покупка на спининг - съвети

Модератор: sapuna

elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

покупка на спининг - съвети

Мнение от elektronchika »

Здравеите! Имам мерак да се занимавам със спинингов риболов и по-точно както съм чувал да му казват - лек спининг. Мисля си пръчката да е 2,70м., марка още не съм харесал, защото не знам и колко пари да дам. Макарата - и за нея се чудя. После плетено ли да е влакното - посъвейвайте ме. За сега се чудя 60-70лв. дали ще стигнат :?

Поздрави!
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Абе колега,гледам,че си от Варна.За морски или сладководен риболов ти трябва?Ако е за сладководен,за такива пари може да си вземеш спининг 3,3-3,5м и макара от 28-30лв.Между другото интересите ни в профила са еднакви-може да обменим опит и в електрониката.Наслука.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

lz1igr , за сладководен риболов пръчка 3 3.5метра както и макара тип кво дойде за 28 - 30лв. нямат ама нищо общо с лекия спининг :wink: elektronchika ето ти примерно комплектче :

въдичка на 2.40м - http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=5014

макаричка размер 0.30 та да балансираш споменатата по-горе въдица - http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=687

влакно , айде като за начало с монофил па след неколко излета ако решиш минавай на брейд :wink: Та говориме за 0.21 от това - http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=5669

В случая стъпваш на 111лв. като комплект но пък за сметка на това комплекта няма да ти остави кофти фпечатление от спининга :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
rytmiks
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

И аз от седмица обмислям спининг прът...

Мнение от rytmiks »

Спрал сам се на http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6123 или който колегата предлага от две части. На живо ги пробвах в магазина този от две части е просто мечта ,голямо удоволствие но пак не е подходящ за транспорт, някакви савети за телескопчето ,малко е по тромаво :(
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Еее,Павка,човека ти казва какво може да отдели,ти го удвояваш.Колкото до спинингите,там по Софето не може да няма леки пръчки с тая дължина.Аз вече имам две такива-тук в Пловдив ги има и са на прилична цена-за категорията си разбира се.Наслука.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми удвоявам ги и причината съм я обосновал :wink:
Павле по-горе написа написа:....за сметка на това комплекта няма да ти остави кофти фпечатление от спининга....
Тъй , по-добре да забави с малце прохождането си в спининга отколкото да остане с впечатлението че не си струва хамалуването :wink: Не го пращам да си зима въдици от Ст. Кроа или Г. Лоомис както и макари на Дайва или Шимано в горните класове , нал тъй :wink:

rytmiks телескопчето ще ти свърши работа ама по-добре да избереш двуделният вариант на 2.10м :wink: ем по-малка транспортна дължина ем усещането е по-различно :wink:

Павел Иванов
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Абе Павка,не ти ли направи впечатление,че два дена само ние с теб си чешем езиците?Май другите са за риба.Па и не взехме да попитаме човека каква риба иска да лови.Че там на морето каквито рибоци вадят..А за 40-те извора ще е добре ако намериш прясно инфо щото тук всеки си трае-тайна майна.Наслука.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

lz1igr написа:....Май другите са за риба.....

Хи хи , аз бях оня ден щот имам непоносимост да риболовствам през викенда , много народ , много нещо тогава ( тва не ми попречи за цел ден да извъртя едно класическо капо :lol: :lol: :lol: ) :wink:

Утре ще дзвъня налево надесно па да видим дал ще е добра или лоша информацията :roll:

Павел Иванов
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

:)

благодаря за предложението, комплекта е супер, макар да е по-скъп. Ми ще събирам и ще донадя, ако мога да си го купя.

Иначе мисля да ловя щука на "блатото" на село. Пък що не и лефер на морето :lol:
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Брее колега за щука трябва сериозен дюзен.Пък за лефера.......Мисля,че ще е добре да се поразцъкаш из сайта.Има инфо за такъв риболов.Наслука.
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

По принцип и за костур де, аз не споменах. А пък те щуките на село са малки и малко :? Просто ми е интересен тезо риболов и искам да попрактикувам малко. Всъщност, малко се отделям от темата, но какви други риби могат да се ловят със спининг?
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

lz1igr написа:Брее колега за щука трябва сериозен дюзен....
Хи хи , най-сериозният ми такъм за щука е с параметри - 2.70м. , акция фаст , сила медиум/лайт , тест на изхвърляне на примамката 7-28гр. :wink:

elektronchika всички хищници и понякога изключения от мирните риби си дават на спининг :D

Павел Иванов
krasko75
новобранец
новобранец

ForMax

Мнение от krasko75 »

ниакои имали си на идеиа ForMax каква фирма е ?????
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”