Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Съвети за начинаещи гмуркачи
Модератор: nkolev66
Re: Съвети за начинаещи гмуркачи
Здравейте на всички.
Взех си наскоро нова маска и с каквото и да я мажа и мия пак се изпотява много,някакви предложения.
Взех си наскоро нова маска и с каквото и да я мажа и мия пак се изпотява много,някакви предложения.

Да не злоопотребяваме с това което ни дава морето.
Не се маже и мие 
Преди да влезеш,плюеш здраво от вътрешната страна на стъклата и разтриваш хубаво.След това изплакваш с вода,слагаш я и влизаш

Преди да влезеш,плюеш здраво от вътрешната страна на стъклата и разтриваш хубаво.След това изплакваш с вода,слагаш я и влизаш

Щом е нова задължително преди да започнеш да я ползваш трябва с гъба и паста за зъби без абразиви(примерно Локалут) да търкаш поне по 5 минути всяко стъкло отвътре. След това ти препоръчвам спрейче против изпотяване. Аз почти 17 години с плюене я карах и в един момент реших да пробвам този спрей и вече ми е част от екипировката.
Ако е с плюнка прави се на суха маска. Веднъж намокрил ли си я, не става. За спрея няма значение.
Ако е с плюнка прави се на суха маска. Веднъж намокрил ли си я, не става. За спрея няма значение.
Батка напълни маската с кола да престои 3-4 часа и си готов. 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Маската като е нова е намазана с някаква силиконова смазка,която трябва да се измие с нещо.Препоръчвам ти с веро и с пръсти само за да не я съсипеш с някоя гъба.Мажеш ,търкаш,изплакваш,така няколко пъти.Преди да влезеш в водата пл1еш яко и размазваш яко,проблеми няма да имаш.
Благодаря наистина,че се изнервих много а знаех че аз съм виновен не маската. 

Да не злоопотребяваме с това което ни дава морето.
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Да си кажа от сега.Не съм харпунджия,но си се гмуркам еи така за кефа и за красотата.Едно време имаше само 2 вида маски по пазара."Бурканите" и едни на които кои знае защо им викаха "Пинокио"-може би защото бяха с нос.Та уцелих на Царево(Мичурин) тогава една такава маска и след доста кандърми баща ми я купи.Плавници-БГ,шнорхел ПВЦ тръба.И после на един залив наричан "Райския".Още като дете с научих да се гмуркам.Та в по късни времена се правех на "велик" по 5-иците на басейните.Та преди да пропуша по 2 кутии на ден-без въздух някаде около 2-2 минути и половина.Сега-хич.Хобито ме доведе и до това,че 1994-година си платих и за водолазен курс.Още някаде из мазето се търкалят едни руски бутилки.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- Jack Daniels
- разбира нещата
Светльо, не разбрах хвалиш ли се, оплакваш ли се или някакъв съвет даваш 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Уважаеми от мен гмуркачи ! Толкова много изчетох от форумите на na Riba.com че направо ми се вие свят вече !
Не намирам отговора на един въпрос ама никаде ! На каква максимална дълбочина може да издържи човек без екипировка (без акваланг , шнорехел , очила и т.н) благодаря Ви много !
На слука на всички !

На слука на всички !
- alex_vp
- научил се да хвърля
http://www.impulseadventure.com/freediv ... ecord.html
Това са рекордите по различните free diving дисциплини. Иначе всичко си зависи от личната подготовка на човек. А проверка на максимална дълбочина на която може да издържи човек ми се струва самоубийство и едва ли някой ще се реши да провери
Това са рекордите по различните free diving дисциплини. Иначе всичко си зависи от личната подготовка на човек. А проверка на максимална дълбочина на която може да издържи човек ми се струва самоубийство и едва ли някой ще се реши да провери

Имам предвид да речеме човек незанимавал се с това преди (аз) а не водолаз или харпунджия (вие) до колко метра е безопасно 3-4 макс или пове4е !
- Jack Daniels
- разбира нещата
нещо не можеш да формулираш правилно въпроса, какво значи безопасно, влезе ли ти главата под водата вече е опасно, макар и да е на 30см дълбочинаkarelio написа:Имам предвид да речеме човек незанимавал се с това преди (аз) а не водолаз или харпунджия (вие) до колко метра е безопасно 3-4 макс или пове4е !
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
нали има налягане , и т н които малко или много пречат на човек под вода ! когато човек е с апарат за дишане е лесно но когато е само със шнорхел и очила .... средната (оптималната) дълбочина е ....... ?
Колега за всичко за което питаш вече е писано по форума само трябва да се разровиш малко и ще си одговориш на много въпроси.Ако си решил да влизаш,влизай до 2-3 м.няма да експлоадираш от налягането няма страшно
Виш това http://www.youtube.com/watch?v=yGTk-zsyb1Y Така че давай смело.