Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Съхранение на вкисната царевица
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Съхранение на вкисната царевица
Вчера си вкиснах царевица в плътно затворен буркан пълен догоре с вода я оставих 2 дни на слънце получи някакъв кисел аромат и мисля, че това трябваше да стане, та въпроса ми е мога ли да я съхраня по някакъв начин например за 2-3 седмици. Благодаря предварително.
Re: Съхранение на вкисната царевица
Само трябва да я оставиш на хладно и да доливаш вода,за да не хваща мухъл отгоре!!!
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ами аз така е съхранявам до 2 години
)
Да остане отворена една седмица докато и мине ферментацията, после затваряш и съхраняваш, докато ти се наложи да е ползваш !

Да остане отворена една седмица докато и мине ферментацията, после затваряш и съхраняваш, докато ти се наложи да е ползваш !

И що да я съхраняваш , като можеш да си вкиснеш нова?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На мене са ми казвали че се слага аспирин, за да спре ферментацията ама не съм пробвал.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
Колко килограма е тоя БУРКАН щото аз я вкисвам 4 БАКИ по 25кг.
и пак не ми стига..

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
ти може и 4 цистерни по 2 тона да вкиснеш и пак да не ти стига,аре стига сте се праили на отворени .човека пита как да запази царевицата а не дали му стига ,--слагаш у фризера царевицата и я запазвашIvo_Ivanov написа:Колко килограма е тоя БУРКАН щото аз я вкисвам 4 БАКИ по 25кг.![]()
![]()
и пак не ми стига..

-
- разбира нещата
Аз поне лично нищо не затварям или да съхранявам само я слагам в шише от минерална вода 10 литра до половината само царевица и доливам с вода и я оставям на слънце докато дойде време за риболов не я оттварям може да стои и цяло лято 

БАЙ-100-ЯН
-
- научил се да хвърля
Защото сега имам 4 чувалчета, леля ми отглеждат царевица тези и бяха останали тази година, а и сега времето е подходящо. А тея буркани са малки сложих ги само за проба, другата царевица ще я вкисна в 10-литрови туби и ще си я съхраня докато ми потрябва. Благодаря за мненията, наслука.dodo16 написа:И що да я съхраняваш , като можеш да си вкиснеш нова?
- danev69
- сериозен играч
Здрасти,колега. Аз съм пробвал и работи. Разтварям 2-3 аспирина в бурканчето и тогава слагам царевицата вътре.Досега не ми е хващала мухъл.Andrey_76 написа:На мене са ми казвали че се слага аспирин, за да спре ферментацията ама не съм пробвал.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- вече хвърля и на тежко
danev69 написа:Здрасти,колега. Аз съм пробвал и работи. Разтварям 2-3 аспирина в бурканчето и тогава слагам царевицата вътре.Досега не ми е хващала мухъл.Andrey_76 написа:На мене са ми казвали че се слага аспирин, за да спре ферментацията ама не съм пробвал.
аспирин ми какво друго,трошия не сте ли правели бе хора асперина спира ферминтацията и я запазва