Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Въпрос към опитните
Модератор: Paublo_Eskobar
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Въпрос към опитните
...колега, за мен лично клипсата е да не ти се расплита влакното след като махнеш макарата от въдицата, на края на риболова
. Мисля че единствено при твоя случей трябва да си много бърз с махането на влакното от КЛ при развиване от риба, но не си е работа.
Иначе с маркера си е най-добре.....
Поздрави.

Иначе с маркера си е най-добре.....
Поздрави.
с ластичка се решава проблема бре.paranorm написа:мисля да разширя темата с един по инак въпрос към профитата:
няколко пъти ми се е случвало да загубя риба заедно с целия монтаж заради маркирането на дистанцията с клипса.. нали се сещате аванс след клипса няма
дори когато отпусках по 2-3 оборота горница които обирах преди лягане на дъното пак е имало риби които са искали повече аванс а пък се губи и точноста
как аджиба се решава тоя проблем

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Плюс маркиране на влакнотоshekira написа: с ластичка се решава проблема бре.

shekira написа:с ластичка се решава проблема бре.paranorm написа:мисля да разширя темата с един по инак въпрос към профитата:
няколко пъти ми се е случвало да загубя риба заедно с целия монтаж заради маркирането на дистанцията с клипса.. нали се сещате аванс след клипса няма
дори когато отпусках по 2-3 оборота горница които обирах преди лягане на дъното пак е имало риби които са искали повече аванс а пък се губи и точноста
как аджиба се решава тоя проблем

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
-
- вече хвърля и на тежко
т.е. слагам ластичка след като съм хвърлил на необходимата дистанция и после навивам върху нея
и се счита че тя е достатъчно стегната за да спре кошницата и достатъчно лабава за рязко повеждане..

и се счита че тя е достатъчно стегната за да спре кошницата и достатъчно лабава за рязко повеждане..
АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

Да, разбира се има и други фактори.... Как ти е построена линията, колко ти е голяма кошничката, какъв ти е повода, каква ти е въдицата, какво е влакното.... и т.н.paranorm написа:т.е. слагам ластичка след като съм хвърлил на необходимата дистанция и после навивам върху нея![]()
Би ли обяснил как така си губиш целия такъм, а не само повода

-
- вече хвърля и на тежко
случаите разбира се са от различни риболови.. най пресния е при дистанция ~45м ,основно 0.18 ,кошница инлайн 40гр и повод 0.14 40см
имах две късания от възела на клупа към вирбела с изнизване на буфера и кошницата от риби с тегло 1.2-1.5кг
на този риболов късах и поводи то е ясно.. но причината е се същата - липса на аванс
което ме навежда на мисълта че ако буфера ми се движи по стегнато ще спася кошница
имах две късания от възела на клупа към вирбела с изнизване на буфера и кошницата от риби с тегло 1.2-1.5кг
на този риболов късах и поводи то е ясно.. но причината е се същата - липса на аванс

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Мяташ на каквото разстояние искаш и нанизваш ластика отгоре на шпулата.Ластичката трябва да е под клипса.Така както клипсираш влакното.Добре е да е с възелче с леко стърчащи краища,които при нужда да издърпаш за да освободиш ластика и съответно да работиш с аванса.Възелчето да е от ляво на клипса и близо до него.paranorm написа:т.е. слагам ластичка след като съм хвърлил на необходимата дистанция и после навивам върху нея![]()

-
- вече хвърля и на тежко
ей тва е евала колега

С повод от 0,14 не би трябвало да имаш проблеми с риби по 1,5 кг.paranorm написа:случаите разбира се са от различни риболови.. най пресния е при дистанция ~45м ,основно 0.18 ,кошница инлайн 40гр и повод 0.14 40см
което ме навежда на мисълта че ако буфера ми се движи по стегнато ще спася кошница
Ей тук е проблема. Колега, за какъв клуп говориш, когато ползваш вирбел? Опитай да вързваш основното влакно и повода към вирбела с подходящ възел , а не с клуп. Дано правилно съм разбрал.paranorm написа:..
имах две късания от възела на клупа към вирбела...
Колкото до стопирането на влакното, колегата stich е показал добър вариант. И аз го ползвам точно така, с ластика в клипса. Работи безупречно и когато са съобразени дебелината на основното влакно, повода, дебелината на ластика, тогава няма проблем! Да не говорим, че много по-лесно е при нужда да извадиш от клипса ластик, отколкото влакно.. Аз лично ползвам за тази цел ластик за оластичаване на щека или директен. Такъв , с дебелина 1.2-1.4 мм върши чудна работа!
Поздрав!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!