Бракониери на Челопечене .

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

BogdanSim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Бракониери на Челопечене .

Мнение от BogdanSim »

Днес реших да отида на риба на Челопечене до военните складове. Още с идването видях мрежа опъната през средата на гьола с дължина около 150 метра .Бях изтрил телефона на ИАРА , защото явно не беше верен . Просто никой не се обаждаше на него. :evil: Затова се обадих на 112 , без някаква надежда , че ще се вземат мерки.Невероятно но след около час дойде полиция . Малко преди полицията дойде управителя на обекта , където вадят пясък и ни каза , че обекта е частен и защитен по натура 2000 . Риболова бил забранен , но може неговите работници да хвърлят мрежи :twisted: :twisted: Един колега извади голяма кука и с помощта на полицая извадиха мрежата , която беше пълна с щука и каракуда.Разбрахме , че мрежите са хвърлени от човека който работеше с фадромата , или поне той се развика да не пипаме мрежата . След като полицията дойде се оказахме едва ли не ние виновни . Единия полицай се обърна към нас и каза , че мрежата може да е наша. :twisted: :twisted: :twisted: Просто нямам думи , и съм бесен .После управителя показа на полицаите някакви документи , че и трите гьола били тяхна собственост . Дали е така , не се знае . Ако някой има идея какъв е статута на тези гьолчета , моля да напише.Имам и снимки , но не знам дали ще мога да ги сваля от телефона. Гложди ме едно съмнение , което ще споделя.Дали просто не им извадихме мрежата , за да не се цапат те , и дали полицаите не изкараха някой лев и малко мезе(иска ми се да вярвам , че не е така , но знае ли човек - България).Защото като трьгнахме да я режем и да върнем рибата, казаха да я оставим докато дойде ИАРА.Междувременно ни предупредиха , че може и да ни напишат акт за риболов по време на забраната ,и на забранено място(от ИАРА) , и ние благоразумно се изнесохме. Много се замислям дали ако видя мрежа , пак ще се обаждам?!!! Може да не са ми подредени мислите , но още съм под влияние на случката.
Последно промяна от BogdanSim на Чет Апр 29, 2010 4:47 pm, променено общо 1 път.
Ако искате да разсмеете Бог - разкажете му плановете си.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Бракониери на Челопечене .

Мнение от nasco2 »

Немам думи. Голяма простотия.
ancoi
новобранец
новобранец

Мнение от ancoi »

Не е вярно че Челопечене е частна собственост на кариерите.Нямат нищо общо с водоема и рибата в него-самият факт че Челопечене фигурира в заповедта на министъра на земеделието като разрешен в забраната водоем говори че е под юрисдикцията на ИАРА.
BogdanSim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BogdanSim »

ancoi написа:Не е вярно че Челопечене е частна собственост на кариерите.Нямат нищо общо с водоема и рибата в него-самият факт че Челопечене фигурира в заповедта на министъра на земеделието като разрешен в забраната водоем говори че е под юрисдикцията на ИАРА.
Защо тогава полицията и управителя разгониха всички рибари , който бяха поне 30-40 човека . Обекта бил защитена зона . Опазвали птиците и рибите които обитават тези места (особено рибите) . :evil:Пуснал съм запитване към ИАРА , но като гледам май няма да има отговор. Не посмях да изчакам хората от агенцията , защото можеше да е така и да си имам разправии с тях. Те нямаше да се разправят с мрежарите , а щяхме да го отнесем ние(които сме ги дигнали от приятните им занимания в близките капанчета и офиси).
ancoi
новобранец
новобранец

Мнение от ancoi »

Така е язовира е под специален режим за редки водоплаващи птици ,но любитилския риболов е разрешен не стопанския, а са ви изгонили за да не става проблем с хванатата мрежа ,защото собственика на кариерата може да отнесе солидна глоба,а по тази логика според директивите на Евр. съюз тази кариера трябва да се махне защото пречи много повече от рибарите,които имат право да ловят риба с позволени средства стига да не притесняват птиците.Дори Дуранкулашкото езеро и Сребърна са разрешени на определени места-това са най-защитените езера в България.Може да звънеш на ИАРА СОФИЯ и да ги питаш.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Защото в България е така. Полицайте нямат никакъв морал.

Поздравления за действията, не се отказвай колага звънни следващия път пак. Поне малко главоболия да им създаваме. Побеснях като четох, но в този случай няма какво да направиш ако противоречиш на полицая ще го отнесеш ти, който се отнасяш с уважение към полицая, а не тъпанара който го юрка да се прави на шут.
Не е забранен Челопечене, как ще копаят инертни матряли и ще е в Натура 2000 :lol: :lol:

Точно за там звънях и аз веднъж 3 пъти и Иара дойдоха тъкмо като онея баха натоварили мрежите, въпреки, че бяхме казали и колата и номера не ги спряха. Но поне се разходиха, поне направиха минимално усилие, поне излязоха от канцеларията.
Друг случай. На Дунав пишат ми акт, че не нося билет. изчаквам най-чинно и кротко. След като го подписах ги помолих да извадят мрежи който бях видял преди няма и час от забранено за риболов място. смънкаха нещо. Заплаших ги със саморазправа, разговор с шефове на полиция и техния шеф. Цитирах им имена на влиятелни хора и им предложих да звънна пред тях за да разберат че не се шегувам. Отказаха и казаха че отиват да извадят мрежите. Е не отидоха :lol: :lol: но поне се разходиха до мястото, поне се размърдаха малко с лодката, поне се направиха на важни.....

Нека не се отказваме въпреки потресаващата тъпанарщина на системата.
BogdanSim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BogdanSim »

ancoi написа:Така е язовира е под специален режим за редки водоплаващи птици ,но любитилския риболов е разрешен не стопанския, а са ви изгонили за да не става проблем с хванатата мрежа ,защото собственика на кариерата може да отнесе солидна глоба,а по тази логика според директивите на Евр. съюз тази кариера трябва да се махне защото пречи много повече от рибарите,които имат право да ловят риба с позволени средства стига да не притесняват птиците.Дори Дуранкулашкото езеро и Сребърна са разрешени на определени места-това са най-защитените езера в България.Може да звънеш на ИАРА СОФИЯ и да ги питаш.
Благодаря за пояснението :prayer: . Ще се обадя по телефона на ИАРА , за да потвърдят това което казваш(звучи ми логично и разумно). Просто полицаите спестиха главоболията на собственика . :evil: Дано не си прав и отнесе акта , но не вярвам .Като се сетя какви риби имаше в мрежата , побеснявам . :x
sote
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sote »

Защо не се обадихте на някоя медия или на Господарите на ефира
Аватар
Al_Bundi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Al_Bundi »

Колеги , каква полиция търсите? Имаме барети :axe: , имаме катаджии ( макар и корумпирани ) :ANAL: , но нямаме полицаи които да гарантират реда в ежедневието ни както и реда в държавата. За това не се занимавайте с глупости защото най - много да си изкарате някоя солена глоба. :smt021 Замислете се , че ако живеем в нормална държава и бяхме нормален народ , сами щяхме да вземем нещата в свои ръце. Замислете се - 1 водоем ,50 - 100 рибаря и 2-3 бракониера. Дали мрежата не може да се извади и изгори пък и самите бракониери да бъдат понапляскани?
MAXAM
новобранец
новобранец

Мнение от MAXAM »

В мрежите винаги има едра риба :) когато те самите са за едро ...
а подобен случай е поне 10-тия , който чувам за последните 1-2 години.
и като си спомним какви ни бяха водоемите преди 10-15 години... има да си мечтаем само за това.
защото имаме министерства, пълни с дебели кашалоти, а не с умни и честни хора :butthead:
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

Водоемите наистина са в НАТУРА 2000. Аз дори съм говорил със собственика след като дойде да ни изгони.Каза че не му било проблем че ловиме рибата му а че по брега имало много боклуци заради които му написали акт. А на въпроса защо хвърля мрежи, копаят за пясък и през 2 минути минават камиони той замълча и си тръгна :evil:
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

колега ,виждам че си афектиран,моля се това да ти държи до утре и да отидеш на място в иара,намира се на ботев,100 метра в посока гарата като тръгнеш от петте кюшета,да видим там като се разходиш из кабинетите какво ще кажат,и като се увериш,че си в правото си,отиди и пусни една жалба срещу въпросните ,,полицаичета,, или в раионното там,или в софия,белким стане нещо,и пиши във форума,дано има развитие,че тия ако пускат мрежи,и то когато рибата е с хаивер,и то в натура,би трябвало да ги закопчаят на место бе,мама им мръснааа да ..а! :evil:
BogdanSim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BogdanSim »

мирославмладенов написа:колега ,виждам че си афектиран,моля се това да ти държи до утре и да отидеш на място в иара,намира се на ботев,100 метра в посока гарата като тръгнеш от петте кюшета,да видим там като се разходиш из кабинетите какво ще кажат,и като се увериш,че си в правото си,отиди и пусни една жалба срещу въпросните ,,полицаичета,, или в раионното там,или в софия,белким стане нещо,и пиши във форума,дано има развитие,че тия ако пускат мрежи,и то когато рибата е с хаивер,и то в натура,би трябвало да ги закопчаят на место бе,мама им мръснааа да ..а! :evil:
Полицаите си вършеха работата , аз претенции към тях нямам(дано не са играли комбина със собственника).Единствено единия от тях се правеше на интересен и почти ни обвини нас , че ние сме виновни .Проблема е управителя(показал им някакви документи , с които доказвал тезата , че това му е бащиния) и работниците които имат гьолчетата за своя собственост(местните казаха , че това с мрежите е редовна практика) .А и ИАРА ,повече от два часа след сигнала ги нямаше никакви.Трябва коренна промяна на закона за бракониерството , огромни глоби и изземване на лодки , мрежи и коли с които са дошли до гьола , а защо не и затвор .
BogdanSim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BogdanSim »

Днес разговарях с началника на отдел “Рибарство и контрол”-София-област .И трите гьолчета са разрешени за риболов по време на забраната .Ако някой има проблем в Софийска област да търси 088 72 13 889 . След като сме си тръгнали хората от ИАРА са дошли и са прибрали мрежата :D .Значи може да се върши работа когато трябва.Затова като видите нарушение сигнализирайте и то най добре на 112 , защото разговорите се записват , и няма начин да не ви обърнат внимание :D . Извинявам се на полицаите и ИАРА :oops: .Просто се съмнявах , че всичко ще се покрие , все пак живеем в България , където всичко е възможно.Но явно има промяна към по-добро.Дано продължават така. :wink:
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

BogdanSim написа:Днес разговарях с началника на отдел “Рибарство и контрол”-София-област .И трите гьолчета са разрешени за риболов по време на забраната .Ако някой има проблем в Софийска област да търси 088 72 13 889 . След като сме си тръгнали хората от ИАРА са дошли и са прибрали мрежата :D .Значи може да се върши работа когато трябва.Затова като видите нарушение сигнализирайте и то най добре на 112 , защото разговорите се записват , и няма начин да не ви обърнат внимание :D . Извинявам се на полицаите и ИАРА :oops: .Просто се съмнявах , че всичко ще се покрие , все пак живеем в България , където всичко е възможно.Но явно има промяна към по-добро.Дано продължават така. :wink:

:supz: :supz: :supz: :smt041 :smt041 :smt041

Най важното е да не си траем, мълчим ли си и стархуваме ли се, че ще го отнесем, значи сме го отнесли вече. Саморазправата не е мярка ( макар, че не веднъж съм го правил ). Евала колега. Я си представете, че всички се обаждаме, ако ние не си помогнем няма кой да ни помогне.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”