Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За щуки
Модератор: sapuna
За щуки
Здравейте!Искам да питам как да привлеча по едрите щуки?Водоема е язовир с 2 ръкава единия е плитък(в него по цялото дъно има водна растителност), а другия е дълбок в които на дъното има доста паднали дървета.В язовира има ивица от 6-7 метра водна растителност, като цяло по дъното няма островчета и подобни неравности и да оточня има много раци и малките рибки които съм ловил през лятото са само слънчевки. Поздрави!
Re: За щуки
ами кажи кадее ако някои е ходил дати каже

Пробвай с по-едри живи рибки,воблери или блесни. Друг начин за селектиране не се сещам.И да пишеш как е.
Ще пиша само да падне сняг и да се задържи студено времето.Миналите зими съм ползвал 6-7-8 сантиметрожи таранки и 1 воблерче дето като го оставя във водата седи отгоре и като почна да навивам се потапя ~1m но го скъсах 
Edit: А дали щуката може да се захрани с кръв ?

Edit: А дали щуката може да се захрани с кръв ?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Незнам защо ти е да застудява. По мое наблюдение щуката е доста активна август месец.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
- danev69
- сериозен играч
vanbg2 написа:Пробвай с по-едри живи рибки,воблери или блесни. Друг начин за селектиране не се сещам.И да пишеш как е.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Колега зависи на изкуствени примамки или на рибка за по големи исползваи по големи примамки както и рибки като за рибките ако можеш да си хванеш от водоема ще е най-добре 

Колега недей да чакаш застудяване, Август е добър месец - щуката дава резултат. Хващай въдицата и бегом към водоема 

Някои си развяват байрака, а други бикините.
За по големите воблери съм пробвал и резултата е 0-лев.Ако остане свободно време през Август ще отида, а за сезона според мен е зимата 

- jorro11
- ще става разбирач
Moя съвет е изчакай времето да се развали малко(един проливен дъжд примерно).С по-голяма плувка и жива рибка(по-добре е да не е слънчевка).Пробвай околко подходящите участъци от язовира(на ръба на водната растителност,паднали дървета и резки промени в дълбочината)По-добре според мои наблюдения с единична кука и поводи, който не са фабрични и със стандартна дължина.
Другият вариант е 'Драшкович',или воблери и блесни...
Другият вариант е 'Драшкович',или воблери и блесни...
зависи от водоема .. където има тръстика те са там и ловуват ... трудно можеш да ги накараш да излезнат от там .. февруари можеш да ги наблюдаваш като правят преходи между тръстиките да хвърлят хайвераТова е и моето мнение.По принцип по-едрите щуки стоят по-навътре където е по-спокойно.

- danev69
- сериозен играч
Трудно да,но не и невъзможно. Съгласен съм ,че щуката се търси винаги близо до шавара,ама по дъното също има укрития,които не се виждат от брега. Трябва постоянно да се експерементира. Тази се хвана точно на чистотоzliaster написа: ... трудно можеш да ги накараш да излезнат от там ..

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Данев,danev69 написа:Трудно да,но не и невъзможно. Съгласен съм ,че щуката се търси винаги близо до шавара,ама по дъното също има укрития,които не се виждат от брега. Трябва постоянно да се експерементира. Тази се хвана точно на чистотоzliaster написа: ... трудно можеш да ги накараш да излезнат от там ..
това е много здрава щука,има риба при вас, и сом и щука.Наслука.
Добре това за сортирането го разбрах, но за захранване има ли някакви процедури ?
Попр се водя още аматьор доколкото знам няма точно захранка за щука но можеш да захраниш мястото за дребна риба така ще се навъртат и хищници наоколо по-голям шанс ще имаш.