Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Нощен риболов на платика ?
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
Нощен риболов на платика ?
Здрасти искам да попитам платиката кълве ли през ноща .Събирам мнения и опит

-
- ще става разбирач
Re: Нощен риболов на платика ?
А не искаш ли да знаеш, че нощният риболов е забранен !
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
-
- новобранец
Ами това http://www.ribolovec.com/?p=dvd ? Дай по-надолу и виж.Аз незнам затова питам!
-
- ще става разбирач
чл.24(4) Любителският риболов, с изключение на пъстървови риби, се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.
-
- разбира нещата
абсолютно съм съгласен с Виктор... и аз имам това двд и риболова е през ноща... ????
Плюс това аз съм супер несъгласен с тази наредба, защото тук в Англия ходя на риба вечер (позволено е ) и е голям кеф... не мога да разбера защо в България е забранен????? Общо взето когато си дойда в БГ, ако ми се отдаде възможност за нощен риболов ще си го практикувам.. Принципно спазвам законите и правилата, но това за мен е тъпотия на фона на тоталното безхаберие и бездействие на ИАРА срещу бракониерите....
П.С колега платиката яко кълве през ноща ....
тука само на нощно ги дърпаме 
Плюс това аз съм супер несъгласен с тази наредба, защото тук в Англия ходя на риба вечер (позволено е ) и е голям кеф... не мога да разбера защо в България е забранен????? Общо взето когато си дойда в БГ, ако ми се отдаде възможност за нощен риболов ще си го практикувам.. Принципно спазвам законите и правилата, но това за мен е тъпотия на фона на тоталното безхаберие и бездействие на ИАРА срещу бракониерите....
П.С колега платиката яко кълве през ноща ....

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
-
- ще става разбирач
Здравей колега,
всеки е длъжен да спазва законите на държавата в която се намира, независимо дали ни харесва или не!
Ти като живееш в Англия едва ли си позволяваш да нарушаваш някой техен закон ?
всеки е длъжен да спазва законите на държавата в която се намира, независимо дали ни харесва или не!
Ти като живееш в Англия едва ли си позволяваш да нарушаваш някой техен закон ?
Защото България се управлява от кретени, който вобще не са наясно за какво става въпрос .Забранен нощен риболов , забранено за пъстърва през работни дни и прочие.
Имам чуството ,че са писани от някои които е виждал риба само в чинията пред него.
Имам чуството ,че са писани от някои които е виждал риба само в чинията пред него.
Последно промяна от Dimy на Нед Авг 15, 2010 9:25 pm, променено общо 2 пъти.
-
- разбира нещата
Dimy написа:Защото България се оправлява от кретени, които вобще не са наясно за какво става въпрос .Забранене нощен риболов , забранено за пъстър през работни дни и прочие.
Имам чуството ,че са писани от някои които е вивдал риба само в чинията пред него.
Абсолютно съм съгласен !!!!!!!!!!!!!!!! Няма логика в закона, за това ако ми се отдаде възможност няма да го спазя... така или иначе най-много някакъв акт да платя, който така или иначе ако законите в България действаха , в крайна сметка би трябвало да подпомогне на рибните ресурси като ми използват мангизите за зарибяване на пролет, което би ме направило още по-щастлив

Ама дали ще отидат за зарибяване или покрай нашите закони в джоба на някой ??????? А ??????

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Купуваш си светещи ампули за плувките и си ловиш, като през деня . Не обръщай внимание на мрънкащите във форума има водоеми дето се пазят нощно време има и такива дето ИАРА не прави проблем , а на частните поведението се определя от собственика.viktor_todorov_ написа:Здрасти искам да попитам платиката кълве ли през ноща .Събирам мнения и опит![]()
-
- новобранец
А ми пак ще дам пример за Бг Националните състезания по Карпов риболов се провеждат и нощно вереме нали така ,а и в България на всякуде чувам че ловят нощен риболов и запърви път чувам за тази забрана .
П.С Мерси за съветите
П.С Мерси за съветите

-
- и господ не е толокова добър
Това, че е забранен нощния риболов не значи, че не може да се разисква тази тема.Мястото не е тук на темата, но засега ще я оставя, да видя на къде ще се развие. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Vlado_852
- разбира нещата
Колега много зависи от водоема. На Дунава платиките вървят от рано сутрин до 9-10:00 вечерта. Нощно време не съм хващал но ходя често и по това време...
Доста от колегите от региона ги ловят нощно време на плувка но как точно не знам.
П.П. Абе за платиката решаваща е захранката и такъмите, не толкова в коя част от денонощието я ловиш...
Доста от колегите от региона ги ловят нощно време на плувка но как точно не знам.
П.П. Абе за платиката решаваща е захранката и такъмите, не толкова в коя част от денонощието я ловиш...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ще ви кажа логиката на забраната. Вчера за пореден път ме провериха за билет за Сопот. Бях с лодката и се спряха налко да поговорим и отворих темата за нощноя риболов. Казах и че това е голяма глупост и попитах за тяхното мнение.Те споделиха че ако не е забраната няма как да минават с котвата за мрежи защото ще съберат всички въдици. Споделиха също ,че вечер пред много лагери имало мрежички
/малко за тигана/ както се изразявали след като ги хващали.
Така че вече съм малко раздвоен. От една страна съм за ,закона да се промени /по което ние не правим нищо освен да мрънкаме/ а от друга............................. това за тигана малко не ми харесва.
Искам да попитам как може да се направи промяна в закона? Подписка или някаква петиция.Ако някой знае е време да се организираме .

Така че вече съм малко раздвоен. От една страна съм за ,закона да се промени /по което ние не правим нищо освен да мрънкаме/ а от друга............................. това за тигана малко не ми харесва.
Искам да попитам как може да се направи промяна в закона? Подписка или някаква петиция.Ако някой знае е време да се организираме .
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
-
- кандидат преподавател
В България никога няма да бъде разрешен нощния риболов - просто защото на по-голямата част от българските граждани през нощта им пада цивилизационното лустро и се превръщат в разрушителни диваци,с чувство за неуловимост и безнаказаност.Ако бъде разрешен,дори и само на платика например,за нула време от водоемите ще изчезнат всички живи организми,не само рибите.Нито има пари,нито потенциал у властта или народа да бъдат опазени поне единични екземпляри.
Колега , и сега макар да е забранен нощния риболов 90% от рибарите си го практикуват с изключение на няколко водоема дет се броят на пръсти и се контролират. А както казах и по нагоре има доста арендовани водоеми дето е разрешен , та спокойно може да се дискутира. Се едно като е забранена пъстървата през седмицата да не я ловим и на платено
.