Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Хамсия 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Хамсия 2010
Е пробвах , но не на клатене и за много малко , имаше вятър с чепаре 10 става , пробвах и с 8 номер, че мие от бърне, и флуро, но закачих една зад главата
явно е голяма куката. но и хамсийката беше голяма.
На зелено чепаре ли я вадите хамсията?
сафридец няма.

сафридец няма.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
-
- вече хвърля и на тежко
Вадим я на гола кука, с червен конец, който е намотан 4-5 пъти, върху възела на куката. Няма перушина, ламе.miroki написа:Е пробвах , но не на клатене и за много малко , имаше вятър с чепаре 10 става , пробвах и с 8 номер, че мие от бърне, и флуро, но закачих една зад главатаявно е голяма куката. но и хамсийката беше голяма.
сафридец няма.
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
При мен не вървеше на гола кука, имаше доста с опадали пера и само кука и червеният конец (без висящи краища) но само една кука имаше останали пера и само на нея извадих снощи 4 граци и една хамсия дърта. на друго не пипна.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Днес бай Тодор дойде,ама с граца.
Хамсията и по даляните я няма.
Ще го дебна да си "наловя" 4-5кг,че става чудесна осолена.
За зимата тъкмо ще е готова.
Явно няма да можем да си хванем.И навътре рядко налита на чепаре.
Хамсията и по даляните я няма.
Ще го дебна да си "наловя" 4-5кг,че става чудесна осолена.
За зимата тъкмо ще е готова.
Явно няма да можем да си хванем.И навътре рядко налита на чепаре.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Таже за две седмици е готова , аз сега си хапвам пролетната 
ако имаповечко и аз ще взема , че с това тремпо по 5 риби на излет доста трявба да се помъча.

ако имаповечко и аз ще взема , че с това тремпо по 5 риби на излет доста трявба да се помъча.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Морска гара се отчете добре днес -едра хамсия граца и хариб видях даже и чернокоп 15 см. една бройка само но всепак нещо по различно от нокторезачките
)

-
- научил се да хвърля
Вчера на Западното пристанище /Бургас/ хамсията вървеше слабо. От 15ч. до 18ч.- половин кг. Появи се дребен чернокоп.
на МОРСКА ГАРА вчера след 18ч. си даде добре 1.5кг.ама имаше и доста разочаровани като клатят с чепарета за сафрид така е
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Аз пък в понеделник с чепаре за сафрид, при условие че бях с прът 3.90 взех не по-малко от останалите колеги с дългитъе пръти..
Зарганолог
Здравейте,някой може ли да ми обясни по подробно как да си направя чепаре за хамсия,по-точно колко трябва да са бидемите и с кокво влакно,колко да е майката и с кокво влакно, ще използвам морски куки 10 номер, до сега де съм правил такъв тъкъм ще съм много благодарен ако някой по подробно обясни ,предварително благодаря
- КИРО
- Обратна връзка:
Горната риба е змарид,долната е хамсия.pey4o написа:Здравейте,някой може ли да ми обясни по подробно как да си направя чепаре за хамсия,по-точно колко трябва да са бидемите и с кокво влакно,колко да е майката и с кокво влакно, ще използвам морски куки 10 номер, до сега де съм правил такъв тъкъм ще съм много благодарен ако някой по подробно обясни ,предварително благодаря
Куката е 10-тка.
Според мен хамсията на 8-ца

Горната риба е змарид,долната е хамсия.
Куката е 10-тка.
[/quote]
Ще ловя с деректен 6-ца от брега и ме интерисувакак да си построя линията ,във форума са писали ,че се лови на по-къси бидеми за влакното никой нищо не споменава,куки 10 -12 номер без пирошина само с червен конец отгоре,несъм много на Ти с морския риболов и затова питам колегите някои да обясни
Куката е 10-тка.

Ще ловя с деректен 6-ца от брега и ме интерисувакак да си построя линията ,във форума са писали ,че се лови на по-къси бидеми за влакното никой нищо не споменава,куки 10 -12 номер без пирошина само с червен конец отгоре,несъм много на Ти с морския риболов и затова питам колегите някои да обясни
Ще ти кажа какъв е моя такъм. Може и да изглежда странно и да понеса подигравки ама...
Майка на чепарето 0,22-0,24. Бидеми 0,20, може и 0,22. Дължина само на бидема без куката 2 см-2,5 см. С две думи къси и дебели за да не се усукват, оплитат и набръчкват, че хамсията много тегли нагоре. Разстояние между куките 11-13 см. Куки №10-12. Голи или с по 1-2 нишки зелено,бяло или каквото си харесаш ламе. Колко куки ще си сложиш зависи от тебе. Обикновено са 25-30 бр. Олово от 35 гр нагоре. Ловил съм с по-малко-резултата едно чепаре на топка. Успех!
Майка на чепарето 0,22-0,24. Бидеми 0,20, може и 0,22. Дължина само на бидема без куката 2 см-2,5 см. С две думи къси и дебели за да не се усукват, оплитат и набръчкват, че хамсията много тегли нагоре. Разстояние между куките 11-13 см. Куки №10-12. Голи или с по 1-2 нишки зелено,бяло или каквото си харесаш ламе. Колко куки ще си сложиш зависи от тебе. Обикновено са 25-30 бр. Олово от 35 гр нагоре. Ловил съм с по-малко-резултата едно чепаре на топка. Успех!
карид написа:Ще ти кажа какъв е моя такъм. Може и да изглежда странно и да понеса подигравки ама...
много ти благодаря това търсих

- КИРО
- Обратна връзка:
Относно само червено на куката.
Това оцветяване няма никакво значение.
От три излета работя с това чепаре.

И хамсия си вадя,и сафрид,и то повече от другите в лодката.
А там се работи само с мои чепарета.
Само Моряка си работи с негови - ама има защо де.
Това оцветяване няма никакво значение.
От три излета работя с това чепаре.

И хамсия си вадя,и сафрид,и то повече от другите в лодката.
А там се работи само с мои чепарета.

Само Моряка си работи с негови - ама има защо де.