Съвети за начинаещи гмуркачи

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Dims
новобранец
новобранец

Re: Съвети за начинаещи гмуркачи

Мнение от Dims »

Здравейте на всички.
Взех си наскоро нова маска и с каквото и да я мажа и мия пак се изпотява много,някакви предложения. :shock:
Да не злоопотребяваме с това което ни дава морето.
gogo26
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo26 »

Не се маже и мие :smt018
Преди да влезеш,плюеш здраво от вътрешната страна на стъклата и разтриваш хубаво.След това изплакваш с вода,слагаш я и влизаш :smt115
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Щом е нова задължително преди да започнеш да я ползваш трябва с гъба и паста за зъби без абразиви(примерно Локалут) да търкаш поне по 5 минути всяко стъкло отвътре. След това ти препоръчвам спрейче против изпотяване. Аз почти 17 години с плюене я карах и в един момент реших да пробвам този спрей и вече ми е част от екипировката.
Ако е с плюнка прави се на суха маска. Веднъж намокрил ли си я, не става. За спрея няма значение.
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Батка напълни маската с кола да престои 3-4 часа и си готов. :D
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Маската като е нова е намазана с някаква силиконова смазка,която трябва да се измие с нещо.Препоръчвам ти с веро и с пръсти само за да не я съсипеш с някоя гъба.Мажеш ,търкаш,изплакваш,така няколко пъти.Преди да влезеш в водата пл1еш яко и размазваш яко,проблеми няма да имаш.
Dims
новобранец
новобранец

Мнение от Dims »

Благодаря наистина,че се изнервих много а знаех че аз съм виновен не маската. :smt017
Да не злоопотребяваме с това което ни дава морето.
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

Да си кажа от сега.Не съм харпунджия,но си се гмуркам еи така за кефа и за красотата.Едно време имаше само 2 вида маски по пазара."Бурканите" и едни на които кои знае защо им викаха "Пинокио"-може би защото бяха с нос.Та уцелих на Царево(Мичурин) тогава една такава маска и след доста кандърми баща ми я купи.Плавници-БГ,шнорхел ПВЦ тръба.И после на един залив наричан "Райския".Още като дете с научих да се гмуркам.Та в по късни времена се правех на "велик" по 5-иците на басейните.Та преди да пропуша по 2 кутии на ден-без въздух някаде около 2-2 минути и половина.Сега-хич.Хобито ме доведе и до това,че 1994-година си платих и за водолазен курс.Още някаде из мазето се търкалят едни руски бутилки.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Светльо, не разбрах хвалиш ли се, оплакваш ли се или някакъв съвет даваш :smt017
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

:D :lol: :D Верно :?:
karelio
новобранец
новобранец

Мнение от karelio »

Уважаеми от мен гмуркачи ! Толкова много изчетох от форумите на na Riba.com че направо ми се вие свят вече ! :rolleyes: Не намирам отговора на един въпрос ама никаде ! На каква максимална дълбочина може да издържи човек без екипировка (без акваланг , шнорехел , очила и т.н) благодаря Ви много !

На слука на всички !
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alex_vp »

http://www.impulseadventure.com/freediv ... ecord.html
Това са рекордите по различните free diving дисциплини. Иначе всичко си зависи от личната подготовка на човек. А проверка на максимална дълбочина на която може да издържи човек ми се струва самоубийство и едва ли някой ще се реши да провери ;)
karelio
новобранец
новобранец

Мнение от karelio »

Имам предвид да речеме човек незанимавал се с това преди (аз) а не водолаз или харпунджия (вие) до колко метра е безопасно 3-4 макс или пове4е !
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

karelio написа:Имам предвид да речеме човек незанимавал се с това преди (аз) а не водолаз или харпунджия (вие) до колко метра е безопасно 3-4 макс или пове4е !
нещо не можеш да формулираш правилно въпроса, какво значи безопасно, влезе ли ти главата под водата вече е опасно, макар и да е на 30см дълбочина
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
karelio
новобранец
новобранец

Мнение от karelio »

нали има налягане , и т н които малко или много пречат на човек под вода ! когато човек е с апарат за дишане е лесно но когато е само със шнорхел и очила .... средната (оптималната) дълбочина е ....... ?
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Колега за всичко за което питаш вече е писано по форума само трябва да се разровиш малко и ще си одговориш на много въпроси.Ако си решил да влизаш,влизай до 2-3 м.няма да експлоадираш от налягането няма страшно :D Виш това http://www.youtube.com/watch?v=yGTk-zsyb1Y Така че давай смело.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”