Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от venci72 »

Днеска одих по реката,токо слаб риболов одавна не бех правил,само един скобар и 10 нтина мрени,мрени чех да фанем ного ,ама не ми се занимаваше ,исках да ловим скобари ,ного изкецан риболов :lol: .Иначе реката е перфектна...

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Това е реката при моста на с.Търновлаг от 18.08.2010г.
Изображение

Изображение

Спрямо нивото на реката от понеделник , мисля че леко е спаднала. Колегите ловяха предимно дребна мряна . Реката е перфектна за риболов и ако може да се вярва на прогнозите за времето, не вярвам близките дни да се промени .
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Благодарско Венци и Цеката!!! :D :drinkers:
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Инфо от днеска ,реката е спаднала ного и е ного бистра ,одих да проверим скобарите ,ама не можех да фанем скобар :lol: фанах некоя мрена ,отначало фанах 10 тина мрени и въобще не ги слагах у живарнико ,направо ги пусках ,па после почнах да ги слагам и фанах още 10 тина ,зорлем 20 мрени да съм фанал ,пущих ги и другите после ...ного слабо ,се едно съм бил капо :lol: беше страшна жега ,повисех докаде 11 часо ,па се преместих ,на друго место повисех 2 часа и там и си си тръгнах ...Сандокан беше накаде бобошево ,и каза че и там нищо не ставало...абе изкецана работа...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Абе , Тигър , нещо ме понтираш на шапка ли ??? :lol: :lol: :lol:
Много арни мряни. Евала !!!
Върл Shimano фен!
nikki_76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikki_76 »

Здравейте колеги.Днес на Струма над Бобошево улових над 30 мрени десетина кленчета и един приличен скубар.Реката е доста спаднала и бистра и рибата е групирана на определени места и си иска яко бял червей,стрелял съм около един килограм до към 14.30 после си тръгнах,мрените бяха предимно едри като имаше 5-6 доста прилични.Търсете места с средно бързо течение дълбоки около метър и да са с каменисто дъно,рибите са там,за жалост в момента съм без фото.Дано съм помогнал и успех.
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Реката е спаднала доста и е много бистра - наблюденията ми са за района от Бобошево до с.Невестино. По думите на колеги, кълве предимно мряна, като на някои места вадеха доста едри. Ето и малко снимки от петък:

Моста на с.Пастух:
Изображение

Под Параклиса при с.Пастух:
Изображение

Изображение

Моста за с. Вуково:
Изображение

Стария мост в гр. Бобошево:
Изображение

Изображение

Бобошево - варниците:
Изображение

За събота , ако сте решили да ходите по реката , много удачен избор е гр. Бобошево. Ако не хванете риба, със сигурност ще хванете,ако имате желание естествено, някоя студена биричка и някое кебапче , защото ще има събор. :drinkers: :P
tSyrk0
новобранец
новобранец

Мнение от tSyrk0 »

Днес на Сандански много вятър, много чудо!! 4 кленчета около 100тина грама и тва беше цяла сутрин... дано следващия път се пооправи :) Наслука !!
Някои си развяват байрака, а други бикините.
Flirtadjiika
новобранец
новобранец

Мнение от Flirtadjiika »

Здравейте колеги ,може ли да ми дадете информация за хубаво местенце (за палатки ) на реката .По Струма (от Перник до Кюстендил) Чух че някъде около Пастух (назнам дали така се казваше) имало ,какво е положението ,някой знае ли? Благодаря предварително ;) И ако успея после ще кача снимки :) :D
Аватар
BV
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от BV »

От 21.08 на р. Струма, при Благоевград:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тези 3 добри риби + мренки, уклей, костур и поредна доза тен :D

Събота - 28.08, пак ходих на същото място - отново мерни каракуди около 10-на на брой (е, не такива като на снимките, но беха над 400гр.), 10-на мренки и па много уклей, скобарензи ниенте :lol:

Този уикенд, живот и здраве пак мисля да мръдна някъде по реката.
:idea: Събирайте си боклуците след риболов! :idea:
sashaa5758
новобранец
новобранец

Мнение от sashaa5758 »

Колеги има ли вода в реката.Чувам че на Бобошево реката била като вада.В бюлетина на НИХМ дават критично ниско ниво на водата на Бобошево.Към Благоевград как е? Моля дайте информация става ли за риболов. Благодаря предварително и на всички на слука където и да ходите.
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Реката е малка и много бистра, но мисля че си е нормална за сезона. Предходните години, до колкото си спомням, беше доста по ниско нивото през този период. Днес ходих за риба преди с. Пастух . Нивото на реката на същото място спрямо петък съвсем малко е спаднало, така че някаква представа за състоянието на реката за г.Бобошево, можеш да придобиеш от снимките които съм дал в събота 28 август. Реката според мен си е идеална за риболов, но това си е лично мое мнение. Фен съм на бистрата река, а пък колкото по малко вода , толкова по се сгъстява и рибата. :lol: Широко разпространено е мнението ,че през изминалите няколко седмици, рибата не кълве активно. Аз ходя изключително за скобари ,и не съм забелязъл нещо такова. Скобара си кълве съвсем нормално, дори на моменти кълве като уклей . През изминалия месец имам 8 излета и под 10 скобара не съм хващал, като имаше дни и с повече от 30, а аз ходя за по 2-3 , рядко 4-5 часа. Става дума за скобари от по над 800 гр.- излизаха и по 1,400 кг. Може пък да не кълве навсякъде. В понеделник също бях на риболов и един колега над мен на плувка на рибе хвана доста кефали - предимно около 500 гр. ,но имаше и няколко над кило. Лично аз мряна хващам много рядко, защото като се събере големия скобар около захранката, гони всичко друго. Днес времто беше отвратително за риболов - студено , духаше силен вятър по течението на реката, за три часа риболов 2 пъти валя дъжд за кратко , колкото да ме намокри . Не кълвеше както други дни ,но бива. Ето това е улова от днес.

Излязоха 5 - 6 такива мрени ...

Изображение

Останалото скобари ...

Изображение

Изображение

Е в началото 15 - 20 мин загрявах ... :lol: :lol: :lol:

Изображение

Крайния резултат ...

Изображение
sashaa5758
новобранец
новобранец

Мнение от sashaa5758 »

Колега, много ти благодаря за информацията.Радвам се че има отзивчиви хора в този форум.Въпреки лошото време риболова не е бил лош.Дай боже утре и нашия да е добър. Пожелавам на слука и успешни излети.
Flirtadjiika
новобранец
новобранец

Мнение от Flirtadjiika »

Благодаря за информацията,ще видим тази работа.... :D
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

евала колега тия скобари са си направо огромни :smt023 ма гледам у некакъв вир си ги ловил а не в бързеи ?
Изображение
фен клуб-скобар
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”