Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
etgeorgiev
новобранец
новобранец

Re: Риболова около Русе

Мнение от etgeorgiev »

Яснооо.
Значи неопренов костюм, но понеже е доста скъпичък някой може ли да ми каже къде в района на Русе излиза риба на спининг без да се налага да газя 3 метра вода.
Не, че няма риба. Просто рибата е омесена с повечко вода.
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

Кълве ли кълве ли ??? Специално някой да е ходил на Текето за инфо ???
iliobg
новобранец
новобранец

Мнение от iliobg »

Някой да е ходил тия дни на гьола в Цар Калоян, който е преди дервента? Чудя се утре накъде да поема....
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmirchev71 »

iliobg написа:Някой да е ходил тия дни на гьола в Цар Калоян, който е преди дервента? Чудя се утре накъде да поема....
Там няма вода бе колега днес минах от там в момента го орът с трактор
etgeorgiev
новобранец
новобранец

Мнение от etgeorgiev »

Колеги, кажете ми за "текето" само риболовен билет ли ми е нужен или и портфейл? Имам някакви спомени, че по едно време се плащаше за риболов. Все пак не живея в града повече от 10г, а там не съм ходил за риба повече от 15. Иска ми се тези дни пак да си припомня детските години, когато скубех таранка на воля.
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

etgeorgiev написа:Колеги, кажете ми за "текето" само риболовен билет ли ми е нужен или и портфейл? Имам някакви спомени, че по едно време се плащаше за риболов. Все пак не живея в града повече от 10г, а там не съм ходил за риба повече от 15. Иска ми се тези дни пак да си припомня детските години, когато скубех таранка на воля.
И билет и 3 лв. на пръчка :wink: За мен риболова ми се отлага поради контузия ... ! :evil: :evil:
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

etgeorgiev написа:Колеги, кажете ми за "текето" само риболовен билет ли ми е нужен или и портфейл? Имам някакви спомени, че по едно време се плащаше за риболов. Все пак не живея в града повече от 10г, а там не съм ходил за риба повече от 15. Иска ми се тези дни пак да си припомня детските години, когато скубех таранка на воля.
Колега искрено ти пожелавам да си припомниш детските години когато си скубил таранка на воля, обаче аз силно се съмнявам.
Я по-добре стегни такъмите като за Дунава и лови на воля там... Няма да сбъркаш.
iliobg
новобранец
новобранец

Мнение от iliobg »

mmirchev71 написа:
iliobg написа:Някой да е ходил тия дни на гьола в Цар Калоян, който е преди дервента? Чудя се утре накъде да поема....
Аз за другия питах който е след Цар Калоян посока Разград..... Както и да е днес ходих и много съжалявам, цял ден не бутна! Около 10-тина човека, никой нищо не извади, само дребни таранки, които дразнеха звънците и сигнализаторите...

Предната седмица бях на Писанец, там кълве интензивно с 4 пръчки почти през цялото време едната е навън за вадене на риба. Само че много дребни шаранчетата, един калибър около 1 кг.
etgeorgiev
новобранец
новобранец

Мнение от etgeorgiev »

Vlado_852 написа:
Колега искрено ти пожелавам да си припомниш детските години когато си скубил таранка на воля, обаче аз силно се съмнявам.
Я по-добре стегни такъмите като за Дунава и лови на воля там... Няма да сбъркаш.
Благодаря за съвета, там и на мен ми е по-добре, но нямам представа за нивото на водата. Това, което обявяват офицялно нищо не ми говори. Да кажем километър 665 ниво 500см. Често ходех на устието на Русенски Лом, но единственото, което получих като инфо е, че трябва да газя 3м вода.
Ясно е, че ще помъкна всички такъми и на място ще преценявам.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Събота от обяд до вечерта на Бръшлен на камъните - 12-13 кг риба, морунажи по 200-300 грама и няколко бройки по 500-600, едно шаранче малко над половинка, 4 платики над 1 кг едната към 2, Това на плувка. 3 боклучави щуки на дъно. Идно прилично сомче скъса 0,35 в един чукан(няма излизане на глава с вярващите в малковите влакна :lol: ). На спининг кълве само на дребни примамки и не си струва хамалогията само дребни костури, бели рибки, щучки, мъздруги, расперчета, всичко е под половинка или максимум малко над.

Неделя - пак същото място. Прецаках се със стартовото захранване, не овлажних достатъчно храната и малко пасувах от начало :oops: :lol: (ако ползвате българска захранка мокрете от предния ден) . Като цяло по-тегав риболов от 8 сутринта до 1 на обяд, морунажи, мъздруги, няколко дребни расперчета, каракуди и платики, нищо над 400 грама, Отново много кълванета на дребни щуки на дъно, прибрах си дъъните. Няма смисъл да се занимавате с тези боклуци. За сом не става никаква стръв не оцелява през деня. На ребките щуки без значение размера рибка, на червей и попови прасете ги оглозгват дребосите за нула време.

Рибата се държи в течението, иска стабилно стартово захранване за да се събере, и дохранване след това през 30-40 мин пак по 3-4-5 портокала. Има читави риби и си заслужава риболова. Комари през деня няма :wink:

И малко весела част. Имаше нов новеничък винтер пуснат във върбите с диаметър към 2,5 метра диаметър. Най-чинно си го извадих нарязах и си го метнах в гората на части. И двата дни не дойде никой да си го потърси и да си изяде и полагащия му се бой :lol: :lol: :lol:
При претенции винаги може да ме потърси собственика :lol:
hojgun
новобранец
новобранец

Мнение от hojgun »

etgeorgiev написа:
Vlado_852 написа:
Благодаря за съвета, там и на мен ми е по-добре, но нямам представа за нивото на водата. Това, което обявяват офицялно нищо не ми говори. Да кажем километър 665 ниво 500см. Често ходех на устието на Русенски Лом, но единственото, което получих като инфо е, че трябва да газя 3м вода.
Ясно е, че ще помъкна всички такъми и на място ще преценявам.
колега земи този сайт http://www.appd-bg.org/site/wrap.php?3 тука всичко е ясно защото показва нивото по градове
MNG
новобранец
новобранец

Мнение от MNG »

И малко весела част. Имаше нов новеничък винтер пуснат във върбите с диаметър към 2,5 метра диаметър. Най-чинно си го извадих нарязах и си го метнах в гората на части. И двата дни не дойде никой да си го потърси и да си изяде и полагащия му се бой :lol: :lol: :lol:
При претенции винаги може да ме потърси собственика :lol:[/quote] Браво колега така трябва да бъде, поздравявамте и за улова, в по-горните постове писах че с правилната тактика и подхранване Дунава се отблагодарява.
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

iliobg написа:
mmirchev71 написа:
Аз за другия питах който е след Цар Калоян посока Разград..... Както и да е днес ходих и много съжалявам, цял ден не бутна! Около 10-тина човека, никой нищо не извади, само дребни таранки, които дразнеха звънците и сигнализаторите...

Предната седмица бях на Писанец, там кълве интензивно с 4 пръчки почти през цялото време едната е навън за вадене на риба. Само че много дребни шаранчетата, един калибър около 1 кг.
Приятел, я кажи колко кинта е входа и на каква стръв ловеше? На плувка ловеше ли?
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Днес реших да се разходя до Балкански и не е много добре работата - 7 шаранчета около 1.5-2 кг.
Изображение
deian_enchev
новобранец
новобранец

Мнение от deian_enchev »

Здравейте колеги , на 21.08 решихме да посетим язовир Антимово.Насочиха ни към малкия който е платен.След като се настанихме се започна вадене на малки шарани около 1кг - 1.5кг до 2кг.Казаха ни че през деня са вадили амур и толстолоб и ние решихме да останем и на другия ден.Виждаха се големи риби да скачат.На другия ден след няколко скъсвания и вадене на големи люспи търпението ни беше възнаградено - Амур 5.280кг.-80см дължина
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”