Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Колеги искам да питам за Генерал Колево:
- важат ли още правилата за задължителен карп дюшек и антибиотик?
- кои от трите язовира е точно този дето беше на Реджи? До селото се виждат три язовира - един на североизток към с. Радан Войвода и два на югозапад към с. Писарево. Кои от трите е точно?
- важат ли още правилата за задължителен карп дюшек и антибиотик?
- кои от трите язовира е точно този дето беше на Реджи? До селото се виждат три язовира - един на североизток към с. Радан Войвода и два на югозапад към с. Писарево. Кои от трите е точно?
- pepi71
- научил се да хвърля
От Г.К посока Писарево по черно първия 

в момента на генерал колево излиза доста амур насуха царевица и захранка 

-
- ще става разбирач
Благодаря ви колеги 
А по кой черен път трябва да мина -
по този, който минава през гората и излиза на стената
- или другия от северната страна на язовира, дето излиза по средата

А по кой черен път трябва да мина -
по този, който минава през гората и излиза на стената
- или другия от северната страна на язовира, дето излиза по средата
- pepi71
- научил се да хвърля
С червения маршрут,като свърши гората в дясно горе -долу хващаш на ляво и излизаш точно срещу бунгалото на пазача.
Ако оставаш за по дълго 3-4 дена отивай с водното колело на отсрещния бряг точно където свършва папура.
Ако оставаш за по дълго 3-4 дена отивай с водното колело на отсрещния бряг точно където свършва папура.
-
- ще става разбирач
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Коле, ай дано фанеш некой трофей останал от времето на Реджи -10 + най- малко 

По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- ще става разбирач
Да ви разкажа сега за моите патила
Тръгнах за Генерал Колево през Вълчи Дол, след с. Брестак пътя е отврат - особено в селата е дупка до дупка. Стигнах в Генерал Колево - не знам кое му е генералското ама по- западнало село трудно се намира. След много питане и упътвания един мургавелко с неговите обяснения странни ме упъти към язовира. Фанах аз черния път, който се оказа доста добър - чакълест и що годе равен. Да ама постепенно взе да се стеснява, отстрани се появиха храсти и дървета. Одрах си колата като за световно. После пътя влезе в гора и взе да чезне, целия покрит с трева - а тя росна. Накрая влезе в една много гъста гора и на едно росно баирче забоксувах
. Понапънах малко ама взе да излиза пушек отпреде на колата и вече тотално изнервен реших, че съм до тука с Генерал Колевския язовир. Сега като гледам Гугъл Земята виждам, че съм хванал синия път. Груба грешка - не я правете. По тоя път само с танк се минава. Ма то ко няма да сгреша - то там са 119038 пътя и пътечки. Пък и циганина ме набута по грешния път....
После викам си де ше ходя - айде на Звънец - тоя прословут Звънец
В 8,20 стъпах на язовира и ко да видя - двата бряга на по 100 метра около стената - плътно пръчка до пръчка. На язовира общо към 30-40 човека - като на състезание. Намерих си местенце на една скала, опънах две дънни и една плувка. Имах един удар на дъното на две царевички с повдигач. Много добър удар, засякох го и след кратка борба от сакатлък скъсах и сега шаро си плува със 50 метра мисина. На усет беше 2-3кг. Щото пръчките ми са на 3,5lb и риби до килограм не ги усещам в ръцете си, а тая я усетих - доста. Другите рибари да видях да извадиха 3 риби общо - до килото и единия колега един към 2 кила. Към 12,30 сгънах и си бих камшика, както и половината от колегите.
Самия язовир Звънец е отварт. Не са се постарали грам да направят хабитат за шарана. Екосистема почти няма - само шаран, малко бяла риба и слънчевки, както и тук таме някоя таранка. Просто са хванали един гол гьол, изсипали са некакви шарани вътре и са почнали да вземат парите на хората. Навсякъде мирише на мърша - явно от слънчевките, които рибарите изхвърлят на брега, както и на вкиснало жито миришеше при мен. Природата е отврат - ниски уродливи дървета и храсти, изсъхнали трънаци и треволяци. Не са си мръднали пръста да почистят и облагородят или да създадат някакви удобства за рибарите.
Въобще дори да има риба, а тя по мои впечатления е малко, аз не бих отишъл втори път, защото гледката ми действа подтискащо. Не е моя водоем просто. Който му харесва - да ходи, аз няма да повторя

Тръгнах за Генерал Колево през Вълчи Дол, след с. Брестак пътя е отврат - особено в селата е дупка до дупка. Стигнах в Генерал Колево - не знам кое му е генералското ама по- западнало село трудно се намира. След много питане и упътвания един мургавелко с неговите обяснения странни ме упъти към язовира. Фанах аз черния път, който се оказа доста добър - чакълест и що годе равен. Да ама постепенно взе да се стеснява, отстрани се появиха храсти и дървета. Одрах си колата като за световно. После пътя влезе в гора и взе да чезне, целия покрит с трева - а тя росна. Накрая влезе в една много гъста гора и на едно росно баирче забоксувах

После викам си де ше ходя - айде на Звънец - тоя прословут Звънец

В 8,20 стъпах на язовира и ко да видя - двата бряга на по 100 метра около стената - плътно пръчка до пръчка. На язовира общо към 30-40 човека - като на състезание. Намерих си местенце на една скала, опънах две дънни и една плувка. Имах един удар на дъното на две царевички с повдигач. Много добър удар, засякох го и след кратка борба от сакатлък скъсах и сега шаро си плува със 50 метра мисина. На усет беше 2-3кг. Щото пръчките ми са на 3,5lb и риби до килограм не ги усещам в ръцете си, а тая я усетих - доста. Другите рибари да видях да извадиха 3 риби общо - до килото и единия колега един към 2 кила. Към 12,30 сгънах и си бих камшика, както и половината от колегите.
Самия язовир Звънец е отварт. Не са се постарали грам да направят хабитат за шарана. Екосистема почти няма - само шаран, малко бяла риба и слънчевки, както и тук таме някоя таранка. Просто са хванали един гол гьол, изсипали са некакви шарани вътре и са почнали да вземат парите на хората. Навсякъде мирише на мърша - явно от слънчевките, които рибарите изхвърлят на брега, както и на вкиснало жито миришеше при мен. Природата е отврат - ниски уродливи дървета и храсти, изсъхнали трънаци и треволяци. Не са си мръднали пръста да почистят и облагородят или да създадат някакви удобства за рибарите.
Въобще дори да има риба, а тя по мои впечатления е малко, аз не бих отишъл втори път, защото гледката ми действа подтискащо. Не е моя водоем просто. Който му харесва - да ходи, аз няма да повторя

Днес, Провадийска река между Юнак и Синдел - на плувчица на бял - десетина кротушки и някоя миниатюрна червеноперчица. Няма да броя тънещите в мистика разкази на местните за еди-кого-си хванал еди-кога-си кефал, а друг - голяма таранка
Реката е мътновата, с обрасли стръмни брегове и за мен лично не изглежда преспективна за спининг.

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
И сега ко??? - хем до язовира не стигна, колата си надра и 150 лева за ремонт на потрошените си задни тампони ще дадеш.NikiStoianov написа:Да ви разкажа сега за моите патила![]()
Тръгнах за Генерал Колево през Вълчи Дол, след с. Брестак пътя е отврат - особено в селата е дупка до дупка. Стигнах в Генерал Колево - не знам кое му е генералското ама по- западнало село трудно се намира. След много питане и упътвания един мургавелко с неговите обяснения странни ме упъти към язовира. Фанах аз черния път ............. Одрах си колата като за световно...............
Коле да ти е... тъпия язовир дето с танк трябва да стигна до него- ами хич не тръгвам има арендатори, които са се погрижили за нормалния достъп до стопанисваните от тях водоеми

По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- ще става разбирач
А то туй дето е за ремонт не е от сега. Още преди седмица го забелязах. Пък и аз хванах грешния черен път. Правилния тъй и не го видях, може и да е по-добър 

-
- научил се да хвърля
Колега на кефалите не им е времето ощеЗлатев написа:Днес, Провадийска река между Юнак и Синдел - на плувчица на бял - десетина кротушки и някоя миниатюрна червеноперчица. Няма да броя тънещите в мистика разкази на местните за еди-кого-си хванал еди-кога-си кефал, а друг - голяма таранкаРеката е мътновата, с обрасли стръмни брегове и за мен лично не изглежда преспективна за спининг.

- sonax
- вече хвърля и на тежко
В петък бях на Николаевка.На Уипа 2 шаранчета около 500 грама, 3 бебета амурчета по около 150-200 грама и 4 каракуди.Избрах си най-глупавото място от целия язовир, на 8м. пред мен дълбочината беше 1 метър
а на 10 метра беше над 2м. но аз бях решил да ловя с Уипа.Един колега с директен 7м изкара над 5кг. каракуди и едно шаранче като мойте но беше нагазил в водата на 2 метра от брега..

Ще ги проверим значи след 2-3 месеца къде са се скатавалиthe gers написа:Колега на кефалите не им е времето ощеЗлатев написа:Днес, Провадийска река между Юнак и Синдел - на плувчица на бял - десетина кротушки и някоя миниатюрна червеноперчица. Няма да броя тънещите в мистика разкази на местните за еди-кого-си хванал еди-кога-си кефал, а друг - голяма таранкаРеката е мътновата, с обрасли стръмни брегове и за мен лично не изглежда преспективна за спининг.
Зимата е истината!!!Има доста добри риби
![]()
![]()

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Колега за условията на яз. звънец са найстена отврат супер не удобен язовир .Затова съм съгласен. Обаче за рибата не, според мен тоя гйол ври от шаранчета 0.7 - 1.2 кг лошото е че големите са малко като казвам големи имам предвит 2.5 - 5 кг последния път като ходих бях с преспиване , много пъти съм ходил за риба със преспиване и винаги съм си поспивал помалко но тоя път неможах да дремна и 5мин. цяла нощ хвърлям 10 мин. и вадиш бях с три дънни на моменти несварвах даги зареждам.Вечерта от 20.00 до 10.00 ч. на другия ден имах над 30 риби и истървани около 10 - 12 лошото е че от тях 3-4 бяха 3+кг според мен.Домене имаше три момчета притях провървя късмета на наченаещия изкараха 5 риби 4 кг, 2.5 кг и три 0.7 - 1.2 В10.30 си тръгнах по неже изгорях от жега то няма и едно дърво за сянка бях си взел един чадър обаче слънцето пареше през него прибрх 15 шаранчета по кило горе доло другите ги върнах докото ги връщах един колега ме видя и каза че съм луд ''нали си плащаш що ги хвърляш ако неги изкаш дайги на мен '' Та такива работи и друго на Звънец се лови само на прожина на нищо друго човека който ме прати там ми каза така "вземиси 2-3 кг. ярма няколко пружини и нищо друго всичко друго е губене не време " и дави кажа човека беше прав според менNikiStoianov написа: Самия язовир Звънец е отварт. Не са се постарали грам да направят хабитат за шарана. Екосистема почти няма - само шаран, малко бяла риба и слънчевки, както и тук таме някоя таранка. Просто са хванали един гол гьол, изсипали са некакви шарани вътре и са почнали да вземат парите на хората. Навсякъде мирише на мърша - явно от слънчевките, които рибарите изхвърлят на брега, както и на вкиснало жито миришеше при мен. Природата е отврат - ниски уродливи дървета и храсти, изсъхнали трънаци и треволяци. Не са си мръднали пръста да почистят и облагородят или да създадат някакви удобства за рибарите.
Въобще дори да има риба, а тя по мои впечатления е малко, аз не бих отишъл втори път, защото гледката ми действа подтискащо. Не е моя водоем просто. Който му харесва - да ходи, аз няма да повторя![]()
![]()
![]()
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.