Въпрос към опитните

Модератор: Paublo_Eskobar

Feelgood
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Въпрос към опитните

Мнение от Feelgood »

От няколко месеца съм се запалил сериозно да си купя фидер /само това си нямам,а на щеката не съм привърженик/.Тояги съм насъбрал за....абе жена ми ако разбере цената съм мъртъв,но все си говориме с пичовете по риболовните магазини и те казват:"От капо само фидер може да те спаси!".Така се запалих,ама пусто нищо не разбирам-кое е за мен,кое не....Последно ми препоръчаха в един магазин /нали без реклама/ Шимано Катана Медиум на 3.66м.,страшно ме изкефи!Гледах и Тика-и тя добра.....абе все каквото гледам ми харесва,ама незнам кое да и купя....щото си е и криза..Дайте съвет,ще ви послушам пък каквото ще да става.А,щях да забравя,ако може поне да си ползвам новичкото Шимано 2500 за макара с него.Благодаря!
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Въпрос към опитните

Мнение от Станимир Христов »

Не че съм от най-опитните НО аз тъй като ходя главно за Шаранчета съм с Колмик Викинг Фидер 120гр. 4 връха. Страхотен фидер: лек, много здрав... амури по 4кг си ги вади без проблем... мога с две ръце да ти го препоръчам, но зависи с какви финанси разполагаш. На мен това ми е първия фидер и въпреки че повечето хора казват първо вземи някой евтин да пробваш дали това е твоя риболов ала бала аз директно скочих на високия клас и не съжалявам :)

Колкото до макарата според мен няма да имаш никакъв проблем.. казвам го защото аз до сега на фидера бях сложил една Дайва 2500 и съм нямал проблеми. Е сега съм си взел една Shimano Super Baitrunner 5000 XTE A ама още не съм я пробвал :) надявам се да си паснат :)

С други фидери не съм ловил, така че не мога да ти предложа но има доста колеги които са имали и по-нисъм и по-висок клас - те дано те насочат към нещо друго ако Викинга не ти допадне....
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Колега здр, и аз имам този проблем, а във форума непрекъснато някой задава подобен въпрос и на мен ми е неодобно да повдигам отново...Та ще питам заедно с тебе,ако не е проблем..
Отно понеже имам Мавер трол спешъл с акция 100г. и дълйина 3,90м 3+4 врърха, мога да кажа че съм доволен, но мисля да го продам за под 100лв. фидера е на 5 риболова, понеже искам Щимано около 200-250лв и се чудя кой да е има модел Катина с акция 110г и връхчета 2,3,4 0Z и един модел (забравих модела) Екстра хеви 50-150г. с 3,4,5 оZ .
Колеги кажете аз кой да взема, като имам дилема а те са две, 1. единия модел хеви е по лигав като го разклатя а другия (екстра хежи) е с по стегнат строй...
2. на екстра хежи е ясно че Шарковците по 10кг ще са в капан, но дали с 3 оZ ще усещам ударите на, примерно на червеноперки и малки платики-риби от порядъка на200-300г.
Екстра хевито е добро за големи дистанций с тежки монтажи, за това му хвърлих око...
Предварително благодаря... :idea:

А на колегата мога да кажа, че се е огледал в много добър фидер, мой познат го има и каза че е щасливец.
По моя преценка за дребна риба до 3кг с лека хранилка до 50м дистанция ще хвърля без проблемно, а меките връхчета ще отчитат почукванията като на еднограмова клувка... :)

Поздрави,
Мариан Лозев.
koki

Мнение от koki »

Feelgood написа:От няколко месеца съм се запалил сериозно да си купя фидер /само това си нямам,а на щеката не съм привърженик/.Тояги съм насъбрал за....абе жена ми ако разбере цената съм мъртъв,но все си говориме с пичовете по риболовните магазини и те казват:"От капо само фидер може да те спаси!".Така се запалих,ама пусто нищо не разбирам-кое е за мен,кое не....Последно ми препоръчаха в един магазин /нали без реклама/ Шимано Катана Медиум на 3.66м.,страшно ме изкефи!Гледах и Тика-и тя добра.....абе все каквото гледам ми харесва,ама незнам кое да и купя....щото си е и криза..Дайте съвет,ще ви послушам пък каквото ще да става.А,щях да забравя,ако може поне да си ползвам новичкото Шимано 2500 за макара с него.Благодаря!
Кажи къде ще ловиш?
Какви средства си готов да заделиш?
С макара 2500 ти трябва или лайт или медиум фидер!
koki

Мнение от koki »

qno_zloo написа: но дали с 3 оZ ще усещам ударите на, примерно на червеноперки и малки платики-риби от порядъка на200-300г.
Няма да стане тая :shock:
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

[quote="qno_zloo"]Колега здр, и аз имам този проблем, а във форума непрекъснато някой задава подобен въпрос и на мен ми е неодобно да повдигам отново...Та ще питам заедно с тебе,ако не е проблем..
Отно понеже имам Мавер трол спешъл с акция 100г. и дълйина 3,90м 3+4 врърха, мога да кажа че съм доволен, но мисля да го продам за под 100лв. фидера е на 5 риболова, понеже искам Щимано около 200-250лв и се чудя кой да е има модел Катина с акция 110г и връхчета 2,3,4 0Z и един модел (забравих модела) Екстра хеви 50-150г. с 3,4,5 оZ .
Колеги кажете аз кой да взема, като имам дилема а те са две, 1. единия модел хеви е по лигав като го разклатя а другия (екстра хежи) е с по стегнат строй...
2. на екстра хежи е ясно че Шарковците по 10кг ще са в капан, но дали с 3 оZ ще усещам ударите на, примерно на червеноперки и малки платики-риби от порядъка на200-300г.
Екстра хевито е добро за големи дистанций с тежки монтажи, за това му хвърлих око...
Предварително благодаря... :idea:

А на колегата мога да кажа, че се е огледал в много добър фидер, мой познат го има и каза че е щасливец.
По моя преценка за дребна риба до 3кг с лека хранилка до 50м дистанция ще хвърля без проблемно, а меките връхчета ще отчитат почукванията като на еднограмова клувка... :)

Да ти кажа преди 3 години когато се запалих по фидер роболова и аз се метнах на едно шимано с хеви акция но всичко се ограничаваше до риболова на шарани!Дори и след тунинговането на връхче 1oz,смисъла се губи отвсякъде :wink:
Не че няма да усетиш някоя перка налапала до гъза ама ше разбереш че си я хванал едва като извадиш кошницата на брега!За целта си купих два лайт фидера за(перки,платики,каракуди и тн.)За да изпитам удоволстие и от ваденето на по дребна риба!Демек няма универсално оръжие,мое мнение!
Успех :!:
Последно промяна от Tеди на Вто Юни 01, 2010 10:19 pm, променено общо 1 път.
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

На Мавер са много здрави фидерите,макар ,че аз съм с Шекспир и съм мега доволен 4 кг си го вадя как си искам.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

...колеги, и аз сега като се замисля как държах тая сопа и не се гънеше изобщо, ще мина на Катината с акция 110г. 3,96м. тя е мека и еластична, тоест логично с 40г и храна ще мятам 60-70м.

...За макарите за фидер, аз ловя в момента с Mach 2, 3500 ми какво да ви кажа за мач макара я бива, но за фидер НЕ, и не че е лоша а ми тя е мъник, дребосъче...
Мисля че макарите трябва да са нещо подобно...
http://zen.fishbg.org/index.php?main_pa ... 88d1bee6ec
Изображение
и тази за по големи рибки...
http://zen.fishbg.org/index.php?main_pa ... 88d1bee6ec
Изображение

..тази втората мосля да я пробвам. :drinkers:
barbolov.1977
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от barbolov.1977 »

Здравейте колеги.Относно въпроса на колегата кой фидер да избере лично мое мнение е че всичко зависи от това как ти пасва на ръката,какви пари си прежалил и за какви риби ще се използва фидера.Аз лично в момента ползвам Мичел Универс 2 хейви фидер и съм адски доволен от него.Ползвам го и за река,и на затворени водоеми бес никакви проблеми.Що се отнася до ТИКАТА и Шиманото спор няма и двата са много хубави ище вършат работа,само пак казвам да се прецени за какви риби ще се ползват.Има и една друга марка,която съвсем не е за подценяване и това е ДАЙВА,но за съжаление там нещата опират във съвсем друг ценови клас.Така че моят съвет е да вземеш този фидер ,които най много ти пасва,защото има пръчки които струват по 600лв. а като я хванеш все едно държиш овчарска сопа.НАСЛУКА на всички. ФИДЕРИСТ ЗА ВИНАГИ
Изображение
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Не са за пренебрегване фидерите на Garbolino като сътношение на качество и цена.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

qno_zloo написа:...акция 110г. 3,96м. тя е мека и еластична, тоест логично с 40г и храна ще мятам 60-70м.
Колега аз на Дунав ловя с 40 гр.така че ще можеш да слезеш доста надолу с грамажа.
Макарата на Balzer е солидна и мисля че ще е груба за един медиум фидер.
Едно 4000 размер по шиманския стандарт ще заспи.
ivelin_1976 написа:Не са за пренебрегване фидерите на Garbolino като сътношение на качество и цена.
Тук ще се въздържа от коментар за да не излезе че всеки си хвали неговото. :wink:
Изображение
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

qno_zloo написа:...колеги, и аз сега като се замисля как държах тая сопа и не се гънеше изобщо, ще мина на Катината с акция 110г. 3,96м. тя е мека и еластична, тоест логично с 40г и храна ще мятам 60-70м.
И с по тежки хранилки ще мяташ без проблем,тая Катана преди 2-3 седмици ми мина през ръцете,беше със същите параметри като на Антареса който имах.Но нямат нищо общо,ниския клас на Шимано са дръвцета,плащаш за името на марката.За 200+ лв ще си вземеш много по добра въдица от висок клас на друга фирма.
Изображение
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

...съгласявам се със теб, но дай някакво предложение до 250лв и малко+.
Сега съм с Мавер , харесва ми щото има 4 връхчета. 1,2,3,4 оZ, но ме дразни външния и вид, малко шаренка ми седи.

Поздрави,
ако има вариант да се съберем за риба някой ден , ще е добре.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Аз съм с въпросната Катана - 3,96, медиум, 110 грама и много ми харесва. Нямам забележки към пръчката и не бих я сменил с друга. Имам и по-скъпи въдици, но тази кефи най-много. Препоръчвам я на всички, ако все още е на пазара.
нямам живарник
paranorm
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paranorm »

мисля да разширя темата с един по инак въпрос към профитата:
няколко пъти ми се е случвало да загубя риба заедно с целия монтаж заради маркирането на дистанцията с клипса.. нали се сещате аванс след клипса няма
дори когато отпусках по 2-3 оборота горница които обирах преди лягане на дъното пак е имало риби които са искали повече аванс а пък се губи и точноста
как аджиба се решава тоя проблем :?:
АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...
Изображение
НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”