САФРИД - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
malei_vn
новобранец
новобранец

Re: САФРИД - 2010

Мнение от malei_vn »

Привет колеги, този следобед направихме един излет около Поворотния. Аз, Дражката и Краси - Шопа, като искам да изкажа специални благодарности на Шопа за приятната компания. Относно самия риболов - от 17:00h до 20:30h тримцата изловихме около 5 кг прилично едър сафрид, макари малката дълбочина на която опитвахме своя късмет от 19 до 22 м се получи спорен риболов. След 19:00h нашия Garmin 300C ни показа че рибата започна да се събира и да взема по-уверено, като по-често бяха 3-4 на чепаре. Определено вечер се събира доста по-плътно и на по-малка дълбочина около 10-11 метър. Това е от мен, утре ще ви разкажа за един приятен риболов който направихме отново с Краси-Шопа, в който участие взе и не кой да, е а самият Генерал Бойко Борисов, очаквайте разказа утре.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ами добри новини давате - благодарско.
Ще се излиза след обяд..
На някой минало ли му е чернокопче през куките ?
На мен още не,а трябваше вече да има малки.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
sve25
новобранец
новобранец

Мнение от sve25 »

Вчера от 18ч до 20ч пред Галата до рейда четери човека около кило граца и 4-5 сафрида и много мазна вълна.Даже единия колега захрани малко рибата :lol: .
Аватар
miroki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от miroki »

От брега излиза ли сафрид някъде? около Варна
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Сафрид има и пред Камчия............ПРОВЕРЕНО
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

miroki написа:От брега излиза ли сафрид някъде? около Варна
Би трябвало на вълнолома отвън да има надвечер.
Поне около 101 буй сме ловили преди седмица.Това е зеления буй пред вълнолома.
Изображение

malei_vn
новобранец
новобранец

Мнение от malei_vn »

Привет отново колеги. Следвам обещанието което дадох на Краси-Шопа да разкажа за нашия излет, в който участие взе и уважавания Генерал Б. Борисов. Макари че отминалите вече 10 дни, спомена за приятното преживяване все още е жив, във всички който успяхме да му се насладим. Историята започва така:
Месец Август, ден 8-ми от календара, Слънцето бавно започва да се показва нейде в далечният хоризонт, и бавно кара Нощта да се оттегли за да даде ред на слънчевите лъчи да погалят земната повърхност. Брега леко отпива от морските вълни, докато всичко живо се пробужда за посрещне красивото и топло утро. Няколко сенки се забелязват в съмрака, сваляйки необезпокоявани от никого лодка в тъмнината. След няколко минути, сенките който по-рано се забелязваха се откроиха, и в тях разпознах образите на Краси-Шопа, Жоро-Инструктура, Ники-Управителя, към които се присъединих и аз самият. Докато тишината се стелеше наоколо, изведнъж от някъде се дочу глъчката на разбудилите се Гларуси, която бе последвана отприпева на една емблематична за нашия красив град песен в чиито текст гласи следното - ......Варна, морето, сините вълни,вятърът в косите, голите жени!Във Варна живота кипи чак до зори,а къпе се луната във морските води!...... тази прекрасна картина предвещаваше един вълнуващ и приятен излет. След няколко минути, компанията от раннобудни риболовци се отправи към двете лодки, които неуморимо очакваха да премерят сили с морските вълни. При първото спускане на чепаретата във дълбините на тъмното море, се разнесе и възторжената глъчка от уловените първи сафриди, които допълнително изостриха желанието на рибарите за улов. Нейде в далечината от лодката на едни колеги се чу възгласа -" Много и само едрооо" който ни накара да се усмихнем широко. След около час гласа на сонара започна да се чува все по-рядко, и рибите започнаха да се ловят епизодично. Което накара компанията да потърси нови места където да се подвизават сребристите ни съперници. Така двете лодки започнаха се раздалечиха и всяка от тях търсеше неуморимо мястото където отново ще има слука. След неспирни опити, които даваха малки на брой резултати, решихме да се оправим на север, като по пътя си неспирно опитвахме своя късмет. Нейде от далечината се появи един огромен военен кораб който бе носен бавно от вълните, след няколко минути покрай нас мина и един влекач, който явно бе дошъл за да отнесе след себе си безпомощния си събрат, чиито палуби бяха изпълнени с моряци. Влекача бавно повлече след себе си този огромен и стар морски съд към доковете на пристанище Варна, и разкри пред нас възможността да продължим нашия поход на север. След неколкократни опити, които някои бяха сполучливи а други не, решихме да се отправим към морската шир пред Евксиноград. След пристигането ни там, и опитите които направихме, късмета ни не закъсня и започнахме да дърпаме неумолимо сребристите рибки, които жадно нападаха нашите чепарета. Решихме да вържем двете лодки една за друга, така че да можем да комуникираме безпрепяствано разменяйки шеги. Колегите около нас също им се бе усмихнал късмета и ловяха сребристите ни съперници. За съжаление риболовната ни слука, одари на камък, и малко по-малко колегите наоколо започнаха да се пръскат из морската шир. Едни от колегите които бяха с дървена лодка, решиха да се отправят към брега, когато ненадейно от брега с голяма скорост се запъти лодка към тях. Приближавайки ги тя намали своя ход, и започна да кражи бавно около тях, в лодката разпознахме двама въоръжени цивилни, с доста сериозно въоръжение, другите двама техни спътници от които единият бе облечен със светла фланелка и ярки шорти, а другият бе гол до кръста. След няколко минутен разговор от двамата пасажери от лодката преминаха на лодката на нашите колеги. След около 2-3 минути, лодката с въоражените служители на МВР се запъти към нас, и при идването си започнаха да ни разпитват дали притежаваме документи за лодките и какво ли още не. Това събуди в нас голямо любопиство, което решихме да заситим с повече информация за това кои бяха мъжете които се присъединиха в лодката на нашите колеги. Всеки опит на някой от колегите да се доближи до въпросната лодка с тези два лица, бе възпрепястван от двамата въоръжени господа, който реагираха светкавично на всяко движение. В далечината забелязах че един от пасажерите които се присъедини към колегите ни, е доста широко плещест, и това събуди в мен въпроса - Дали това не е така обичаният от всички ни Генерал Борисов. Споделих това мое твърдение с колегите ми в лодката както и с тези в съседната, но всички взеха това мое предположение за несериозно. След няколко минути колегите решиха да се приближат още към нас с въпросната лодка с двата субекта които не спираха да будят в нас въпроси. След няколко минути, ясно се открои образа на г-н Борисов, който неуморно опитваше своя късмет с обикновенна пръчка и макара които му бяха дали колегите към които се бе присъединил. Определено госта ни доказа за пореден път колко земен и приятен човек е той. Този факт определено разбуди всички наоколо които бяха се отдали повече на слънчевите лъчи отколкото на ловенето на риба. Определено присъствието на подобна личност разведри обстановката и повдигна самочуствието на нашата компания. Имахме огромно желание да разменим няколко думи с нашият страхотен и неочакван гост, но бяхме възпрепяствани от въоръжените господа, които ни помолиха учтиво да не го притесняваме докато лови риба. След неколкократни неуспешни опити да уловим поредните сафриди, и малко разочаровани от неуспеха да побъбрим със г-н Борисов, решихме малко по малко да се придвижваме отново към нашата изходна позиция. Решението ни бе подпомогнато и от изгарящите лъчи на слънцето които пронизваха телата ни. Бавно оттегляйки се към 2-ра буна опитвахме своя късмет, който ни донесе 15 сафрида, и един от колеги ни изненада приятно като добави още един вид риба към така оскъдното разнообразие от риба което уловихме, един прекрасен Зарган който бе атакувал неговото чепаре. Това още повече ни развесели, и добави още приятни емоции след приятната среща която имахме по-рано пред Евксиновград. След няколко минути се разделихме с Краси-Шопа който продължи пътя си към гребната база на Аспарухово, а ние с бавен ход се отправихме към населения с огромен брой плажуващи хора бряг на 2-ра буна на Варненският плаж. Присъствието ни създаде във хората голямо любопитство и всички ни разпитваха какъв и колко е бил нашият улов през деня. Макари неголемият ни улов от 4,5 кг сафрид, в който се мяркаха няколко едри Хамсии и няколко Сардини по лицата на моите спътници се виждаха едни огромни усмивки от приятния ни излет и изненадващата среща. Така завършва и моята история за прекрасния излет който ще помним дълго време както аз така и моите страхотни колеги.
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

Днес сутринта на поворотния -нищо,пред Галата-нищо,на Фичоза- нищо само вятър и вълни.От 6до12 обикаляхме за няма кило двама души.
краси_шопа
новобранец
новобранец

Мнение от краси_шопа »

Днес и ние бяхме така,уви :(
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Я виж колега романист -маринист :shock: .Интересно е да видиш известни хора да проявяват интерес към нашето хоби ........но някак си ще ми доиде в повече (не стига от всяка страница ,от всеки тв -канал по всяко време ,а ми и отсъседната лодка :shock: )Нормалните хора полудяват като им се привиждат бели мишки :D :D :D а аз щях да си мисля и че не мога нормално да си полудея на спокойствие :lol: :lol: :lol: .Базикам се сигурно ще ти остане приятен спомен за дълго време. :drinkers: Поздрави и следващият път Анджелина Джоли ти пожелавам да срещнеш,че по-има к,во да видиш.На слука :drinkers: :axe: :D
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

:lol: сигурно подготвят нова акция '' рибарите'' така, че внимавайте :lol: имате ли документи за лодки пръчки, макари ,чепарета , флорокарбони :lol: .. като и бързо да изхвърляте малометражните риби :D Абе най-добре скачайте във водата и потапяйте лодката :D сега по темата днес едни колеги с лодка се обадиха че влизат но резултати много слаби без сонар около 40 бр. за около 5 часа двама души около Галата
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

malei_vn
Благодаря ти за чудесния разказ.
Днес не съм влизал в морето.
Изображение

ribkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribkata »

Днес на фара Шабла след потаналия кораб на около колометар проби цял ден без резултат..имаше мн делфини .. това е от мен :wink:
!!!НАСЛУКА!!!
lyubaka81
новобранец
новобранец

Мнение от lyubaka81 »

Вчера на Бяла пред носъ доволно двамата с Рокера около 10кг. едър сафрит.
:drinkers: Днес голям вятър няма риба.
fkazakov
новобранец
новобранец

Мнение от fkazakov »

Днес 18.08 на траката от 6:30 до 10:30 около 3 кг граца и сафрид, 2 много дребни чернокопа и тук идва изненадата поне за мен и за моя колега 1 есетра малка около 400 грама ама все пак есетра. Колегата трябва да се похвали с нея де :) това беше хубавата част от риболова, неприатните моменти бяха вълните и многото морска вода която изпихме докато се местихме насам на там, а и сутринта в интерес на истината си беше хладничко особено когато си мокър. Това е от нас. Наслука и успех на всичко утре които са подострили чепаретата.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”