пробите....така как да ти кажем без да си пробвал но това е възможния улов.... 
относно блатата срещу плажа дет си ги заградил-нека някой от сладководния раздел ти отговори-мисля че там се намира шаран и каракуд обаче незнам скоро някой да е пробвал там...виж,виж в сладководния

шофиорскиот плаж е тва с пясъка на самите дюни....

то ако е до попчета виж да пробваш на агалината-бе носа преди дюни т.е. да е дълбоко и скали-сутрин рано макар че вече попче от брега го има по малко,стръв скарида..

относно блатата срещу плажа дет си ги заградил-нека някой от сладководния раздел ти отговори-мисля че там се намира шаран и каракуд обаче незнам скоро някой да е пробвал там...виж,виж в сладководния

- crazybot
- фен клуб-скобар
В блатото срещу плажа има много риба. Трофейни червеноперки, щуки, шарани, каракуди но е забранен за риболов.
Ние отидохме и още с първото хвърляне на бял червей извадих една червеноперка над 30 см и веднага дойде полиция и казаха че риболова е забранен
Ние отидохме и още с първото хвърляне на бял червей извадих една червеноперка над 30 см и веднага дойде полиция и казаха че риболова е забранен

Здравей колега.НЕ ходете на "блатата до морето".Защитена зона е.Относно Агалина много внимавайте със слизането и си носете клещи винаги с вас.Бях там миналата седмица и излиза хубав сафрид надвечер , НО е мешан с дракон......................Успех и приятна почивка 

Колеги, когато ходите на морето и ловите на дъно, винаги, ама винаги си носете клещи!!!
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... CBgQ9QEwAA
Това е дракона и го има в повече, отколкото ни се иска.

Избягвайте да я хващате с ръце. "Коронката" на гърба е отровна жлеза, както има отровни жлези и на хрилните капаци.
Другия неприятен "гост" на въдицата Ви, може да е скорпид

Доста по-грозен от дракона, но първия е по-опасен, особенно за хора с алергии.
В ентусиазма и липсата на опит, не е трудно да се обърка с попче. Лятото закарах един молдовец за риба и покрай нямането се бяхме поотпуснали. Човека пръв усети удар на пръчката си и в последния момент видяхме, че е дракон та падна викане и ръкомахане.
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... CBgQ9QEwAA
Това е дракона и го има в повече, отколкото ни се иска.

Избягвайте да я хващате с ръце. "Коронката" на гърба е отровна жлеза, както има отровни жлези и на хрилните капаци.
Другия неприятен "гост" на въдицата Ви, може да е скорпид

Доста по-грозен от дракона, но първия е по-опасен, особенно за хора с алергии.
В ентусиазма и липсата на опит, не е трудно да се обърка с попче. Лятото закарах един молдовец за риба и покрай нямането се бяхме поотпуснали. Човека пръв усети удар на пръчката си и в последния момент видяхме, че е дракон та падна викане и ръкомахане.

Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Да особенно прав е шморхи относно безопасостта,да не си развалите почивката .Пробвай за сафрид от агалина вчера са го разбили около созопол,предполагам и там може да се е появил в изобилие.Такъм чепаре номер 8 ,10 може и по голямо да сложиш цвят какавто ти си решиш.Успех и поздрави на всички колеги

-
- вече хвърля и на тежко
Колега, ти май изобщо не си правиш труда да разгледаш 1-2 страници назад, където съм написал най-подробно описание на такъми, стръв и монтажи.kmap написа:До тук разбрах,че трябва да съм гост на хотел Marina Palace(ако не се лъжа),за да ловя от кейа?!?
Явно само съм си губил времето ....
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Много благодаря на всички колеги отзовали се на питането ми,особено amatev1.
Приморско , Китен ММЦ
добар ден колеги извинявам се ако повтарям тази тема но не открих такава може ли информация за някои хубав кеу или нещо подобно на приморско в китен ? искам да половя малко морка рибка
очаквам вашите предложения и отговори благодаря предварително

Другата седмица ще ходя на Шкорпловци за 5 дена.Искам да си искарам яко.Но без риболов как ще стане.Я кажете излиза ли там нещо от брега,на какво излиза с какво требва да ловя (в предвид ,чепаре дъно или булдог само тези знам щото ловя повече в сладководна отколкото в солена.
Re: Приморско , Китен ММЦ
бях от 24.07 до 02.08 в приморско,на перла излизат зарганчета и платерина.върни 2-3 страници назат .там ми обясниха колегите за приморско.лових на бомбарда.внимавай че има и дракони .за ммц един местен колега каза че излиза платерина но аз не съм ходил там.успех и кат се върнеш кажи как еmarto1 написа:добар ден колеги извинявам се ако повтарям тази тема но не открих такава може ли информация за някои хубав кеу или нещо подобно на приморско в китен ? искам да половя малко морка рибкаочаквам вашите предложения и отговори благодаря предварително