Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Само бракониерите ли са виновни или и несъзнателните колеги?
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Само бракониерите ли са виновни или и несъзнателните колеги?
За улова съм съгласен ама за нощния риболов е ПЪЛНА ГЛУПОСТ.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
- Vlado_852
- разбира нещата
Абе те по един акт на ден да пишат само на този язовир и ей ги за заплатите им. От там нататък другото е печалба за държавния бюджет, което хем ще спира до известна степен бракониерските нашествия, хем държавата ще може да отпуска повече средства за борбата с тях... Ей това е формулата но не се работи по нея...
-
- ще става разбирач
Здравейте колеги,
Има и един друг много важен проблем в абсурдната ни държава - какъв е процента събираемост на сумите по актовете ?
До колкото съм запознат е почти нулев, няма сила която да накара българчето да си плаща актовете и глобите !
Има и един друг много важен проблем в абсурдната ни държава - какъв е процента събираемост на сумите по актовете ?
До колкото съм запознат е почти нулев, няма сила която да накара българчето да си плаща актовете и глобите !
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
Здравейте на всички,
днес минах по околовръстното на Пловдив (6ти км.) спрях да погледна реката и какво да видя - армия от скъпи пръчки които са обсадили Марица и служат за хващане на каракудки които са с размера на кибритена кутия. Направих забележка на един от полу нормалните а той отвърна "ами аз такива си ги обичам, пък и то е каракуда - ако е шаран, да го пусна". Какъв е интелекта на този екземпляр - вие преценете. Така че на въпроса на колегата - НЕ!!! Не са виновни само бракониерите. Ние сме си виновни!!! Ние сме си мундари в душите и в съзнанието и къде ли още не. Божидар Димитров няма каквод а се извинява - много му е правилна дефиницията. Истината е че сме малки мижави душички които гледат да измънкат нещичко и да се скрият от проблема с мъгляво оправдание за пред себе си а като седнем по масите ставаме герои. Не, не са виновни само бракониерите, те просто са следствие от всико което не ни стиска да направим защото сме мижитурки. Дано прабългарското заговори в нас по-скоро, иначе оставаме в историята и то с дефиницията която не е приятна на никой но е факт.
днес минах по околовръстното на Пловдив (6ти км.) спрях да погледна реката и какво да видя - армия от скъпи пръчки които са обсадили Марица и служат за хващане на каракудки които са с размера на кибритена кутия. Направих забележка на един от полу нормалните а той отвърна "ами аз такива си ги обичам, пък и то е каракуда - ако е шаран, да го пусна". Какъв е интелекта на този екземпляр - вие преценете. Така че на въпроса на колегата - НЕ!!! Не са виновни само бракониерите. Ние сме си виновни!!! Ние сме си мундари в душите и в съзнанието и къде ли още не. Божидар Димитров няма каквод а се извинява - много му е правилна дефиницията. Истината е че сме малки мижави душички които гледат да измънкат нещичко и да се скрият от проблема с мъгляво оправдание за пред себе си а като седнем по масите ставаме герои. Не, не са виновни само бракониерите, те просто са следствие от всико което не ни стиска да направим защото сме мижитурки. Дано прабългарското заговори в нас по-скоро, иначе оставаме в историята и то с дефиницията която не е приятна на никой но е факт.
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Голата истина за съжаление, много си прав колегаlambri написа:Здравейте на всички,

Много неща нямат обяснение (за мене) .Какъв е смисъла да хванеш 5 или 10 бели риби ДНЕСКА
понеже предишния път не вървял риболова
Вчера гледах брошура от МЕТРО и паднах направо ИМА ВСЯКАКВА РИБА НА СМЕШНИ ПАРИ направена на филета и .....За мене риболова е РАЗПУСКАНЕ СРЕД ПРИРОДАТА И АДРЕНАЛИН ОТ БОРБАТА С ХИЩНИКА много рядко взимам уловена риба НЕ ЧЕ НЕ ОБИЧАМ РИБА но 2кг бяла стига пре- достатъчно за няколко човека .

- krokibg
- учете се от него
Дааааа,положението е сериозно,царя правилно каза че ни трябва смяна на чиповете.Много лакомия,много простотия и завист.Бягат по баирите с чували,вързват рибите на корди и ги пускат на педесетина метра от тях и по тъмното ги вадят и пренасят.И на това ще му се намери цаката,въпрос на време и подсигуряване на средства.Ние сме започнали и няма да се спрем,рано или късно ще се стреснат,няма къде да вървят,въпрос на време е да се вкарат драконовски закони за браконерите.Просто въпрос на време,запомнете го.Колкото и да е нагъл,повече е страхлив за това да не му вземат парите или да му кунфискуват принадлежностите.Ще почакаме и да видим

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Vlado_852
- разбира нещата
Колеги, рибарите се дилят на два вида
1. Риболовци - хора които ловят риба за кеф, от време на време си прибират някоя рибка за да си я хапнат пак с кеф, и които не им се разваля кефа за това, че стръвта и захранката, заедно с другите разходи са им излязли по скъпо, от колкото да си бяха купили рибата от пазара...
2. "Риболовци" - хора противоположни на първите...
Истината обаче, е че пускането на рибата става все по-актуално, колкото и нереално да звучи и няма да е зле да се превърне в нещо като мода, което познайте от кого зависи...
Ей тук жена ми приглася за една случка преди седмица две...
Решихме една вечер след работа да се разходим по Дунава и аз взех спининга естествено... Помятах малко и хоп един хубав Распер /първия ми/ Снимах го с телефона и хоп във водата. Е какво да ви кажа, вместо него да бях снимал дядовците които гледаха като упарени
. До тук добре, ама 3-4 замятания и пръчката пак се наведе, хоп Бяла риба, че и още по-хубава... И като видяха, че се глася да я снимам незнам кво им стана...
Хубавото е че често съм по Дунава и виждам как сомчета до кило и дори повече често се връщат във водата, което си е радващо. А за таранки и тем подобни, да не издребняваме...
1. Риболовци - хора които ловят риба за кеф, от време на време си прибират някоя рибка за да си я хапнат пак с кеф, и които не им се разваля кефа за това, че стръвта и захранката, заедно с другите разходи са им излязли по скъпо, от колкото да си бяха купили рибата от пазара...
2. "Риболовци" - хора противоположни на първите...
Истината обаче, е че пускането на рибата става все по-актуално, колкото и нереално да звучи и няма да е зле да се превърне в нещо като мода, което познайте от кого зависи...
Ей тук жена ми приглася за една случка преди седмица две...
Решихме една вечер след работа да се разходим по Дунава и аз взех спининга естествено... Помятах малко и хоп един хубав Распер /първия ми/ Снимах го с телефона и хоп във водата. Е какво да ви кажа, вместо него да бях снимал дядовците които гледаха като упарени

Хубавото е че често съм по Дунава и виждам как сомчета до кило и дори повече често се връщат във водата, което си е радващо. А за таранки и тем подобни, да не издребняваме...

- krokibg
- учете се от него
Владо,говорим за шарани 12+ килограма.Да вземе един-два по 3кг и да се наяде.Те ги прибират всичките 10-15 риби и право на пазара.Това е проблема.Вярно е че доста хора се научиха да пускат риба хваната за кеф,снимат и чао.Да,обаче има такива,дето прибират и дребни сомчета,щото биле вкусни
Доста съм се чудил да го набия ли само или да го удавя.Някои сами тръгват да плуват,другите си пускат сомчетата,но нали разбираш че неможе всеки да стои и да дебне по протежението на реките и по бреговете на язовирите.Нека и пет риби да вземе за три-четири дни престои,има си билет,да ги опише както трябва и да си ги взима.Никои неможе да им направи проблем,освен ако нетръгнат с рогата и със заплахи за уволнение и тям подобни.Така че,има много още да се учи народа и да измрат поне две поколения и я се оправят след нас,я не

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Каквото и да викат тея от иара с актовете истината е , че им трябват пари. Колкото и да ловят с въдица рибарите няма да изловят рибата . Друг е въпроса , че има много несъвесни рибари дето прибират маломерките . А относно изказването за избиване на билета е малко смешно , като гледам наща компания колко пари се дават зазахранки гориво и прочие за излет . Ако си купим за тея пари риба от метро цяла седмица ще сме на нея и няма да е платика или каракуда

- danev69
- сериозен играч
Здрасти,колега. До Плвдив на един рибарник в с. Труд миналата година имаше стращно много щука. Масово хващаните риби бяха 700-800 гр. .Много рядко съм виждал някой да пуска рибата обратно. Повечето идват хвърлят 5-6 тапи и до обяд е хванал поне 7-10 щуки. Всичко се тъпче в теления живарник. В крайна сметка рибата свърши и народа спря да ходи там,защото не му излиза сметката. Масовото мислене на хората е,че след като е платил някаква смешна такса,може да прави каквото си иска. Докато не се промени това мислене няма как да се оправят нещата,за съжаление. Глобите са смешно малки,може би ако се завишат драстично , все някога нещо ще се промени.Dimy написа:Каквото и да викат тея от иара с актовете истината е , че им трябват пари. Колкото и да ловят с въдица рибарите няма да изловят рибата . Друг е въпроса , че има много несъвесни рибари дето прибират маломерки
Последно промяна от danev69 на Пет Авг 13, 2010 5:39 pm, променено общо 1 път.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Vlado_852
- разбира нещата
Така е Кроки, много си прав. А представи си какво може да направи един 10+ шаран за популазията в какъвто и да е водоем...
Да си призная шаран над 4 кила не съм ял мерак да опитвам, тъй като знам че са мазни. За Дунавските не знам. Бе то аз риба ям веднъж на два месеца де...
Обаче съм много щаслив от факта, че тази година на Дунава е пълно със Сом, който ще расте ли расте...

Да си призная шаран над 4 кила не съм ял мерак да опитвам, тъй като знам че са мазни. За Дунавските не знам. Бе то аз риба ям веднъж на два месеца де...

Обаче съм много щаслив от факта, че тази година на Дунава е пълно със Сом, който ще расте ли расте...

- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Владо,проблема не е само в яденето братле, проблема е в това, че се ловят трофеи и се продават по пазари и в кръчми. Другия проблем е по-страшен, всичко в багажника та да видят комшии и тем подобни кюнлии колко големи рибари са и колко много риба са хванали мамицата им селска
Аз също правя риболови по 5,8-15дни и за цялото това време си правим някой рибок на курбан, но макс до 3кг. смятам, че е кабилно и ризонно като се съберем на гьола с апапи да метнем една риба на скарата, просто ей така за адета. Но както казва Любо се иска време докато си идат едно-две поколения и постепенно работите ще си дойдат на мястото 

-
- новобранец
Г-н Л.Вичев, с едно съм съгласен с Вас - трябва да се сменят две, три поколения, за да ни се промени мисленето. Не отричам, че правите много за язовира, но в същото време поведението на някой от тия, които се грижат за язовира според мен е необяснимо. Не може да гониш бракониерите, а в същото време да опъваш сари и тапи по клоните. Освен това не може да гониш хората за нощен риболов, а тези които са в съседство да стоят да си говорят с охраната и да си ловят цяла нощ риба без да ги безпокои никой. Не може да караш хората да пускат белите риби, а някой да прибират по над двайсет. Повярвайте ми, когато това наистина се промени ще има много повече хора, които да са съпричастни с вашата кауза. Надявам се с мнението си да не съм обидил никого, просто това са ми наблюденията като обикновен риболовец и споделям факти, които са ме подразнили. Поздрави на всички и повече слука.

Без битка няма победа!