Най-подходящата стръв за сом

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Re: Най-подходящата стръв за сом

Мнение от Diman »

Значи- селекцията невъзможна. Те и малките гепарди налитат на жирафи, докато се научат какво могат да си позволят, но инстинкта на хищник си го имат :D .
blooddreams
новобранец
новобранец

Мнение от blooddreams »

az iskam da pitam neshto se se hvalite ribka tva onova za struv ,minalata godin ana ti4a na kakvo li neprobvah ne buta ,na kustur na taranka na pop4e na piqvica na vrab4e -nebutna 5 dena bqh na ti4a edin udar nqmam na som-samo 2 sharana po 4kg i dr taranka i 4ervenoperka po 500gr- ta misalta mi beshe na taq ti4a na kakvo kalve soma na piqvica imam edin udar i to taranka koqto beshe 700gr dobar ekzemplqr no taranka daje se za4udih kakvo stava ta nqkoi ako znae na kakvo buta soma na ti4a ako moje da mi pishe na maila blooddreams@abv.bg za6toto mislq sled 3-4 dena da hodq otnovo za edna sedmica
шимбака
новобранец
новобранец

Мнение от шимбака »

Зь мен лично най подходящата стръв за сом на дъно си остава земен червей и поповото прасе за кльонка не съм си избрал най печалившата за сега желая на всички да хванат своя гигант
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

lorda написа:Някой колеги се справят с оплитанията от по едрите рибки за стръв, като режат опашният им плавник.
Какво правех аз преди време, поради липса на рибки с нормални размери за стръв и наличие само на едри слънчаци.
Нарязвах страните им с нож, без да наранявам вътрешните органи, а само да разкъсам месото.
Така стръвта се "укротява", без да умира.
Това ми занимание ми донесе две големи щуки.
За сома считам, че това няма да, е твърде подходящо понеже съм останал с впечатлението, че не предпочита мудна стръв.
Може и да греша.

За мряната съм напълно съгласен, че, е най-добрата стръв за хищници, но... :(

Аз използвам патерностер - нямам никакви оплитания, рибките са цели и издържат много.
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

barutchiata © написа:
BigBerta написа:колеги чета че изсползвате за стръв някаква змийорка.това да нее тъй нареченият щипок?????черно и сплескано от страни като малко сомче.много жилаво пъргаво и лигаво защото на такова животинче съм имал известни успехи.благодаря предварително на всеки който ме осветли по-въпросът със змийорката.

Бате, ако визираш моите постове, говоря за истинска змиорка
Изображение

обаче говоря за риболов на сом в Италия на река По, това е истинската стръв за мен.Там ги продават като стръв по рибарските магазини, струваха към 4-6лв. парчето в зависимост от големината(около 35-50см.).Закача се за опашката и през цялото време си копа към дъното, като движението и е като на змия, е няма по големи вибрации от тези на змиорката, проблема е, че като удари сома трябва да се чака понеже си е жилава и лигава та трудно я гълта мустакатия.Като я закачах на куката и слагах една кърпа за да я хвана като хората, иначе се изплъзва и хапе отвреме на време.

Ега не сложа змиорка за стръв - че тя е деликатес и особено пушена е до 3 (три!) пъти по-скъпа от сьомгата например!
Имам обаче 2 силиконови по около 30см на STORM - за влачене. Виждал съм да се продават силиконови доста видове.
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

едва ли нещо че удари ако ги метнеш на дъно :axe: , змиорката не беше ли защитен вид в БГ
кьоркефали
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”