Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Абичите, централите и кленовете!
-
- ще става разбирач
Абичите, централите и кленовете!
И така мили приятели вчера след провеждането на среща на високо равнище на тема "Къ са ловат трудни кленове"
се взе решение днес в 06:00 да се тръгва към р.Искър. В 23:40 онова младо момче Сашо ми се оплаква по скайп, че му свършило кафето
Е аэ като една добра душа реших да му направя и на него сутринта (това го казвам само и единствено за да се самоизтъкна)
Та в 06:03 тръгнах към отправната точка. Не е лесно да се мъкнат 2 кафета, въдица и раница без да се изпогориш
А на всичкото отгоре ми звънеше по телефона да ме юрка
Аз па не му дигах
Както и да е, предвижих се до колата и дадох едното кафе на Сашо и то дори без да плювна в него
, и вместо да е доволен ми вика , да съм му бил сложил мляко
е в този момент горчиво съжалявах за предишния си пропуск
В 06:30 пристигнахме на реката. А тя с видимо добро ниво и цвят на водата. Пришляпваха и риби. Заварихме един парашутист
, но след 20 минути си тръгна, като минавайки се оплака,че яко спада и няма риба-е тук за пръв път бях радостен от нямането на риба
Водата спадна за около 20 мин с 30 см.Тия централи не си играят
Аэ бях решил да ловя с неща с които не съм улавял риба. Въпреки това стартирах с едно Чъби, на което имах риби
Почукна ми нещо
и след това 20 мин. нищо. Реших да се върна към първоначалната стратегия и сложил Оунър Култива. Сашо също пробваше на някакъв воблер. Дойде до мен да си приказваме поне, като не кълве
И изведнъж нещо ми удари - ма ми удари така все едно е чудовището от Искъро
Взех да го моря и след известно време......около 20 секунди го извадих! Погледнете тая глава - кръстоска между клен и амур с 3 неуспешни пластични операции 

След това продължих да упорствам около 30 минути на тоя воблер - неуспешно!
Реших да сложа една цикада
На 10- тото хвърляне
имах хубав удър и успях да извадя тоя хубавец:

След това риболова се закучи - пробвах на Екогиър СК 50 - нямах пипане. Напече жегата и започнахме да тормозим дребосъците с микро-клатушки - много празни удъри имаше - явно не бяха дребни, а направо новоизлюпени рибките
Реших да пробвам и на един доказан за там воблер, а именно Лминоу 4,4 см. Бързо реализирах 2 добри риби и си помислих, ча сега ги набарах
Да ама не! 2 часа нищо! Водата изведнъж започна да приижда сериозно и да се размътва, като взе да носи някакви слузести неща, които на всяко хвърляне чистех от воблера. Тия централи не си играят
След това към 12 часа реших да пробвам на кастмастер. И имах около 7,8 празни удъра
Явно само побутваха тия мошмороци
Към 13 30 решихме да си събираме багажа и отпрашихме.
За протокола аз ловях със брейд 10 либри и 50 см флорокарбон 10 либри. Сашо с брейд YGK G-soul wx8 16lb без флорокарбон и имах повече удъри от него.
За мен флорокарбона ми помогна в ситуацията
Освем това при съприкосновение с един камък теглех и изправих ул тройката като флорокарбона се беше сплескал, но издържа. Та вие си правете изводите 

В 06:30 пристигнахме на реката. А тя с видимо добро ниво и цвят на водата. Пришляпваха и риби. Заварихме един парашутист

И изведнъж нещо ми удари - ма ми удари така все едно е чудовището от Искъро

След това продължих да упорствам около 30 минути на тоя воблер - неуспешно!
Реших да сложа една цикада

На 10- тото хвърляне
имах хубав удър и успях да извадя тоя хубавец:

След това риболова се закучи - пробвах на Екогиър СК 50 - нямах пипане. Напече жегата и започнахме да тормозим дребосъците с микро-клатушки - много празни удъри имаше - явно не бяха дребни, а направо новоизлюпени рибките

Реших да пробвам и на един доказан за там воблер, а именно Лминоу 4,4 см. Бързо реализирах 2 добри риби и си помислих, ча сега ги набарах

След това към 12 часа реших да пробвам на кастмастер. И имах около 7,8 празни удъра

За протокола аз ловях със брейд 10 либри и 50 см флорокарбон 10 либри. Сашо с брейд YGK G-soul wx8 16lb без флорокарбон и имах повече удъри от него.
За мен флорокарбона ми помогна в ситуацията

Re: Абичите, централите и кленовете!
Браво!И аз искам такав риболов. но ми е много барза водата

Ще пия водка, бира и ракия,
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
-
- фен клуб-скобар
Личи си кой е Абич
Добри парчоци инак!

Добри парчоци инак!
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- nikidilov
- ще става разбирач
Пак не са обадихте
!!!

-
- ще става разбирач
nikidilov написа:Пак не са обадихте!!!

- nikidilov
- ще става разбирач
Със Сашко.
-
- ще става разбирач
E значи съвестта ми е чистаnikidilov написа:Със Сашко.