Инцидентен риболов на Тунджа?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Инцидентен риболов на Тунджа?

Мнение от Raven »

В четвъртък на връщане от София мислим да се отбием на Тунджа, да топнем въдиците... за съжаление ще стане по обяд. но все пак ще пробваме.

Мисля да пробваме на плувка/ваглер и да попитам -

На каква стръв, каква риба да търсим и евентуално ако има особености по монтажа... :?:
Добре ще е ако можете да ми препоръчате магазин, от който да си вземем стръв и да разгледам налични някои неща от Видракс, защото в Бургас повечето са на поръчка.
И накрая ако можете да ме упътите приблизително за място за риболов :roll:

Най-общо молбата ми е да ми дадете информация, така че да не сме съвсем неподготвени
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Инцидентен риболов на Тунджа?

Мнение от slivnalia »

Тунджа е голяма река ,кой район те интересува
Изображение
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Зависи къде по Тунджа ще спрете колега. Ако е преди Жребчевво само мряна и кефал търсете. има и инцидентни щуки и линчета. Моя съвет е само мряна да ловите. Има страхотни екземпляри. ако няма от къде да си съберете ручейник и на бял става,но много по слабо. Аз я ловя на дъно е малко олово и кука 14 с повод 0,08 растоянието между оловото и куката да е не повече от 10 см. изпъваш кордата и се наслаждаваш как се опитва да ти извади пръчката от ръцете. успех
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Ами мобилни сме за това не съм конкретизирал... от Сливен до Елхово, но като не ги знам местата как да кажа :lol:
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Raven написа:от Сливен до Елхово, но като не ги знам местата как да кажа :lol:
А ние как да ти отговорим :D
Изображение
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

ок, предполагам че си прав... речния риболов хич не го разбирам... ще почета из форума кой какво пише и все ще се пробваме
naskokz
новобранец
новобранец

Мнение от naskokz »

Здравей,колега.Може да опиташ късмета си от Ямбол по посока Елхово,преди Елхово има един разклон за село Бояново и от там до разклона за село Кирилово реката ти се пада в дясно.Някъде в този участък търси,има добри места.Може да търсиш шаран на царевица(на косъм) има и големи сомове.Но ако ще търсиш шаран сложи влакно 0.50 вирбел и повод от плетено влакно,защото има доста големи екземпляри,но всичко това си е твоя работа,аз просто давам съвет.Айде късмет.
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Известно уточнение :lol:

Решихме с колегата, да се върнем по подбалканския път.
Дали е удачно да пробваме след я.Жребчево, в района около с. Бинкос т.е. около 15-тина километра от Сливен

Между Копринка и Жребчево ми се струва не особено подходящо, защото е ограничено между два язовира, за което може и да греша де...
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Без да претендирам, че съм прав, пътьом към Жребчево съм виждал прекрасни места на самата река в този участък и според мен си струва да се проверят. Но за мен най-добрите участъци по Тунджа са между Тенево и Елхово, както и долу в пограничния район. Успех и добра слука!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Решихме с колегата, да се върнем по подбалканския път.
Дали е удачно да пробваме след я.Жребчево, в района около с. Бинкос т.е. около 15-тина километра от Сливен

Между Копринка и Жребчево ми се струва не особено подходящо, защото е ограничено между два язовира, за което може и да греша де..
Бих ти препоръчал да пробвате при село Червенаково ,там реката се разлива и има чудесни завой,минавате през селото и там по един мост ,завивате на ляво и тръгвате по реката.Там може да опитатате за всичко,щука, кефал ,бяла риба,каракуда...
Изображение
na4o_kz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от na4o_kz »

А за баластиерите на Шаново-или искате да е на самото корито(тунджа).Под с.Зимница ТУНДЖА също е голяма :wink:
КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Първо пробвахме около 400м. преди моста на Николаево... общо взето в циганската махала, нищо общо с риболова за който се бях настроил :lol: Хванах 2-3 дребосъчки, но във водата на няколко пъти видях съвсем прилични, около 25-30см кефалоподобни екземпляри :shock: всъщност беше станало 12 часа и нормално кълването беше съвсем секнало, след около час се ометохме. Преместихме се още 4 км, надолу по течението на реката, 100-тина метра след моста между Гурково и Паничарево. Голямо дремане настана, пек, смрад на миди, пак пек и никаква риба, после две таранки и отново пек, смрад и нищо обнадеждаващо. В интерес на истината хората от другата страна, които виждахме бяха хванали, но вероятно в по-ранните часове, защото общо взето и при тях в момента положението беше такова. За времето което бяхме там един човек извади две риби и толкова... По обяд е такаааа.... към 4 часа се ометохме и от там. Преминахме Бинкос и се върнахме обратно нагоре по течнието около 100-200 метра преди бента. Течението беше много силно и ние хабер си нямаме от такъв риболов. В силното течение 40гр. олово си го търкаля както си иска т.е. като заметна 15м. срещу течението и след минута е 15м. по течението. Общо взето се измъчихме :) Хванах едно маломерно кефалче и една около 15см. мрянка, естествено ги пуснах обратно. С това може да се каже безславно приключи този риболов :lol: Но пък една жена ни каза, че ловяли мряна около Червенаково, което ме запали за идеята някой друг път.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”