Бракониери на Челопечене .

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

bokobogdan
новобранец
новобранец

Re: Бракониери на Челопечене .

Мнение от bokobogdan »

браво! поздравявам ТЕ за усърдието и наистина се радвам, на малката победа над тази измет-бракониерска! :prayer:
нали не мислите, че съм тъп само защото почиствам след себе ,си!
messi986
новобранец
новобранец

Мнение от messi986 »

не разбах дали може да се ходи на риболов или не .частна собственост ли е и на кого да звъниме ако ни изгонят пак
viktor_todorov_
новобранец
новобранец

Мнение от viktor_todorov_ »

ЗДРАСТИ АЗ СЪМ ОТ ЧЕЛОПЕЧЕНЕ. КАК СТОЯТ НЕЩАТА С РИБАРНИЦИТЕ :cry: .ПРЕДИ 3 ГОДИНИ НЯКЪДЕ БИВШАТА НИ КМЕТИЕЦА :axe: ПРОДАВА ТЕЗИ БЕЗЦЕННИ (В ИСТИНСКИЯТ СМИСЪЛ НА ДУМАТА) НА ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН СОБСТВЕНИК (НЕЩАСТНО К.....) И ОТ ТОГАВА ЗАПОЧНА БЕЗРЗБОРНОТО БРАКОНИЕРСТВО И РИБРАСТВО В ТЯХ . АЗ ЛИЧНО СЪМ БИЛ СВИДЕТЕЛ КАК СЕМ. роми (10) ЛОВЯТ АБСОЛЮТНО ВСИЧКО КОЕТО МИНЕ ПО КРАЙ ТЯХ (ЗМИИ ,КУСТЕНУРКИ И МНГО С КИЛОГРАМИ МАЛКИ КРАКУДИ ЩУКИ ,А ЩУКИТЕ СА РАЗМЕ 200-300гр :smt022 :smt022 ) В НАЧАЛОТО НИКОЙ НЕ ГО ЗНАЕШЕ И ТАМ СМЕ ХВАЩА ЛИ ПО 3-4 ЩУКИ ЗА ДЕН С РАЗМЕРИ ОТ 2-5 КГ.НО СЛЕД ТОВА СТАНА .... СЪБОТА И НЕДЕЛЯ АЗ ЛИЧНО СЪМ БРОИЛ ДО 30 КОЛИ ....ПОЗНАЙТЕ ДНЕС ВЕЧЕ КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА АБСОЛЮТНО НИЩО.... ИМА МЕСТА КОЙТО МОЖЕ И ДА СЕ ХВАНЕ НЕЩО НО СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛКО И СА ЗАКЪТАНИ :( :(
BogdanSim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BogdanSim »

Според мен не са проблем тези 30 коли , защото онзи ден всички 40-50 човека не бяха хванали и на половината от изваденото с мрежата. 90% бяха само на плаж , а другите имаха по някоя и друга дребна каракуда по около 100 грама.Не е лошо да се разгледат документите по сделката (няма начин да не се размирише). Струва ми се , че пак има нарушение на закона.Не е нормално , както каза един колега по горе , мястото да е защитена зона по натура 2000 , а да се добиват инертни материали от там и да бъде продадено на частник.Но и на тях ще им дойде времето.Надявам се. :wink:
Ако искате да разсмеете Бог - разкажете му плановете си.
viktor_todorov_
новобранец
новобранец

Мнение от viktor_todorov_ »

Дано си прав ,защото проблема с районе не е само с рибраниците миналата година към късната есен бе пусната някаква отрова в реката и бяха измряли толко големи кленове (2-3 кг) и др риби просто нямам думиии :| :|
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

BogdanSim написа:.Но и на тях ще им дойде времето.Надявам се. :wink:

Това което си направил колега, колкото и малко да изглежда е нещо велико. Ако всички сме като теб и звъним ще се променят нещата. Няма да стане изведнъж и не всеки път ще виждаме резултати. Но ако не правим нищо, скоро няма да има съвсем нищо по водоемите.
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

Нещо много нередно се случва на рибарниците.
Годината е 2005, рибарниците все още са непокътнати
Изображение
Годината е 2007, вече баластриерната е направена, между отделните водоеми са направени пътища и вече са започнати изкопни работи
Изображение
Годината е 2010, част от водоемите са пресъхнали, виждаме че има и няколко нови водоема, 2 от старите водоеми са съединени и в тях се добива пясък.
Изображение
Написах в google "рибарници Челопечене" и първото нещо беше това
Продължават подготвителните дейности за добив на пясък от кариерата в рибарници "Челопечене", въпреки предписанието на РИОСВ – София. Това установиха от Инспекцията при проверка по сигнал.
В сряда РИОСВ – София предписа незабавно да бъдат спрени дейностите в находището, тъй като за добива на пясък на това място в момента тече процедура по Оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/.
Рибарниците попадат в границите на защитена зона по европейската мрежа "Натура 2000" за опазване на дивите птици. За установеното нарушение от фирма "Хидроеко ПИМ" ООД ще бъде потърсена административно – наказателна отговорност, съобщават от РИОСВ.
Експерти от Инспекцията извършиха вчера проверка в находище "Хидроекопим 1", разположено в землището на с. Чепинци, район "Нови Искър". На проверката присъстваха представители на Института по зоология при БАН и на БДЗП, които не бяха допуснати до находището.
Установено е, че се извършва разтоварване на земни маси, иззети при подготвителните работи за същинския добив на пясък. Пръстта се използва за подготовка на работни терени с цел улесняване на предстоящия добив /Източник:БГНЕС
Новината е от 31 Март 2007.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

Колеги ,какъв е проблема да се противоречи на полиция ,кат или др. държавни институции(в рамките на разумното без обиди и заплахи),като си знаеш че правотата е на твоя страна.скоро имах противоречия за съставяне на акт от кат близо 2 часа,когато знаеш че си прав е меко казано обидно да те правят на маимуна и това че си траем е наи,наи голямата ни грешка.ако трябва нека да се получи скандал ,да се предизвика медиино внимание,така нетрябва да продължава вечно.Законите и правилата са двусмислени ,едни го талкуват по един начин ,а държавните институции ще го изкарат по друг начин.За съставянето на акта ми ( ще е около 30 лв) го обжалвам пред кат с 5-6 страници факти и снимков материал и ако няма пложителен ефект съм решил да прежаля 50-60лв и да се добера до някоя тв.Мълчим ли си и си траем със векове няма да се оправи положението в БГ.ВИЖДАТЕ В ГЪРЦИЯ как се отнасят за тяхните си проблеми.В момента в БГ се ,,РОБУВА,,на ЗАБРАНИ,ГЛОБИ,ТАКСИ И ДАНАЦИ,за ,,народа ,,нещо положително да се направи просто несаществува :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”