Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг на яз Искър
Модератор: bobopeli
Re: Тролинг на яз Искър
Това доста ме притесняваше и мен, затова и небързах, първите пъти като го первах по муцунката възираше с двеста към дълбокото, но когато го хванах накрая, даже непомръдна-изглежда вече се беше предал.Troli Rapala написа:Неам сърце,така да му бръкнем в устата,докато сливъра е вътре!![]()
Плашим се,ма видеото е екстра!
![]()
Според мен когато в лодката има тандем, това е най чистият начин, имайки предвид добрата хвадка която представлява долната челюст на сомчо.
Ако си сам сигурно е друго-незнам!
Момчета ТАКА СЕ ПРАВИ
дано повече колеги станат на тоя акъл (да ловят за тръпката а не за месото).Моя наи-голям до сега на тролинг е над 12кг(до толкова беше кантара) и го хванах точно когато бяха взривовете в Челопечене (удари ми вечерта докато се пребирах и бях сам и без опит с такива риби а въдицата ми беше Бъркли Шери луд с малка акция и 0,18плетено Суфикс с воблер Голди чупещ се 18гр ) В тъмното не виждах рибата и даже първия път се опитах да я КЕПЧОСАМ
сега като се сета .........но го извадих и от тогава НЕ ХОДА ЗА КОСТУРИ
Когато се хваща с ръкавица трябва палецът да е в устата хващаики долната джука за да можеш като го качваш от самата тежест да е с отворена уста (НО НА ТЕОРИЯ Е ЛЕСНО)

- young_fishkiller
- новобранец
И аз бях там и аз участвах! беше страхотно преживяване! късмет на другите колеги, дано на всеки поне веднъж в живота да се случи!
Направили сте го както трябва!Тандема е решаващ за успеха!Браво за добре свършената работа!Върнахте ме 30 дни назад и много ме зарадвахте.shrike написа:Това доста ме притесняваше и мен, затова и небързах, първите пъти като го первах по муцунката възираше с двеста към дълбокото, но когато го хванах накрая, даже непомръдна-изглежда вече се беше предал.Troli Rapala написа:Неам сърце,така да му бръкнем в устата,докато сливъра е вътре!![]()
Плашим се,ма видеото е екстра!
![]()
Според мен когато в лодката има тандем, това е най чистият начин, имайки предвид добрата хвадка която представлява долната челюст на сомчо.
Ако си сам сигурно е друго-незнам!
Желая ви още по-голям успех!
- spookymiro
- ще става разбирач
По въпроса с кепчосването, ако е достатъчно голям кепа и си сам в лодката май си е най-добрия вариант.
Като го погледнеш сомчето изглежда малко в кепа:

А иначе си е 13 кила, гушнато от приятелчето ми Божо:

И това е влезло в същия кеп:

А тези от по 5 кила вътре изглеждат като бебета:

Жалко, че изчезнаха от пазара. Чудесни кепове с мрежа от влакно, която не се закача за куките.

Като го погледнеш сомчето изглежда малко в кепа:

А иначе си е 13 кила, гушнато от приятелчето ми Божо:

И това е влезло в същия кеп:

А тези от по 5 кила вътре изглеждат като бебета:

Жалко, че изчезнаха от пазара. Чудесни кепове с мрежа от влакно, която не се закача за куките.

Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:

Ако вашият сом е имал "това"/некой ихтиолог да каже наименованието

Да имаше същия израстък между долните две перки!Troli Rapala написа:
Ако вашият сом е имал "това"/некой ихтиолог да каже наименованието/,то 100% е с готов хайвер за хвърляне и постъпката с пускането е още по-ценна!
Само когато имат хайвер ли всъщност им излиза?
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Почти сигурен съм,че ДА!
Ако имах 100-200 сома щях да знам повече,но само един опит не стига и за това е ценно да обменяме инфо,пък дано го разгадаем до край този потайник-сома!

Евала пичове.Добре сте се справили.
Излиза по някое и друго сомче на влачене от миналата седмица е изваден 22кг аз не съм влачил но тая седмица мисла да направа 50тина часа тролинг 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,знам за този сом отново на ред-хед и ти пожелавам успех!Знаеш къде да си ги търсиш,та ше чекам резултатИ! 

- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Троли, и едно сомче 30-тина килца в петък 
пак на редхед ...
а за него чу ли ... 

пак на редхед ...

Е нали аз го хванах.bigfisherman написа:Троли, и едно сомче 30-тина килца в петък
пак на редхед ...а за него чу ли ...

- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ми по'фали се де ... дай инфо, па и некоя снимка ... виж и да не е същия от снимката в галерията миEmo-83 написа:Е нали аз го хванах.bigfisherman написа:Троли, и едно сомче 30-тина килца в петък
пак на редхед ...а за него чу ли ...
![]()
![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Биги отнекъде го познавам,ма не знаех за неговия сом-петък,онзи е неделен!Как и да е,треа скоро и аз да се отчетем!
Сърби ме дясната ръка,па не знам!