Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Брегово , Дунав , комарите и още нещо
- Николай Неделков
- учете се от него
Брегово , Дунав , комарите и още нещо
Като си за 2 дни на 3км от Сърбия и на 10км от Румъния , нещата стоят малко по така , а именно

Та сега да разкажа за какво става дума. На 21 и 22 /събота и неделя/ беше ежегодния събор в Брегово ,а съвсем случайно родния край на бадженака е там и съвсем НЕ случайно ме покани и съвсем НАРОЧНО аз взех , че отидох
Та рано , рано станах в събота по тъмно , натоварих жената , тъщата и дедо и газ към дунавските комари.
Пътя през Петрохан малко ни поизмори , ама пристигнахме благополучно след има няма 300км път.
Бадженака ни посрещна

а първото нещо , което направих след слизането от колата , бе да "захапя Kamenitza-тa"

Хапнахме и пийнахме на корем и решихме да направим един плаж на Дунав.
А аз да ходя на Дунав и да не взема въдица - нямаше как да стане. От Перник бях приготвил 2 фидера и едно болонезе , ако не друго , то поне да хвана 2-3 риби да начесам крастата , че нали все пак бяхме отишли за събора , а не спецялно на риболов.
Та ето ни вече и на Дунав

а аз отново не изпускам любимата Камenitza

Тука вече сме във водата , аз , баджо и братовчедите му

Само да вметна , че мястото е м/у с.Връв и с.Ново село.
След къпането естествено дойде ред и на малко "риболовна проверка"

Без захранки , без някакви особени мезета , на бял червей , за 1 час хванахме няколко попчета колкото да се отсрамим и се върнахме обратно в къщата , където рибата претърпя магическо превъплащение. Но не като в приказките от грозна жаба да стане принцеса , а от попче , стана на пържено попче

Между бирите , рибата и мешаната скара намерих и малко време да разбъркам захранка за сутрешния риболов:

2.5кг Мondial Feeder River + 1кг галета + 1кг MIX от един преден риболов
И така в лафове и веселба дойде вечерта и излезнахме на центъра. Някои се повозиха на въртелешките , други вече отдавна бяха "яхнали въртележката" , а трети се готвеха да я яхат
Направихме по някоя снимка и се върнахме да си допиваме.

на тая снимка балдъзата нещо ми се радва как съм замъглил погледа
Ама не смея нищо да й кажа , че нали знаете лафа: "Балдъзите са най-тежката рода"
Прибрахме се и всичко се започна на ново:

даже "дедо" , демек тъста дойде да запива с нас и да си спомня с носталгия за младите си години

С алкохолната задача се справихме успешно , но трудната тепърва предстоеше. След късното лягане около 00:30 часа предстоеше мноооооооого ранно ставане около 5:20 и тръгване към Реката.
Беше ни малко трудно , но и с това се справихме , а Дунав ни посрещна с цялата си красота:

Разпънах фидерите , настанихме се и зачаках

На всяко хвърляне кълвеше почти моментално, но за съжаление или попче или много мънички морунажчета. Просто нямаше смисъл през 40-50 секунди да пълня 30грамовата хранилка , да замятам , да обирам корема и веднага да засичам за поредната дребна риба. Чудех се какво да правя. Да се опитвам да се правя на спинингист или да заложа на нещо класическо и изпитано. Прецених да направя второто. Видях , че пред мен играе доста едър уклей.
Преовлажних захранката , сложих финна линия , влезнах във водата до колената и се започна
Така да го наречем "Сечта на Дунавския уклей"
Малко може да си е за смях , че отиваш на Дунав и ловиш уклей ама все пак бях по друга работа там и нямах време за потготовка. Първия ден имах само 1 час да помятам въдицата , а втория от 7:00 до 11:00.
Само да вметна , че се лови страшно много скобар по тия места , но се захранва единствено с техните си мамки с хляб , с друго просто няма начин да се събере. Ама нас ни мързеше да се занимаваме и решихме , че следващия път ще ловиме само и единствено скобари , а и за повече време
Та цъкам си аз уклейчета и изведнъж тресссссс , една бирена кутийка
Не истинска , а уклей колкото кутия от бира
За първи път виждам такова животно

По някое време дойде да ни прави компания на бадженака чичо му. Страшен веселяк
Като хвана първата си рибка след 30 минути мъчителни опити , вика:
"Я ме снимай , ама стой да застана като професионалистите"
Страшен шемет , развесели ни определено риболова

Към 11:00 почнах да прибирам и като извадих живарник си , се оказа , че съм хванал някой и друг уклей за мезе

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Темата е по-скоро за "Срещи , купони и алкохолни надпивания" , ама все пак има малко риби за цвят и за това я пускам тук.
На обяд седнахме , хапнахме , някои пак пийнаха , ама аз само гледках
и следобед по някое време потеглихме отново по 300км маршрут към Перник.
Това е от мен
За комарите няма да ви казвам , че който е бил на Дунав знае за какво става въпрос

Та сега да разкажа за какво става дума. На 21 и 22 /събота и неделя/ беше ежегодния събор в Брегово ,а съвсем случайно родния край на бадженака е там и съвсем НЕ случайно ме покани и съвсем НАРОЧНО аз взех , че отидох

Та рано , рано станах в събота по тъмно , натоварих жената , тъщата и дедо и газ към дунавските комари.
Пътя през Петрохан малко ни поизмори , ама пристигнахме благополучно след има няма 300км път.
Бадженака ни посрещна
а първото нещо , което направих след слизането от колата , бе да "захапя Kamenitza-тa"
Хапнахме и пийнахме на корем и решихме да направим един плаж на Дунав.
А аз да ходя на Дунав и да не взема въдица - нямаше как да стане. От Перник бях приготвил 2 фидера и едно болонезе , ако не друго , то поне да хвана 2-3 риби да начесам крастата , че нали все пак бяхме отишли за събора , а не спецялно на риболов.
Та ето ни вече и на Дунав
а аз отново не изпускам любимата Камenitza
Тука вече сме във водата , аз , баджо и братовчедите му
Само да вметна , че мястото е м/у с.Връв и с.Ново село.
След къпането естествено дойде ред и на малко "риболовна проверка"
Без захранки , без някакви особени мезета , на бял червей , за 1 час хванахме няколко попчета колкото да се отсрамим и се върнахме обратно в къщата , където рибата претърпя магическо превъплащение. Но не като в приказките от грозна жаба да стане принцеса , а от попче , стана на пържено попче

Между бирите , рибата и мешаната скара намерих и малко време да разбъркам захранка за сутрешния риболов:
2.5кг Мondial Feeder River + 1кг галета + 1кг MIX от един преден риболов

И така в лафове и веселба дойде вечерта и излезнахме на центъра. Някои се повозиха на въртелешките , други вече отдавна бяха "яхнали въртележката" , а трети се готвеха да я яхат

Направихме по някоя снимка и се върнахме да си допиваме.
на тая снимка балдъзата нещо ми се радва как съм замъглил погледа

Ама не смея нищо да й кажа , че нали знаете лафа: "Балдъзите са най-тежката рода"

Прибрахме се и всичко се започна на ново:
даже "дедо" , демек тъста дойде да запива с нас и да си спомня с носталгия за младите си години

С алкохолната задача се справихме успешно , но трудната тепърва предстоеше. След късното лягане около 00:30 часа предстоеше мноооооооого ранно ставане около 5:20 и тръгване към Реката.
Беше ни малко трудно , но и с това се справихме , а Дунав ни посрещна с цялата си красота:
Разпънах фидерите , настанихме се и зачаках
На всяко хвърляне кълвеше почти моментално, но за съжаление или попче или много мънички морунажчета. Просто нямаше смисъл през 40-50 секунди да пълня 30грамовата хранилка , да замятам , да обирам корема и веднага да засичам за поредната дребна риба. Чудех се какво да правя. Да се опитвам да се правя на спинингист или да заложа на нещо класическо и изпитано. Прецених да направя второто. Видях , че пред мен играе доста едър уклей.
Преовлажних захранката , сложих финна линия , влезнах във водата до колената и се започна

Така да го наречем "Сечта на Дунавския уклей"

Малко може да си е за смях , че отиваш на Дунав и ловиш уклей ама все пак бях по друга работа там и нямах време за потготовка. Първия ден имах само 1 час да помятам въдицата , а втория от 7:00 до 11:00.
Само да вметна , че се лови страшно много скобар по тия места , но се захранва единствено с техните си мамки с хляб , с друго просто няма начин да се събере. Ама нас ни мързеше да се занимаваме и решихме , че следващия път ще ловиме само и единствено скобари , а и за повече време

Та цъкам си аз уклейчета и изведнъж тресссссс , една бирена кутийка

По някое време дойде да ни прави компания на бадженака чичо му. Страшен веселяк

Като хвана първата си рибка след 30 минути мъчителни опити , вика:
"Я ме снимай , ама стой да застана като професионалистите"

Страшен шемет , развесели ни определено риболова
Към 11:00 почнах да прибирам и като извадих живарник си , се оказа , че съм хванал някой и друг уклей за мезе

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Темата е по-скоро за "Срещи , купони и алкохолни надпивания" , ама все пак има малко риби за цвят и за това я пускам тук.
На обяд седнахме , хапнахме , някои пак пийнаха , ама аз само гледках

и следобед по някое време потеглихме отново по 300км маршрут към Перник.
Това е от мен

За комарите няма да ви казвам , че който е бил на Дунав знае за какво става въпрос

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Брегово , Дунав , комарите и още нещо

Кви съ теа баджЕнаци бе Николайчо, ти дън си са оженил?
Браво,адаш.Имало е и релакс и риболов.Какво повече му требе на човек.

TICA FAN
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
това е невероятна комбинация,перничанин на дунава,добре сте си изкарали 

-
- ще става разбирач
Брово!!! Добър Излет 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
За час се ловят минимум 60 попчета....явно не ви е бил ден.nikejo написа:....за 1 час хванахме няколко попчета...

Поне Каменица е имало от ведро.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Арно си прекарал,
само ми е странно защо кофата на Сенсас няма дръжка, под мишница ли се носи

само ми е странно защо кофата на Сенсас няма дръжка, под мишница ли се носи

-
- новобранец
- Обратна връзка:

Поздравления за излета колега и за това че си споделил приятните мигове
Мисля че рибата която е на снимката е распер, моля за да ме извиниш ако греша.

-
- ще става разбирач
Не е распер ,но не е и уклейhose написа:Не истинска , а уклей колкото кутия от бира![]()

Никалайчик,при толкоз домакини ,що не са ти светнали абажура за дунавският риболов на скобар............,хей да няма някоя местна конспирация

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- Николай Неделков
- учете се от него
bkd написа:Никалайчик,при толкоз домакини ,що не са ти светнали абажура за дунавският риболов на скобар............,хей да няма някоя местна конспирация![]()
Не им се занимаваше да не им изловя рибата

Dedy написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Кви съ теа баджЕнаци бе Николайчо, ти дън си са оженил?
Почти Дядя , почти...

Ivak написа:Арно си прекарал,
само ми е странно защо кофата на Сенсас няма дръжка, под мишница ли се носи![]()
![]()
Има , как да няма

ама не се вижда на снимката

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
супер и за бирата и за рибата ,евала за баджанака,браво на балдъзата 

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.