САФРИД - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
OPKA
новобранец
новобранец

Re: САФРИД - 2010

Мнение от OPKA »

Пак там Шабла около 19.30 - потъналия кораб + още 2 км. навътре я набарахме. Ядеше като луда и спря от раз - към 7 кг.

Изображение
Изображение
malei_vn
новобранец
новобранец

Мнение от malei_vn »

Надявам се че не съм Ви изтормозил колеги с дългия си разказ, но се надявам да съм успял за малко да ви накарам да се разведрите от неуспешният риболов който поднесе морето днес. Днес моя приятел Краси-Шопа също не е имал слука около Поворотния, и единственото нещо са били вълните и повечкото морска вода която са погълнали. Желая слука на всички ви утре.
димитран
новобранец
новобранец

Мнение от димитран »

malei_vn написа:Привет отново колеги. Следвам обещанието което дадох на Краси-Шопа да разкажа за нашия излет, в който участие взе и уважавания Генерал Б. Борисов. Макари че отминалите вече 10 дни, спомена за приятното преживяване все още е жив, във всички който успяхме да му се насладим. Историята започва така:
Месец Август, ден 8-ми от календара, Слънцето бавно започва да се показва нейде в далечният хоризонт, и бавно кара Нощта да се оттегли за да даде ред на слънчевите лъчи да погалят земната повърхност. Брега леко отпива от морските вълни, докато всичко живо се пробужда за посрещне красивото и топло утро. Няколко сенки се забелязват в съмрака, сваляйки необезпокоявани от никого лодка в тъмнината. След няколко минути, сенките който по-рано се забелязваха се откроиха, и в тях разпознах образите на Краси-Шопа, Жоро-Инструктура, Ники-Управителя, към които се присъединих и аз самият. Докато тишината се стелеше наоколо, изведнъж от някъде се дочу глъчката на разбудилите се Гларуси, която бе последвана отприпева на една емблематична за нашия красив град песен в чиито текст гласи следното - ......Варна, морето, сините вълни,вятърът в косите, голите жени!Във Варна живота кипи чак до зори,а къпе се луната във морските води!...... тази прекрасна картина предвещаваше един вълнуващ и приятен излет. След няколко минути, компанията от раннобудни риболовци се отправи към двете лодки, които неуморимо очакваха да премерят сили с морските вълни. При първото спускане на чепаретата във дълбините на тъмното море, се разнесе и възторжената глъчка от уловените първи сафриди, които допълнително изостриха желанието на рибарите за улов. Нейде в далечината от лодката на едни колеги се чу възгласа -" Много и само едрооо" който ни накара да се усмихнем широко. След около час гласа на сонара започна да се чува все по-рядко, и рибите започнаха да се ловят епизодично. Което накара компанията да потърси нови места където да се подвизават сребристите ни съперници. Така двете лодки започнаха се раздалечиха и всяка от тях търсеше неуморимо мястото където отново ще има слука. След неспирни опити, които даваха малки на брой резултати, решихме да се оправим на север, като по пътя си неспирно опитвахме своя късмет. Нейде от далечината се появи един огромен военен кораб който бе носен бавно от вълните, след няколко минути покрай нас мина и един влекач, който явно бе дошъл за да отнесе след себе си безпомощния си събрат, чиито палуби бяха изпълнени с моряци. Влекача бавно повлече след себе си този огромен и стар морски съд към доковете на пристанище Варна, и разкри пред нас възможността да продължим нашия поход на север. След неколкократни опити, които някои бяха сполучливи а други не, решихме да се отправим към морската шир пред Евксиноград. След пристигането ни там, и опитите които направихме, късмета ни не закъсня и започнахме да дърпаме неумолимо сребристите рибки, които жадно нападаха нашите чепарета. Решихме да вържем двете лодки една за друга, така че да можем да комуникираме безпрепяствано разменяйки шеги. Колегите около нас също им се бе усмихнал късмета и ловяха сребристите ни съперници. За съжаление риболовната ни слука, одари на камък, и малко по-малко колегите наоколо започнаха да се пръскат из морската шир. Едни от колегите които бяха с дървена лодка, решиха да се отправят към брега, когато ненадейно от брега с голяма скорост се запъти лодка към тях. Приближавайки ги тя намали своя ход, и започна да кражи бавно около тях, в лодката разпознахме двама въоръжени цивилни, с доста сериозно въоръжение, другите двама техни спътници от които единият бе облечен със светла фланелка и ярки шорти, а другият бе гол до кръста. След няколко минутен разговор от двамата пасажери от лодката преминаха на лодката на нашите колеги. След около 2-3 минути, лодката с въоражените служители на МВР се запъти към нас, и при идването си започнаха да ни разпитват дали притежаваме документи за лодките и какво ли още не. Това събуди в нас голямо любопиство, което решихме да заситим с повече информация за това кои бяха мъжете които се присъединиха в лодката на нашите колеги. Всеки опит на някой от колегите да се доближи до въпросната лодка с тези два лица, бе възпрепястван от двамата въоръжени господа, който реагираха светкавично на всяко движение. В далечината забелязах че един от пасажерите които се присъедини към колегите ни, е доста широко плещест, и това събуди в мен въпроса - Дали това не е така обичаният от всички ни Генерал Борисов. Споделих това мое твърдение с колегите ми в лодката както и с тези в съседната, но всички взеха това мое предположение за несериозно. След няколко минути колегите решиха да се приближат още към нас с въпросната лодка с двата субекта които не спираха да будят в нас въпроси. След няколко минути, ясно се открои образа на г-н Борисов, който неуморно опитваше своя късмет с обикновенна пръчка и макара които му бяха дали колегите към които се бе присъединил. Определено госта ни доказа за пореден път колко земен и приятен човек е той. Този факт определено разбуди всички наоколо които бяха се отдали повече на слънчевите лъчи отколкото на ловенето на риба. Определено присъствието на подобна личност разведри обстановката и повдигна самочуствието на нашата компания. Имахме огромно желание да разменим няколко думи с нашият страхотен и неочакван гост, но бяхме възпрепяствани от въоръжените господа, които ни помолиха учтиво да не го притесняваме докато лови риба. След неколкократни неуспешни опити да уловим поредните сафриди, и малко разочаровани от неуспеха да побъбрим със г-н Борисов, решихме малко по малко да се придвижваме отново към нашата изходна позиция. Решението ни бе подпомогнато и от изгарящите лъчи на слънцето които пронизваха телата ни. Бавно оттегляйки се към 2-ра буна опитвахме своя късмет, който ни донесе 15 сафрида, и един от колеги ни изненада приятно като добави още един вид риба към така оскъдното разнообразие от риба което уловихме, един прекрасен Зарган който бе атакувал неговото чепаре. Това още повече ни развесели, и добави още приятни емоции след приятната среща която имахме по-рано пред Евксиновград. След няколко минути се разделихме с Краси-Шопа който продължи пътя си към гребната база на Аспарухово, а ние с бавен ход се отправихме към населения с огромен брой плажуващи хора бряг на 2-ра буна на Варненският плаж. Присъствието ни създаде във хората голямо любопитство и всички ни разпитваха какъв и колко е бил нашият улов през деня. Макари неголемият ни улов от 4,5 кг сафрид, в който се мяркаха няколко едри Хамсии и няколко Сардини по лицата на моите спътници се виждаха едни огромни усмивки от приятния ни излет и изненадващата среща. Така завършва и моята история за прекрасния излет който ще помним дълго време както аз така и моите страхотни колеги.
ГЪЗОБЛИЗЦИ. Дано другия път е без гащи, белким му направите и една св..ка!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

димитран - за този си коментар,смятай че имаш жълт картон от мен.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

КИРО написа:димитран - за този си коментар,смятай че имаш жълт картон от мен.
Така трябва, пълним темата само с безмислици!!!
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Мънцата

Мнение от Мънцата »

КИРО написа:димитран - за този си коментар,смятай че имаш жълт картон от мен.
Лично аз бих му показал червен :axe:
краси_шопа
новобранец
новобранец

Мнение от краси_шопа »

КИРО написа:
димитран - за този си коментар,смятай че имаш жълт картон от мен.

Лично аз бих му показал червен
И аз и аз :axe:
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Днес Тошето,Емо и Жоро са направили към 10 кила много едър сафрид пред Дружба от 16.00 до 19.30ч :D
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Мънцата написа:Днес Тошето,Емо и Жоро са направили към 10 кила много едър сафрид пред Дружба от 16.00 до 19.30ч :D
Пък Кирито,Станчо и шурито - по-малко.
Аз имам 50 сафрида,от които поне 10 се чудят дали да минат границата за сафрид.
Станчо - 23.Ники не ги е броил,ама трябва да е рекордьор днес.
Ама около Галата,от 18 до към 20 часа.
Само дето фотото остана в колата,утре може да пусна пейсажни снимки.

Абе кеф си беше аеробиката,пък и емоции имаше с чепаретата. :D
Изображение

vlad_rad
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vlad_rad »

Аеее стига ве Кире,хората килограми правят,а ние с тебе все с бройки се отчитаме. :roll: :roll:
краси_шопа
новобранец
новобранец

Мнение от краси_шопа »

Днес от 6 до 8:30 пред Галата пълна скръб. :( 39 бройки :( :( малка утеха е,че са доста едри
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

vlad_rad написа:Аеее стига ве Кире,хората килограми правят,а ние с тебе все с бройки се отчитаме. :roll: :roll:
На бройка повече изглеждат ве.Изображение
Ама и Шопа прихвана от нас.Изображение

Това ми е от вчера
Изображение

За такива гледки си заслужава излизането
Изображение

Изображение

Изображение

Не знам кога ще излизам,че до края на месеца имам много ангажименти.
Изображение

Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

тази година във варна първи го морят тоя сафрид а ние в бургас ще го почакаме :D
Качествени чепарета Borkata
Изображение
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Да бе вярно си е тука чета за сериозни килограми а при нас слаба ситуация даже няма и ситуация.Вчера влязохме 2-пъти и около кило граца с няколко по-едри сафрида и 2-ва чернокопа малко по-големи от ламаринки следобед сащата история кило граца едно цигане и двойка силно казано чернокопчета.Днес имам малко работа в Бургас и не се знае дали ще смогна довечера да вляза :oops: .P.S.Това на германката ,пред кръста и около Агалина.От мен поздрави и на слука със следобедния риболов.А бе на слука изобщо :axe: :drinkers: .
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Днес влязохме в 6.00 от Траката. От 6.30 до 7.00 сафрида ядеше като бесен, направихме към 2 кила и после ..... тц. До 12.00 обиколихме целия район - Поворотния, Ной, Дружба по два пъти - резултат - 0 риби. Сонара - пълно мълчание. Много силен вятър и вълна ... Следобяд мисля, че ще е добре :wink:
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”