яз.Широка поляна

Модератори: bobopeli, sapuna

liuboo
новобранец
новобранец

яз.Широка поляна

Мнение от liuboo »

Здравейте колеги риболовци,преди две седмици решихме да ходим на яз.ШИРОКА ПОЛЯНА не бяхме ходили там и от мерак тръгнахме още в петък след работа,хем да си пробваме късмета с риболова хем да направим хубав мухабед с приятелите.Минахме от Пещера много дупки има по пътя или неравности както им викат от пътното,а на връщане през Доспат,Девин, Чепеларе, Асеновград.Сутринта станах рано че не мога да спя много и бегом към язовираа,посрещна ме пълна тишина спокойствие и невероятна природа ,тънка мъгла се стелеше над водата а тя равна като огледало.Риболова нещо не вървеше ,хванахме няколко кефала и костури и се отказахме,отдадахме се на разходка из планината. Вървеики по красивите горски пътеки отвсякаде окичени с цветя,заобиколени от величествени борове нещо не ми даваше да се насладя напълно от тази красота,това беше неино величество МРЪСОТИЯТА !!!! Навсякаде кадето беше стъпнало човешкото краченце мръсно, беше мръсно-ама то наилонови торбички,опаковки от вафли, шоколади, салами ,обелки от дини,картофи,кутии идр.,шишета пък все едно наблизо фабрика има,на 1000 места ужаци.Абе гледах и сърцето ми се свиваше,аз така не правя все боклука в града си го нося до някои контеинер.Направо не ти правят впечатление свободно разхождащите се серящи крави и коне.Продавача от магазина вика: Да видиш какво става като доидат мангалите гъби да берат....А иначе всичко наоколо е мир и любов преброих около 60 палатки,20 каравани,безброи чергила ,цвърчат скари барбекюта...Хубаво ама още по хубаво би било и ако си отнесат боклука с тях после..Голям маисторлък проявих докато си направя чисти снимки за спомен.Привечер ни валя голям дъжд един час, от които около 20 мин.градушка покрихме колите с черги да не ги очука.Много добро впечатление ми направи чистотата на яз.ЕЗЕРОВО, ходих с мотора да го видя каде е преди националната среща запознах се и с човека които го стопанисва г-н Л.Вичев за което го поздравявам.Снимки съм направил и ще се опитам да ги кача,а пиша чак сега защото намерих малко свободно време.Пазете природата събираите боклука бил тои и един фас......Поздрави Любо.Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Ако съдбата ти е обърнала гръб,просто я изчакаи да се наведе.......
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: яз.Широка поляна

Мнение от snegk »

Красота :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Красиво...................,но е на път да стане като Доспат :roll:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

красота дано се запази
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Много красиво бре Любоо :) !
Никога не пия карал!

Изображение
iliqn_d
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliqn_d »

Имаме мн. красиви места ,НОООООО !!!Дали ще успеем да ги запазим чисти зависи от нас !Същата мърсотия намираме на Душанци няколко пъти и събираме по 3-4 чувала с боклук за да можем да си разпънем лагера.
Наистина уникално място си снимал колега !!!
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

:smt023 :smt023
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

като направят зони за къмпинг всичко ще си доиде на мястото,а не кой каде му падне да разпъва палатки и да хвърля боклуци :axe:
Жаден съм а вода не ми се пие
Аватар
il4o6o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от il4o6o »

жалко за цялата красота дето я имаме. някои си хвьрлят шишето с минерална вода насред улицата както си ходят, а какво остава в гората дето никой не го вижда :oops: . чудни снимки колега :smt023
пускайте ги,за да хващате
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Колеги не съм се качвал на Широка от 2 седмици, но щом колегата Любо казва че е мърсотия вярвам му .Ние риболовците поне час от нас си събираме боклука в чантички, и накрая го изгаряме, но във всяко стадо си има мърша.Тези непоносими жеги изкараха мало и голямо по балкана на хлад, затова всичко е станало в говна и в гората.Вина носят и горските от Широка поляна преди имаше едни големи бетонни пояси направени за кофи та поне ги палеха чат пат но сега гледам ги няма сигурно са изчезнали по преназначение :wink: предполагам.Но това не оправя нещата, то кой какъв си е по чист нама да направи светът.Накрая на сезона преди години чистеха воиници, но и армията вече е няма затова нека ние почистваме кой как може като отиде на Широка Поляна, и изчисти своя боклук то нека се огледа и почисти поне около него и го изгори.Затова ще пишем че е мръсно на Широка Поляна съжалявам нямам предвид никой .Така е и на всички високопланински язовири.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Така наречените "рибари", по-скоро така наричащите себе си "рибари", които под риболов разбират всичко друго, но не и истинското сливане с природата, за съжаление са голямо мнозинство, сред което простащината е надделяла над нормалните човешки разбирания. Но нима това поведение на същите тези "хора" го няма във всяка сфера от живота ... за съжаление ги виждам навсякъде и не съм оптимист, че можем да им налеем разум в празните тикви! Всичко, което можем да правим е да почистваме не само нашите, но и чуждите мизерии, поне малко да помогнем красотата на природата ни да се съхрани и занапред ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Най-красивия язовир! Всеки ден прекаран там е страхотно изживяване :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”