Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Гид-Гел 200км. или РИБДУЕЛ С ДОЦЕНТА ІІ
Модератор: dantho.mihov
Гид-Гел 200км. или РИБДУЕЛ С ДОЦЕНТА ІІ
Премесних я темата тук....от "Оплаквачницата"....
Та тръгнах за риба в събота...дума съм дал калкан да хвана ...Доцента да "гътна"...да ама не...силен югозападен вятър ми развали кефа...ходих първо на река Ахелой...ветърът дуаше кат за умрело...не първо спрях да Сарафово да направя няколко снимки на красивия изгрев....да бях останал на уните...
Атидох на буните на Ахелой...там дето Рибарина чул...как някакъв хващал едри лихнузи ...и там нищо...
В несебър на кея въобще и не хвърлих...вятъра щеше да ме отнесе барабар с колата...
Върнах се в Сарафово...подскачах напразно час два по тетраподите...за нищо

В неделята дочаках в 5,30 Stront и Local и с двете коли отпрашихме към Грудовска река...
Още по тъмно бяхме при "Старите Кочини"...хахаха Локал хукна да разузнава пътя...и намери мястото...

Докато разпъне Локал естакадата за дългата пръчка...аз мъкнех костур след костур ... на воблер "Ружно пате" №3...голям кеф...и Айтозлията се записа с някоя риба....
Разсъмна се и започнаха да прииждат коли и рибари...
Преместих моята "Луксозна таратайка" по-наблизо...
По едно време гледам и Айтозлията...решил да премести колата....кара по дигата...и като поднесе на една къртичика....аааа да се катурне колицата...гумите свирят по мократа трева...се едно , че е болид на Монте Карло...
По едно време свирнята спря...Айтозлията излезе....и ХЛОП затвори вратата...алармата свирна...и момчето остана с "пръст в устата" ....ключовете на таблото...той вънка заключен...добре, че поне загаси колата...иначе щеше да чака да свърши бензина да спре...
Е качихмесе на мойта кола...айде до Айтос за резервни ключове и обратно...
Звъннах няколко телефона на приятели...и един Камаз дойде и измъкна колата...стана към 12,30...13 часа...духна вятър ...рибата спорадично кълвеше...
Събрах такъмите и "НАПОЙ"....Локи и Айтозлията благородно ми туриха тяхната риба в моята кофичка...но тя не се зачита за ДУЕЛА...
Абе виках МУ ази на Локалчо..."да туря батювото едно морско серкменце" като захраниш с 1 кофа ....ще сторя само БАФ и ще умета ряката....кат скачи тоз ти ми ЛОКАЛ...сакън аз с ИАРАТА за парашути се карах, ти серкме ще носиш...не разбра, че "ПАК ГО КАЧИХ НА ЧЕРЕШАТА" ...направих си майтап с него...ех младо зелено...
добре, че не дойде Рибарина...че Локи ще ше да го схруска на закуска...хахахаа....
КАЗВАТ, ЧЕ АЙТОСКАТА РАКИЙКА БИЛА ХУБАВА....

Та тръгнах за риба в събота...дума съм дал калкан да хвана ...Доцента да "гътна"...да ама не...силен югозападен вятър ми развали кефа...ходих първо на река Ахелой...ветърът дуаше кат за умрело...не първо спрях да Сарафово да направя няколко снимки на красивия изгрев....да бях останал на уните...
Атидох на буните на Ахелой...там дето Рибарина чул...как някакъв хващал едри лихнузи ...и там нищо...
В несебър на кея въобще и не хвърлих...вятъра щеше да ме отнесе барабар с колата...
Върнах се в Сарафово...подскачах напразно час два по тетраподите...за нищо

В неделята дочаках в 5,30 Stront и Local и с двете коли отпрашихме към Грудовска река...
Още по тъмно бяхме при "Старите Кочини"...хахаха Локал хукна да разузнава пътя...и намери мястото...

Докато разпъне Локал естакадата за дългата пръчка...аз мъкнех костур след костур ... на воблер "Ружно пате" №3...голям кеф...и Айтозлията се записа с някоя риба....

Разсъмна се и започнаха да прииждат коли и рибари...

Преместих моята "Луксозна таратайка" по-наблизо...

По едно време гледам и Айтозлията...решил да премести колата....кара по дигата...и като поднесе на една къртичика....аааа да се катурне колицата...гумите свирят по мократа трева...се едно , че е болид на Монте Карло...

По едно време свирнята спря...Айтозлията излезе....и ХЛОП затвори вратата...алармата свирна...и момчето остана с "пръст в устата" ....ключовете на таблото...той вънка заключен...добре, че поне загаси колата...иначе щеше да чака да свърши бензина да спре...

Е качихмесе на мойта кола...айде до Айтос за резервни ключове и обратно...

Звъннах няколко телефона на приятели...и един Камаз дойде и измъкна колата...стана към 12,30...13 часа...духна вятър ...рибата спорадично кълвеше...

Събрах такъмите и "НАПОЙ"....Локи и Айтозлията благородно ми туриха тяхната риба в моята кофичка...но тя не се зачита за ДУЕЛА...

Абе виках МУ ази на Локалчо..."да туря батювото едно морско серкменце" като захраниш с 1 кофа ....ще сторя само БАФ и ще умета ряката....кат скачи тоз ти ми ЛОКАЛ...сакън аз с ИАРАТА за парашути се карах, ти серкме ще носиш...не разбра, че "ПАК ГО КАЧИХ НА ЧЕРЕШАТА" ...направих си майтап с него...ех младо зелено...

добре, че не дойде Рибарина...че Локи ще ше да го схруска на закуска...хахахаа....

КАЗВАТ, ЧЕ АЙТОСКАТА РАКИЙКА БИЛА ХУБАВА....

Последно промяна от batmilen на Пон Мар 05, 2007 2:35 pm, променено общо 1 път.
- Local
- учете се от него
След обеда... снимки и от мен, че от 2 часа като ги замлатихме... само дето си тръгна Бат Милене... та чак до 5 часа ... добре че решихме да си ходим , само ние остахме... ще пусна и клипче.
Като цяло 10-тина бряни, много едри бабушки и сумати костури и бибани... странно не боцнах морунаж... ама бряните са голям кеф. Плуват си свободно за другия път.
Като цяло 10-тина бряни, много едри бабушки и сумати костури и бибани... странно не боцнах морунаж... ама бряните са голям кеф. Плуват си свободно за другия път.
Клавиатура риба не лови!!!
Най напред искам да изкажа моята огромна благодарност на Бат Милен, за помоща която ми оказа в този труден за мен момент!
БЛАГОДАРЯ ТИ БАТ МИЛЕНЕ!!!

Човек до човека опира, и това се доказа за пореден път в горната случка. А за Айтоската ракия, тепърва ти предстои да споменаваш с добро
Та толкова по темата за "Един Сеат с цвят червен, попаднал на дерето в плен"
Хич не ми беше до смях тогава, ама както и да е.
С Локи ги накъсахме рибите следобяда. Ето и малко снмики от моя апарат.

А ето го и релииза, за който Краси спомена

БЛАГОДАРЯ ТИ БАТ МИЛЕНЕ!!!

Човек до човека опира, и това се доказа за пореден път в горната случка. А за Айтоската ракия, тепърва ти предстои да споменаваш с добро

Та толкова по темата за "Един Сеат с цвят червен, попаднал на дерето в плен"

С Локи ги накъсахме рибите следобяда. Ето и малко снмики от моя апарат.

А ето го и релииза, за който Краси спомена

Браво юнаци! Много хубав и драматичен репортаж! Аз нямах такива приключения, но в събота бяхме със секундантина Стефан на Казичене - от 8,30 до 15,45 си отвисяхме като вакарелски спирачи в калта и вятъра! Тогава писна една от дънните на Стефчо - и хайде 150 метра спринт с препятствия да стигнем до нея. Стефчо на въдицата , аз - на дръжката на кепа и извадихме ето това:

Много хубав шаран - 3,5 кг, премерихме го, погалихме го, снимахме го и хайде - по живо по здраво обратно в гьола, защото беше издут от хайвер!

В неделя ходих на другата огромна кал - Чепинци, но хванах само едни миниатюрни костури, които в сравнение с тези на Local изглеждаха като войнишки фас, та ме беше срам да ги снимам!
Според мен резултата от втория тур на дуела си е 0-0 между мен и Батмилен, а за двубоя между секундантите мисля, че също е така. Един хубав шаран - релийзнат и разнообразна риба с неговото тегло - също релийзната!
Ако някой е на друго мнение - да казва.
Двубоят продължава в трети тур!

Много хубав шаран - 3,5 кг, премерихме го, погалихме го, снимахме го и хайде - по живо по здраво обратно в гьола, защото беше издут от хайвер!

В неделя ходих на другата огромна кал - Чепинци, но хванах само едни миниатюрни костури, които в сравнение с тези на Local изглеждаха като войнишки фас, та ме беше срам да ги снимам!
Според мен резултата от втория тур на дуела си е 0-0 между мен и Батмилен, а за двубоя между секундантите мисля, че също е така. Един хубав шаран - релийзнат и разнообразна риба с неговото тегло - също релийзната!
Ако някой е на друго мнение - да казва.
Двубоят продължава в трети тур!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Стронт...всеки на моя страна би постъпил така....нали за това сме колеги...
не ме превъзнасяй чак пък толкова...нищо не е станало...
каквото е писано ще стане...без премеждия не може...
щях да те питам ти от "Морските върци" ли си...ако не то при Локи има още значки...и девизани е " Един за всички и всеки за себе си" ...хахаха...в кръчмата всеки си плаща сметката...освен тези които имат да почерпят...нали така Доценте...сега е мой ред!
ДОЦЕНТЕ...не хващаш риба защото не си носиш кадемлийската и уловиста значка на "Морските вълци"

каквото е писано ще стане...без премеждия не може...

щях да те питам ти от "Морските върци" ли си...ако не то при Локи има още значки...и девизани е " Един за всички и всеки за себе си" ...хахаха...в кръчмата всеки си плаща сметката...освен тези които имат да почерпят...нали така Доценте...сега е мой ред!

ДОЦЕНТЕ...не хващаш риба защото не си носиш кадемлийската и уловиста значка на "Морските вълци"

Последно промяна от batmilen на Пон Мар 05, 2007 1:04 pm, променено общо 1 път.
Брей-й-й! Я си сложи моноцъкъла и виж хубаво първата снимка. На врата ми виси зъб от тигрова акула, а онова елипсовидното, жълтото до нея е именно значката на нашия общ риболовен клуб "Морските вълци"! Нито акулския зъб, нито значката съм ги спечелил с вадене на шаран, а за заслуги в морския и океанския спортен риболов.batmilen написа:ДОЦЕНТЕ...не хващаш либа защото не си носиш кадемлийската и уловиста значка на "Морските вълци"
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Защо не ми казахте каде ще сте да дойда да ви покажа как се хваща риба!?!А аз се чудих какво да правя и си викам абе дай да заколя едно прасе поне да си намеря работа за в неделя.И така си изгоря животното.
Аз имам чувството че нарочно не ми се обадихте за да не ви разбия илюзията че можете да хващате риба!Само че следващият път ще ви намеря така като ви чета постовете вие не сменяте местата много често,а пък и ви познавам колите,къде от снимки къде дето стоят пред блока,ще ви намеря пък тогава ще видите как стоят тези неща с риболова.В краен случай ако не видя колите виждам че Local ходи за риба с доста дълъг гръмоотвод ще се вижда от далече.
Може пък и Бат ви Милен да не иска да идвам защото пък него съм го срещал да седи като изпразнен ... и да вика няма бе няма ,а до него да пукат рибата.
P.S.
И аз имам серкменце с диаметър 1.60 м, 4 кила ловя си дребна риба за стръв с него.Даже са ме виждали риболовните на Вая с него и доста се смяха като ме видяха как хвърлям и как събирам дребните рибки.
Аз имам чувството че нарочно не ми се обадихте за да не ви разбия илюзията че можете да хващате риба!Само че следващият път ще ви намеря така като ви чета постовете вие не сменяте местата много често,а пък и ви познавам колите,къде от снимки къде дето стоят пред блока,ще ви намеря пък тогава ще видите как стоят тези неща с риболова.В краен случай ако не видя колите виждам че Local ходи за риба с доста дълъг гръмоотвод ще се вижда от далече.
Може пък и Бат ви Милен да не иска да идвам защото пък него съм го срещал да седи като изпразнен ... и да вика няма бе няма ,а до него да пукат рибата.
P.S.
И аз имам серкменце с диаметър 1.60 м, 4 кила ловя си дребна риба за стръв с него.Даже са ме виждали риболовните на Вая с него и доста се смяха като ме видяха как хвърлям и как събирам дребните рибки.
Ела с това серкменце през уикенда с мен - да си хванеш четирикилограмов шаран! Как пък гъбите гъбясаха точно преди рандевуто в Приморско, та не дойде - можеше да хванеш и четирикилограмов калкан там със серкменцето, то и той се ползва за стръв при лов на ... тигрова акулаRibarina написа:P.S.

Батмилене и Локи, вземето го колегата Ribarina на третия тур от дуела, пък аз най-вероятно ще поканя КрокиБГ, щото ми се отваря командировка до Филибето през идващия уикенд. Голям смях ще падне - щека плюс серкме

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
- Local
- учете се от него
Ribarina написа:Защо не ми казахте каде ще сте да дойда да ви покажа как се хваща риба!?!А аз се чудих какво да правя и си викам абе дай да заколя едно прасе поне да си намеря работа за в неделя.И така си изгоря животното.
P.S.
Грамоотвод ли бе бате ... хахаххаххаха... щека бате щека.... ако не знаеш да ти купя една книжка да се пообразоваш... и не ти се обадихме защото нямаше от твоите миниатюрни костурчета да видим как ги хващаш...

А и рибарин обичам тишината и не някой да ми пляска острани с стъклопластовата си гега с 10-грамова плувка

Страхотно самочувствие имаш и от доста време искам да ти го кажа че да се хвалиш че си толкова добър рибар е все едно да пикаеш срещу вятъра ! Защо ли? На този въпрос могат да ти отговорят хората с които бяха с мен тази неделя....
Забравих да кажа че и накрая си пуснах рибата... която скоро ще пусне хайвер... а не я взех да я дера в гаража с четата си...
Готви се готви за 3-тия тур. Ще те настаня до мен... или ако искаш от другия край...
Клавиатура риба не лови!!!