Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Бензин, Дизел, Газ - кой кого??
Модератор: dantho.mihov
-
Ivak
- кандидат преподавател

- Обратна връзка:
Бензин, Дизел, Газ - кой кого??
Провокиран от темата за газовата уредба ми се ще да поспорим малко
всеки да си каже мнението един вид
Кой вариант според вас е най-удачен за гориво.
Почти всичките ми познати каращи на газ са мнооого щастливи от икономията на колите си и не искат да чуят за друго освен газ.
Доата хора си карат на бензин само, но повечето си въртят малко километри и не ги бърка разхода.
Дизелите уж имали скъпа подръжка и се чупели, но пък който е седнал на читав дизел повече не е посислил за друго. Дали?
Та моето мнение е твърдо за дизелов мотор. Икомочен, с достатъчен въртящ момент и при добро обслужване доста по-надежден от бензина.
Газта е огромен компромис за мен, съпоставена с повечето дизели дава икономия 2-3 лв на 100 км максимум. И за тея пари да се влачиш като пробита торпа по баирите и да ръчкаш скоростите като гламав. Не си струва си мисля.
Кой вариант според вас е най-удачен за гориво.
Почти всичките ми познати каращи на газ са мнооого щастливи от икономията на колите си и не искат да чуят за друго освен газ.
Доата хора си карат на бензин само, но повечето си въртят малко километри и не ги бърка разхода.
Дизелите уж имали скъпа подръжка и се чупели, но пък който е седнал на читав дизел повече не е посислил за друго. Дали?
Та моето мнение е твърдо за дизелов мотор. Икомочен, с достатъчен въртящ момент и при добро обслужване доста по-надежден от бензина.
Газта е огромен компромис за мен, съпоставена с повечето дизели дава икономия 2-3 лв на 100 км максимум. И за тея пари да се влачиш като пробита торпа по баирите и да ръчкаш скоростите като гламав. Не си струва си мисля.
-
Andrey_76
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Re: Бензин, Дизел, Газ - кой кого??
С едно TDI минавам газениците все едно са спрели по витиня. Изобщо няма база за сравнение. Нагоре надолу няма никаква разлика.Нафта се намира и по-евтинко. 1.9 мотор 90 коня голф 3 гори 5 на 100 с климата.Пасата качва на 6.5-7 но е по тежичък. Казвам го защото ги имам и двете. Никога няма да си помисля за бензинов мотор.
Последно промяна от Andrey_76 на Сря Авг 25, 2010 9:18 am, променено общо 1 път.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
- Божидар
- кандидат преподавател

- Обратна връзка:
Подкрепям ,макар че карамAndrey_76 написа:Колега за дизелите не съм съгласен. С едно TDI минавам газениците все едно са спрели по витиня. Изобщо няма база за сравнение. Нагоре надолу няма никаква разлика.
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- chirusa_bg
- учете се от него

- Обратна връзка:
Ако ще е за икономия, газениците са твоята циганийка.
За всичко друго истината е в дизела.
...........
Нищо, че си карам самоходната рикша на бензин
За всичко друго истината е в дизела.
...........
Нищо, че си карам самоходната рикша на бензин
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
Ivak
- кандидат преподавател

- Обратна връзка:
В последните си два реда искам да кажа, че не си струва газта, а не дизела
Влаченето с газта е гарантирано 
-
tatkoogi
- вече хвърля и на тежко

Друг път -Ivak написа: Влаченето с газта е гарантирано
GODFATHER написа:
Зависи колко кончета има под капака ИВАЧЕ
-
jordan_fena
- вече хвърля и на тежко

подкрепям колегата GODFATHER,
имах мотор 2.0i което не правеше разлика от газ и бенз, само дето на газ нямаше тая максимална скорост, която имаше на бенз.
имах мотор 2.0i което не правеше разлика от газ и бенз, само дето на газ нямаше тая максимална скорост, която имаше на бенз.
Последно промяна от jordan_fena на Сря Авг 25, 2010 10:14 am, променено общо 2 пъти.
- pepi71
- научил се да хвърля

Бактисало ми е от тези дизели,че и като ме изпреварват черна магла ми хвърлят 
По тази тема може да се говори много. Дизелите са добри, но не и старите нафтови печки. Бензина ми се струва по пъргав, но излиза по-скъпо с него. Колкото до газта, наистина е компромис, но не съм съгласен, че ще се влачиш с нея. При хубав и качествено монтиран газов инжекцион няма разлика газ бензин – това е мое мнение. След като мога да отида и да се върна от Пловдив до морето за 60 лв вместо 120лв на бензин, да, ще направя компромис. Аз съм с газова инжекция и няма никаква разлика в разхода и вървенето на колата и с удоволствие пришпорвам конете под капака. Най – важното е да бъдем разумни на пътя, а всеки сам ще избере горивото си. 

-
valeri_1914@abv.bg
- ще става разбирач

Газта излиза по скъпо от дизела.Смени кабели,свещи и някоя мембрана а и гърне веднъж в годината ако я караш по сериозно и ето разликата.Дизел се намира по1.60 лв.А не вървенето по байра на газениците не го коментирам.Само трябва да се внимава с горивото на дизела.Добра цетка и задължително през тензух.
- GODFATHER
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Преди много много време Хенри Форд е отговорил на въпроса: Най-хубавата кола е новата
Сега да влезем детайли и конкретика
Бензин-повече пъргваина, по тих мотор и по малко разходи за обслужването му
,но харчи повече и не евтино гориво.
бензи-газ-първоначална инвестиция за газова уредба и после почват 5-6лв. и т.н. на 100км. пробег
Дизел-по скъпа подръжка за обслужване, по шумен и малко капризен зимата, но по малко харчещ гориво от бензина.
Общо взето при равни условия в смисъл еднакъв клас коли, еднвакви километри и години, всеки да си преценява по колко км на година върти-от там идва "икономията"
Всички лични коли са ми били и все още са бензи-някои са били на газ, други не.
Всички служебни коли, са дизела ама с условито че са НОВИ, така че тук сравнение не може да има!!!
Сега се замислям, да си сменя колата, за съжаление пак с втора ръка и може би ще си взема TDI с ресурс от 130-150кончета
Дет са вика: Паживьом увидем
Сега да влезем детайли и конкретика
Бензин-повече пъргваина, по тих мотор и по малко разходи за обслужването му
бензи-газ-първоначална инвестиция за газова уредба и после почват 5-6лв. и т.н. на 100км. пробег
Дизел-по скъпа подръжка за обслужване, по шумен и малко капризен зимата, но по малко харчещ гориво от бензина.
Общо взето при равни условия в смисъл еднакъв клас коли, еднвакви километри и години, всеки да си преценява по колко км на година върти-от там идва "икономията"
Всички лични коли са ми били и все още са бензи-някои са били на газ, други не.
Всички служебни коли, са дизела ама с условито че са НОВИ, така че тук сравнение не може да има!!!
Сега се замислям, да си сменя колата, за съжаление пак с втора ръка и може би ще си взема TDI с ресурс от 130-150кончета
Дет са вика: Паживьом увидем
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
cucko
- разбира нещата

530d touring - Common Real & automatic е най-доброто за спокойния шофьор! 
Бензинов-още е по-добре но само ако не ме бърка цена/разход което е непосилно за мен!
Газ- един вид бомба и на това отгоре мразя да дишам пропан-бутан вместо CO2
Бензинов-още е по-добре но само ако не ме бърка цена/разход което е непосилно за мен!
Газ- един вид бомба и на това отгоре мразя да дишам пропан-бутан вместо CO2
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
snegk
- и господ не е толокова добър

Всичко е според колата, нуждите и желанието на водача.Ако ще се състезаваш, бензин и нитро, ако е за икономия, газ, ако караш служебна дизел, дизела е твоята кола 
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
Pavkata 1977
Ивачеее,да почнем едно по едно!
1.Карал си танко знаеш как въри по баирите с най-обикновенна газова уредба,ако е по-пъргава колата и с газов инжекцион няма да направиш разлика м/у бензин и пропан-бутан.
2.Според мен няма никакъв смисъл даже и да се замисляш за бензин при километрите,които ще навъртиш,но ако можеш да си позволиш да плащаш с 60-70% повече за гориво-изборът е твой!
3.Дизел или нов(много запазен) или никъв!Нагледах се на познати,които дават луди пари за нафтови помпи,дюзи и т.н.
Ако имаш възможност за читав дизел-скачай му,ако не взимай бензинка и слагай газ,нито ще пъплиш по баирите,нито караш бомба в колата,сега газовите имат доста защити!От 10 години карам само на газ,но мечтата ми е да си взема дизел,но от магазина!
Сега ти правя една груба сметка:дизел-разход 7л/100км.---15,61лв;бензин-разход 11л/100км.---23,87лв.;пропан-бутан с газов инжекцион 11,5л/100км.---13,46лв.
Може и да не са съвсем точни сметките,но са такива в общи линии!Прибави си и доста по-скъпото обслужване на дизела при определени проблеми,вкарай си и цената на газовата уредба...
Всичко е въпрос на финансови възможности,прецени си и скачай и дано късметът бъде с теб,без него не може!
Бъди жив и здрав!
1.Карал си танко знаеш как въри по баирите с най-обикновенна газова уредба,ако е по-пъргава колата и с газов инжекцион няма да направиш разлика м/у бензин и пропан-бутан.
2.Според мен няма никакъв смисъл даже и да се замисляш за бензин при километрите,които ще навъртиш,но ако можеш да си позволиш да плащаш с 60-70% повече за гориво-изборът е твой!
3.Дизел или нов(много запазен) или никъв!Нагледах се на познати,които дават луди пари за нафтови помпи,дюзи и т.н.
Ако имаш възможност за читав дизел-скачай му,ако не взимай бензинка и слагай газ,нито ще пъплиш по баирите,нито караш бомба в колата,сега газовите имат доста защити!От 10 години карам само на газ,но мечтата ми е да си взема дизел,но от магазина!
Сега ти правя една груба сметка:дизел-разход 7л/100км.---15,61лв;бензин-разход 11л/100км.---23,87лв.;пропан-бутан с газов инжекцион 11,5л/100км.---13,46лв.
Може и да не са съвсем точни сметките,но са такива в общи линии!Прибави си и доста по-скъпото обслужване на дизела при определени проблеми,вкарай си и цената на газовата уредба...
Всичко е въпрос на финансови възможности,прецени си и скачай и дано късметът бъде с теб,без него не може!
Бъди жив и здрав!
- ivcho79
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Здравейте колеги от 6-7 месеца карам 306 комби 2.0 HDI 90 кончета и искам да ви кажа че за момента не искам и да чувам за автомобил с различно гориво от нафта.Преди един месец ми се налагаше да ходя до Атина за няколко дена,със 120 литра нафта съм минал 2500 км.като се има в предвид че нафтата я сипвах в Гърция защото и това е от голямо значение!!!
Кльонка във ръката и напред във водата!!!