Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Костур и слънчевки на спининг
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Костур и слънчевки на спининг
(не мога да разбера защо не мога да закача файлове към статията, снимките са в галерията, ако някой има възможност да ги върже, мерси предварително- последните качени 7 снимки http://gallery.nariba.com/showgallery.p ... user=36154 )
Малко снимки от един спинингов излет на едно тайно гьолче. Често рибарите се оплакват от слънчака, гълтат куките, не дърпат плувките, и подобни. Но тези проблеми ги няма при спининга, и с кеф си ги ловях. От 3 следобед до към 830 хванах към 15-20.
Ловеше се на две Рапала рибета (сребърно и зеленикаво, на снимките) и на сребърна блесна с бяла "муха" отзад. Пробвах 2-3 вида силиконки и не пипна, също и гумено жабе, на което чукваха, но май им беше едричко. Нямаше удари на черна, златна и шарена блесна, също така. Удоволствието от процеса на определяне на уловистата примамка, както и активноста на този вид риболов, го правят много приятен за мен.
Прът и макара Шекспир Mantis, воблер Мустад 10. Двете рибета хванаха най-много, но и двете отидоха курбан; гьола взе своето. Водех ги много бавно до дъното, и играят отлично във водата. Блесната също бавно, но достатъчно, за да се върти постоянно.
Всички рибета си плуват обратно, за да зарадват (или ядосат) и други.
Иначе, противно на общоприетото мнение, слънчевките се ядат и не са лоши. Просто се реже главата, горната перка, и се обелва кожата.
Малко снимки от един спинингов излет на едно тайно гьолче. Често рибарите се оплакват от слънчака, гълтат куките, не дърпат плувките, и подобни. Но тези проблеми ги няма при спининга, и с кеф си ги ловях. От 3 следобед до към 830 хванах към 15-20.
Ловеше се на две Рапала рибета (сребърно и зеленикаво, на снимките) и на сребърна блесна с бяла "муха" отзад. Пробвах 2-3 вида силиконки и не пипна, също и гумено жабе, на което чукваха, но май им беше едричко. Нямаше удари на черна, златна и шарена блесна, също така. Удоволствието от процеса на определяне на уловистата примамка, както и активноста на този вид риболов, го правят много приятен за мен.
Прът и макара Шекспир Mantis, воблер Мустад 10. Двете рибета хванаха най-много, но и двете отидоха курбан; гьола взе своето. Водех ги много бавно до дъното, и играят отлично във водата. Блесната също бавно, но достатъчно, за да се върти постоянно.
Всички рибета си плуват обратно, за да зарадват (или ядосат) и други.
Иначе, противно на общоприетото мнение, слънчевките се ядат и не са лоши. Просто се реже главата, горната перка, и се обелва кожата.
Последно промяна от Astor на Пет Авг 20, 2010 8:36 pm, променено общо 1 път.
Re: Костур и слънчевки на спининг
Благодаря, явно аз съм кьопав с качването
хе тия слънчаци малко на пирани ми приличат

- maranzika
- сериозен играч
Това в БГ ли е? 

-
- кандидат преподавател
Astor,леко съм озадачен.Тая слънчева гад има доста малка гадна устичка.Какъв размер са ти куките на воблерчетата,че да може да налапа ченгелчето?Много се интересувам,защото за мен е мисия където напипам гъста популация от тая гад,зарязвам истинския риболов и започвам целенасоченото унищожение / с разхвърляне на телата по брега за наторяване на почвата/на слънчаците.Не мисля,че са необходим елемент от българската природа.
-
- научил се да хвърля
За неговия размер незнам, но аз слагам 16,18, 20 *по малки от 18* и ловя уклей, морунаж, скобар.INCUBUS написа:Какъв размер са ти куките на воблерчетата,че да може да налапа ченгелчето?Много се интересувам,защото за мен е мисия където напипам гъста популация от тая гад,зарязвам истинския риболов и започвам целенасоченото унищожение / с разхвърляне на телата по брега за наторяване на почвата/на слънчаците.Не мисля,че са необходим елемент от българската природа.
Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Странни слънчевки ... Това наистина ли е в БГ ?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ааааааааааа , не е добре тъй да се прави несъзнателна реклама на дадена фирма при положение че ни единят от двата воблера не е нейно производствоAstor написа:...Ловеше се на две Рапала рибета...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
А къде е родината му??????????Павел Иванов написа:Ааааааааааа , не е добре тъй да се прави несъзнателна реклама на дадена фирма при положение че ни единят от двата воблера не е нейно производствоAstor написа:...Ловеше се на две Рапала рибета...Разбирам че базираш на общоприетото до скоро на всички воблери да се вика "Рапала" ама все пак ... Инак браво за улова ! В БГ слънчака е доста капризен при спининговият риболов за разлика от в родината му където основно тъй си го къцат .
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
To и костура е странен , не само слънчевката , но костура е много красив

той костура не е баш костур, а жълт костур (yellow perch)
- PREDATORst
- ще става разбирач
Щатите!Andrey_76 написа:А къде е родината му??????????Павел Иванов написа:Ааааааааааа , не е добре тъй да се прави несъзнателна реклама на дадена фирма при положение че ни единят от двата воблера не е нейно производствоAstor написа:...Ловеше се на две Рапала рибета...Разбирам че базираш на общоприетото до скоро на всички воблери да се вика "Рапала" ама все пак ... Инак браво за улова ! В БГ слънчака е доста капризен при спининговият риболов за разлика от в родината му където основно тъй си го къцат . То като съдя по ИПто там са си хващани , в родината му де , ама айде
Мисля че южна Америка
- crazybot
- фен клуб-скобар
И тука по едрите слънчаци си бият на воблерче или на малка кубинка 

-
- ще става разбирач
Красиви са рибките. До сега съм се чудил една разцветка на Рапалите на коя
рибка приличат - а то било слънчевката.
За 4-ти номер става въпрос -

там дето ги ползвам почти няма слънчаци, и удари на този воблер е много
рядко. А знам едно място с добри бели и щуки където цлънчака е най-добрата стръв и ще ида
да ги пробвам.
рибка приличат - а то било слънчевката.
За 4-ти номер става въпрос -
там дето ги ползвам почти няма слънчаци, и удари на този воблер е много
рядко. А знам едно място с добри бели и щуки където цлънчака е най-добрата стръв и ще ида
да ги пробвам.