Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Пчелите като захранка или стръв...?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Пчелите като захранка или стръв...?
Здравейте , потърсих из форума , но не намерих такава тема , затова отварям нова.
Баща ми е пчелар и имам достъп до огромно количество умрели и изсъхнали пчели. С кофите мога да ги рина....
Та те имат ли някакво приложение , примерно мога ли да закача мъртва пчела при риболов с плувка или на дъно?
Или да мятам с шепите за захранка или да ги поомеся с нещо друго?
Какви риби привлича хищници или мирни?
Ще съм благодарен ако някой може да даде идея как да се възползвам от тях.
Наслука
Баща ми е пчелар и имам достъп до огромно количество умрели и изсъхнали пчели. С кофите мога да ги рина....
Та те имат ли някакво приложение , примерно мога ли да закача мъртва пчела при риболов с плувка или на дъно?
Или да мятам с шепите за захранка или да ги поомеся с нещо друго?
Какви риби привлича хищници или мирни?
Ще съм благодарен ако някой може да даде идея как да се възползвам от тях.
Наслука
- Бисо
- сериозен играч
Re: Пчелите като захранка или стръв...?
Кефал човече,кефал.Преди години го ловяхме лятото предимно на пчела,и на плувка,и на "чип-чип" 
Пробвай и ще разбереш.

Пробвай и ще разбереш.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- разбира нещата
търтеите са идеални за риболов на кефал,пъстърва и др. които се хранят с мухи(не съм ловил но съм чувал от такива риболовци) 

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- научил се да хвърля
здрасти колега,ако баща ти има пити заразени с восъчен молец събирай!!!Уникална стръв е за всички видове риби.Аз лично ловя мряна и лин на нея.А иначе за пчелите колегата ти е дал изчерпателна информация.Успех!!! 

Както каза и колегата,пчелите са идеална стръв за речния кефалБисо написа:Кефал човече,кефал.Преди години го ловяхме лятото предимно на пчела,и на плувка,и на "чип-чип"
Пробвай и ще разбереш.
- orion30
- разбира нещата
И само умрели ей.
Използването на живи пчели е нехуманно тъй като са полезни насекоми
Ако искаш живи можеш да ползваш оси или стършели.
/ама как ше ги ловиш незнам/ 

Използването на живи пчели е нехуманно тъй като са полезни насекоми

Ако искаш живи можеш да ползваш оси или стършели.

а за морски кефал не стават ли за стръв ?
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Проблема е ,че около мен - Добрич няма реки , а само язовири, като най - често се срещат разбира се добре познатите каракуди , костур , червеноперка , тук таме бяла риба и много рядко шаран... дали някой от тия обича пчели?
Понеже и нашето семейство се занимава с пчели и съм правил редица експерименти, та да те светна 
На пчела както казаха колегите предимно кефал или пъстървови , Нооо на пчелно пило много добре се лови шаран, Соммм и почти всичко което има уста да ги налапа. Само да не избиеш пчелите на баща си
Пчелното пило се събира или по точно се отстранявя няколко пъти в годината, при някои кошери даже не е наложително а при някои 1- до 3 или 4 пъти.
Това става когато пчелара разглежда кошерите и наблюдава състоянието им. КОгати има прекаленно много пило или то е предимно търтеи (различават се по това ,че самото пило, клетката в което се развива ларвата е изпъкнало, при пчелите работнички е почти равно с питата). Пилото от търтеи е много добра стръв, едро е и не толкова меко (все пак зави си в какъв стадий точно биват отстранени), хващал съм шарани и сомчета до към 4-5 кила доста пъти.
Аз има обаче следния проблем, когато са пресни са супер. Могат да се закачат по няколко на кука или дори внимателно да се поставят на косъм. Проблемът ми идва когато се опитам да ги консервирам или запазя по дълго, е не става... омекват и даже стават на каша след няколко дена.
Ако някой има идея за консервиране да сподели, но за предпочитане е да се запази натуралния аромат и вкус

На пчела както казаха колегите предимно кефал или пъстървови , Нооо на пчелно пило много добре се лови шаран, Соммм и почти всичко което има уста да ги налапа. Само да не избиеш пчелите на баща си

Пчелното пило се събира или по точно се отстранявя няколко пъти в годината, при някои кошери даже не е наложително а при някои 1- до 3 или 4 пъти.
Това става когато пчелара разглежда кошерите и наблюдава състоянието им. КОгати има прекаленно много пило или то е предимно търтеи (различават се по това ,че самото пило, клетката в което се развива ларвата е изпъкнало, при пчелите работнички е почти равно с питата). Пилото от търтеи е много добра стръв, едро е и не толкова меко (все пак зави си в какъв стадий точно биват отстранени), хващал съм шарани и сомчета до към 4-5 кила доста пъти.
Аз има обаче следния проблем, когато са пресни са супер. Могат да се закачат по няколко на кука или дори внимателно да се поставят на косъм. Проблемът ми идва когато се опитам да ги консервирам или запазя по дълго, е не става... омекват и даже стават на каша след няколко дена.
Ако някой има идея за консервиране да сподели, но за предпочитане е да се запази натуралния аромат и вкус

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здрасти , благодаря много за акъла
при първа възможност ще пробвам. Пило съм чистил доста , ама кой да се сети ...
Благодаря на всички колеги , научих полезни неща
Наслука

Благодаря на всички колеги , научих полезни неща
Наслука
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
"ЧИП-ЧИП" тва кво еБисо написа:Кефал човече,кефал.Преди години го ловяхме лятото предимно на пчела,и на плувка,и на "чип-чип"
Пробвай и ще разбереш.

Викат ми Николаев 

- CERRUTI
- сериозен играч
Бебешки шампоан-конкуренция на КРЯ-КРЯ.........zaribanask8 написа:"ЧИП-ЧИП" тва кво е
цъ-цъ-цъ колега вземи почети малко.......