Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Широка поляна
яз.Широка поляна
Здравейте колеги риболовци,преди две седмици решихме да ходим на яз.ШИРОКА ПОЛЯНА не бяхме ходили там и от мерак тръгнахме още в петък след работа,хем да си пробваме късмета с риболова хем да направим хубав мухабед с приятелите.Минахме от Пещера много дупки има по пътя или неравности както им викат от пътното,а на връщане през Доспат,Девин, Чепеларе, Асеновград.Сутринта станах рано че не мога да спя много и бегом към язовираа,посрещна ме пълна тишина спокойствие и невероятна природа ,тънка мъгла се стелеше над водата а тя равна като огледало.Риболова нещо не вървеше ,хванахме няколко кефала и костури и се отказахме,отдадахме се на разходка из планината. Вървеики по красивите горски пътеки отвсякаде окичени с цветя,заобиколени от величествени борове нещо не ми даваше да се насладя напълно от тази красота,това беше неино величество МРЪСОТИЯТА !!!! Навсякаде кадето беше стъпнало човешкото краченце мръсно, беше мръсно-ама то наилонови торбички,опаковки от вафли, шоколади, салами ,обелки от дини,картофи,кутии идр.,шишета пък все едно наблизо фабрика има,на 1000 места ужаци.Абе гледах и сърцето ми се свиваше,аз така не правя все боклука в града си го нося до някои контеинер.Направо не ти правят впечатление свободно разхождащите се серящи крави и коне.Продавача от магазина вика: Да видиш какво става като доидат мангалите гъби да берат....А иначе всичко наоколо е мир и любов преброих около 60 палатки,20 каравани,безброи чергила ,цвърчат скари барбекюта...Хубаво ама още по хубаво би било и ако си отнесат боклука с тях после..Голям маисторлък проявих докато си направя чисти снимки за спомен.Привечер ни валя голям дъжд един час, от които около 20 мин.градушка покрихме колите с черги да не ги очука.Много добро впечатление ми направи чистотата на яз.ЕЗЕРОВО, ходих с мотора да го видя каде е преди националната среща запознах се и с човека които го стопанисва г-н Л.Вичев за което го поздравявам.Снимки съм направил и ще се опитам да ги кача,а пиша чак сега защото намерих малко свободно време.Пазете природата събираите боклука бил тои и един фас......Поздрави Любо.

Ако съдбата ти е обърнала гръб,просто я изчакаи да се наведе.......
-
- и господ не е толокова добър
Re: яз.Широка поляна
Красота 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Красиво...................,но е на път да стане като Доспат 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
красота дано се запази
Имаме мн. красиви места ,НОООООО !!!Дали ще успеем да ги запазим чисти зависи от нас !Същата мърсотия намираме на Душанци няколко пъти и събираме по 3-4 чувала с боклук за да можем да си разпънем лагера.
Наистина уникално място си снимал колега !!!
Наистина уникално място си снимал колега !!!
като направят зони за къмпинг всичко ще си доиде на мястото,а не кой каде му падне да разпъва палатки и да хвърля боклуци 

Жаден съм а вода не ми се пие
- il4o6o
- вече хвърля и на тежко
жалко за цялата красота дето я имаме. някои си хвьрлят шишето с минерална вода насред улицата както си ходят, а какво остава в гората дето никой не го вижда
. чудни снимки колега 

пускайте ги,за да хващате
- borislav58
- сериозен играч
Колеги не съм се качвал на Широка от 2 седмици, но щом колегата Любо казва че е мърсотия вярвам му .Ние риболовците поне час от нас си събираме боклука в чантички, и накрая го изгаряме, но във всяко стадо си има мърша.Тези непоносими жеги изкараха мало и голямо по балкана на хлад, затова всичко е станало в говна и в гората.Вина носят и горските от Широка поляна преди имаше едни големи бетонни пояси направени за кофи та поне ги палеха чат пат но сега гледам ги няма сигурно са изчезнали по преназначение
предполагам.Но това не оправя нещата, то кой какъв си е по чист нама да направи светът.Накрая на сезона преди години чистеха воиници, но и армията вече е няма затова нека ние почистваме кой как може като отиде на Широка Поляна, и изчисти своя боклук то нека се огледа и почисти поне около него и го изгори.Затова ще пишем че е мръсно на Широка Поляна съжалявам нямам предвид никой .Така е и на всички високопланински язовири.

Всичко заебавам и за риба заминавам!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Така наречените "рибари", по-скоро така наричащите себе си "рибари", които под риболов разбират всичко друго, но не и истинското сливане с природата, за съжаление са голямо мнозинство, сред което простащината е надделяла над нормалните човешки разбирания. Но нима това поведение на същите тези "хора" го няма във всяка сфера от живота ... за съжаление ги виждам навсякъде и не съм оптимист, че можем да им налеем разум в празните тикви! Всичко, което можем да правим е да почистваме не само нашите, но и чуждите мизерии, поне малко да помогнем красотата на природата ни да се съхрани и занапред ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Най-красивия язовир! Всеки ден прекаран там е страхотно изживяване 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.