Къде и как за костур???

Модератор: sapuna

Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Къде и как за костур???

Мнение от szhristov »

Привет,

:arrow: Продават тройки с пластмасово око - за зимен риболов. Представлява тройка с пластмасово топче (око-подобно на манисто), което е оцветено - има най-различни цветове. Аз пробвах на оранжево, чевено и още някакво ярко - не мога да определя цвят :?
Иначе и на око от костур пробвах, но беше по-слабо :( и пак сложих блесната, а на блесна не се сетих да сложа око от костур :roll: .
На око от кастур пробвах на дъно и на "drop shot", като на drop shot резултата беше 2 костура за 15мин., а на дъно за същото време 1 пипане :? . Drop shot пробвах и със силиконче - както си трябва, но само пипаше - дали силикона беше голям или нещо друго :roll: - нямах време да анализирам.

Поздрави

:drinkers:
...и наслука
gogata1982
новобранец
новобранец

Мнение от gogata1982 »

привет колеги ,
нов съм тук но реших да споделя един хубав излет . язовира няма как да ви обясня каде се намира защото нямам представа как се пада там района ..вакарел или нещо такова затова ще ви го обясня по трудния начин :) тръгвате по ботевградско шосе и на караулката правите ляв завой ..първата локва е въпросната ( има кран в средата на язовира ) .
отидохме 3-ма абсолютни любители сме ...та за 5 часа изтрепахме 110 костура ( бройл съм ги че хванахме бас ) ! само на рибе а за захранка изпозлвахме на fishmania за каракуда ,но суха я порасихме по водата да съберем малките рибета ! мятахме на плувка на 1,5м дълбочина на около 2,5 - 3 метра пред нас !
надявам се тази информация да ви е полезна :)
gogata1982
новобранец
новобранец

Мнение от gogata1982 »

има и снимки но не можах да ги кача :)
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

gogata1982 написа:привет колеги ,
района ..вакарел или нещо такова затова ще ви го обясня по трудния начин :) тръгвате по ботевградско шосе и на караулката правите ляв завой ..първата локва е въпросната ( има кран в средата на язовира ) .
:)
Така както чета е по-скоро езерото на Челопечане.
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:D

Привет,

Някой с инфо за раздвижил се костур :roll: ?

Поздрави

...и наслука
zumod
новобранец
новобранец

Мнение от zumod »

Аз през лятото ловя костура предимно на въртяща блесна №2, а през есента на силиконови примамки. Майката му е да намериш пасажа. Голямо махане на крачоли пада, но това му е хубавото на този вид риболов!!! :axe:
lubo1971
новобранец
новобранец

Мнение от lubo1971 »

колеги някой пробвал ли е костура на яз.искър,как е положението там
shaman1985
новобранец
новобранец

Мнение от shaman1985 »

привет, колеги скоро не съм ходил на лобош но преди няколко месеца на лобош скъсваха костура откъм ковачевци караш по пътя и първата отбивка в ляво предимно на рибе се ловеха аз хвърлях за каракуда и понякога излизаше някое линче,ето го резултата http://yfrog.com/0833911156531004367871100j
Няма малки и големи, има хванати и изтървани!
Аватар
Gorskiduh
новобранец
новобранец

Мнение от Gorskiduh »

Разгледах темата, но някой можеш ли да ми каже къде точно на яз.Искър да се пробвам за костур на спининг...?!

Изображение
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

Привет,

:( За Искъра не мога да помогна, не го обичам този водоен и това си е - колегите да помагат, :arrow: моля.

Поздрави

...и наслука
Аватар
Gorskiduh
новобранец
новобранец

Мнение от Gorskiduh »

szhristov написа:Привет,

:( За Искъра не мога да помогна, не го обичам този водоен и това си е - колегите да помагат, :arrow: моля.

Поздрави

...ако знаеш за друго място около София, ама точно къде на него, с карта - моля те покажи
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Сега на яз.Искър никъв шанс за костур на спининг, всъщност около софия няма къде да ловиш костур /сега/ на спининг, само платените водоеми за пъстърва, тва е няма как...
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Знам,че от София ви е далече/то и от Смолян е към 96-98 км/,но костур през цялата зима излиза в дълбокия каньон на яз.Кърджали под с.Сухово.Дали поради постоянната температура на водата на дълбочина 10-15 метра,дали поради други причини,но в зоната гъмжи от костур с различни размери-от пуристки екземпляри по 4-7 см до сериозни тлъстаци от 28-40 см.Успешните начини са няколко-на дъно с 20-30 грама водещо олово на линията,над него с две куки № 10,№8 или №6;на подвижна плувка 4-8 грама със стръв рибки или парчета от тях /виолетки,щипоци,уклеи и др./или на спининг - с тежки блесни и клатушки.
Аватар
Gorskiduh
новобранец
новобранец

Мнение от Gorskiduh »

А някой да е пробвал за Костура тези дни...!?
...да сподели къде, на какво.... :)
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

Аз, зимен риболов на мормишка с вердевас в дупка в леда, Враждебна зад летището - добре се лови. И няма смисъл да отиваш по тъмно :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”