Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от Младенов_78 »

Малко инфо от реката,от вторник след обяд до сряда вечер спадане около 6 метра по брега или към 80см.по вертикал.След това задържа малко през ноща и тази сутрин качи за 2 часа метър и половина нагоре.
За риболова няма какво да се казва трагедия.Една заблудена бяла мряна много уклей на мамката нищо друго,ама то какво да се очаква при тази игра на нивото.Това е малко под Лом.Това е от мен засега,пак ще се ходи ама да видим дали тази година ще има нормално ниво на водата изобщо.
Колекционирам лампови радиоприемници
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

Младенов_78 написа:ама то какво да се очаква при тази игра на нивото.
Може да се очакват огромни Девериги :lol: :drinkers:
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

Ей верно големи девериги ей ама са редки и си искат чалъм
Колекционирам лампови радиоприемници
Аватар
doktord
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от doktord »

Misho_troqn написа:Здравейте колеги,преди малко се регистрирах и още не съм разучил саита и затова се извинявам ако задам въпроси не кадето трябва.Обмислям да отида края на другата седмица на Дунава край Загражден за около 3-4дни,скоро ходих за пръв път там и ми хареса риболова (иначе до сега само около Никопол няколко пъти),но ми е на 140км и нямам много инфо затова искам да попитам ако има някой от този край да даде полезна информация как върви рибата и как да я търся,до сега само с чип съм ловил там и сега мисля да взема и въдици за дъно.Искам да знам каде да търся риби,гледам местните там ловят в бързата вода и на дъно и на плувка(то по принцип там кадето бях беше си бързо навсякаде)Всичко което ме посъветвате ще ми е от полза защото съм начинаещ в риболова по Дунава и ще се радвам да науча някоя тънкост при този интересен риболов.Мерси!!
Знаеш ме,мини при Його.Ще ти кажа.
Ходя къде ходя,и пак на язовира се връщам.
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

Здравей колега :) риболова около Гиген и Заграждан наистина е много добър,аз съм израснал в оня край и местата ги знам но в момента е доста трудно да си намериш място.Съветвам те да си намериш място около помпената станция на Заграждан излизат доста добри мрени на кашкавал и попово прасе.Ако търсиш шаран и амур,без храна е безмислено да пробваш,съвета ми е да си накиснеш няколко чувала стара царевица и да храниш обилно.През ноща излизат сомчета между 1 и 3 кг.като съвета ми е под 1,5 да не взимаш нека си растат :D :D :D запаси се с повечко попови прасета защото има малки сомчета които ги разнищват за секунди.Пробвай на фидер платиките,излизат не лоши екземпляри,ами това е в общи линий всичко е относително дано да имаш добра слука и да докладваш след излета!!!НАСЛУКА!!!
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
Misho_troqn
новобранец
новобранец

Мнение от Misho_troqn »

ivcho79 написа:Здравей колега :) риболова около Гиген и Заграждан наистина е много добър,аз съм израснал в оня край и местата ги знам но в момента е доста трудно да си намериш място.Съветвам те да си намериш място около помпената станция на Заграждан излизат доста добри мрени на кашкавал и попово прасе.Ако търсиш шаран и амур,без храна е безмислено да пробваш,съвета ми е да си накиснеш няколко чувала стара царевица и да храниш обилно.През ноща излизат сомчета между 1 и 3 кг.като съвета ми е под 1,5 да не взимаш нека си растат :D :D :D запаси се с повечко попови прасета защото има малки сомчета които ги разнищват за секунди.Пробвай на фидер платиките,излизат не лоши екземпляри,ами това е в общи линий всичко е относително дано да имаш добра слука и да докладваш след излета!!!НАСЛУКА!!!

Мерси колега за инфото непременно ще споделя резултата :)
DJUDJETO_81
новобранец
новобранец

Мнение от DJUDJETO_81 »

Колеги моля за инфо как е положението на Ветрен,ще търся предимно шаран и сом и ви благодаря предварително
ILIAN-64

Мнение от ILIAN-64 »

Някой има ли инфо за Дунава около Арчар,какво кълве и на какво.
ribo-ribo
новобранец
новобранец

Мнение от ribo-ribo »

Привет колеги,

на Оряхово много рибари а риба малко. Т.е. само малки щуки около 200-500 гр.
Misho_troqn
новобранец
новобранец

Мнение от Misho_troqn »

Здравейте колеги,късно снощи се прибрах от двудневен риболов край Загражден.Резултата е около 10кг риба от различни видове най-много платика някои от които между 700гр-и 1 кг,няколко морунажа,мъздруги 3-4,щуки дребни 300-700гр,и други видове дребни риби.Времето беше много лошо и затова може би няма добър резултат,вятъра беше много силен имаше големи вълни които мътеха постоянно водата и рибата на плувка беше много слабо активна,Дунава доста спада и може и това да доприянася за неуспеха за двата дни е спаднал с около 30-40см.Като цяло риболова не беше много успешен но да се надяваме да има други хубави дни за добър риболов.Наслука колеги! :)
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

НЕМА ПИПАНЕ ОКОЛО ОРЯХОВО :!: :!: :!: КВО СТАНА С ТАЯ РИБА :smt017 :smt102

2.4 - Изказвайте адекватни и ясно обосновани мнения, пряко свързани с темата!.Препоръчително е да не ползвате голям брой емотикони в едно мнение , както и писането с главни което се приема за викане и повишен тон.
Митев
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

От няколко дни и при нас няма пипане.
Днес времето се оправи, та дано да тръгне....
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Точно на 3-ти заших 2 мренки на фидера.1,300кг и 2,700кг.
Изображение
panteleevi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от panteleevi »

Малко инфо за местностите Ветрен и Попина? Рибата активна ли е. Следя постоянно темата, но последно време не се публикуват много мнения и това не ми действа много обнабеждаващо. Все пак, как е хишника и мирната риба? :?
darwin75
новобранец
новобранец

Мнение от darwin75 »

Привет колеги,
На 4-5-6 септември ходихме с 2-ма приятели за 2 дни и половина на Дунава под Горни Цибър. Времето беше хубаво, реката - с относително постоянно ниво, но все пак с известно качване докато бяхме там.Ловихме на дъно,на плувка и на спининг. Уловихме над 20 кг. риба- главно платика и щука, както и 5 шаранчета, от които 2 бяха мерни/2 кг. и 1 кг./.Щуките - на блесна повечето, но и 4 екз/около 45 см. всичките/ хванахме на дъно,на рибка.На блесна повечето щуки са дребни, отвреме навреме се хващаха и такива по 40-45 см..Повечето щуки уловени на блесна ги освободихме.Шаранчетата хванахме на дъно,на царевица и на хляб с кюспе. Платиките -на дъно на земен червей кълвеха най-добре, с пружина с кач
амак.Сравнително едри са, средно около 29-30 см. Каракуди -само 2,едри. На плувка- през деня само много уклей,надвечер - на всяко хвърляне кълвеше- платика, белица, морунаш или бабушка, обаче след 18-18,30 само.Довечера ще пробвам и някоя снимка да кача. Това е от нас.Поздрави и успешен риболов.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”