Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Въпрос към опитните
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Въпрос към опитните
От няколко месеца съм се запалил сериозно да си купя фидер /само това си нямам,а на щеката не съм привърженик/.Тояги съм насъбрал за....абе жена ми ако разбере цената съм мъртъв,но все си говориме с пичовете по риболовните магазини и те казват:"От капо само фидер може да те спаси!".Така се запалих,ама пусто нищо не разбирам-кое е за мен,кое не....Последно ми препоръчаха в един магазин /нали без реклама/ Шимано Катана Медиум на 3.66м.,страшно ме изкефи!Гледах и Тика-и тя добра.....абе все каквото гледам ми харесва,ама незнам кое да и купя....щото си е и криза..Дайте съвет,ще ви послушам пък каквото ще да става.А,щях да забравя,ако може поне да си ползвам новичкото Шимано 2500 за макара с него.Благодаря!
-
- разбира нещата
Re: Въпрос към опитните
Не че съм от най-опитните НО аз тъй като ходя главно за Шаранчета съм с Колмик Викинг Фидер 120гр. 4 връха. Страхотен фидер: лек, много здрав... амури по 4кг си ги вади без проблем... мога с две ръце да ти го препоръчам, но зависи с какви финанси разполагаш. На мен това ми е първия фидер и въпреки че повечето хора казват първо вземи някой евтин да пробваш дали това е твоя риболов ала бала аз директно скочих на високия клас и не съжалявам
Колкото до макарата според мен няма да имаш никакъв проблем.. казвам го защото аз до сега на фидера бях сложил една Дайва 2500 и съм нямал проблеми. Е сега съм си взел една Shimano Super Baitrunner 5000 XTE A ама още не съм я пробвал
надявам се да си паснат
С други фидери не съм ловил, така че не мога да ти предложа но има доста колеги които са имали и по-нисъм и по-висок клас - те дано те насочат към нещо друго ако Викинга не ти допадне....

Колкото до макарата според мен няма да имаш никакъв проблем.. казвам го защото аз до сега на фидера бях сложил една Дайва 2500 и съм нямал проблеми. Е сега съм си взел една Shimano Super Baitrunner 5000 XTE A ама още не съм я пробвал

С други фидери не съм ловил, така че не мога да ти предложа но има доста колеги които са имали и по-нисъм и по-висок клас - те дано те насочат към нещо друго ако Викинга не ти допадне....

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега здр, и аз имам този проблем, а във форума непрекъснато някой задава подобен въпрос и на мен ми е неодобно да повдигам отново...Та ще питам заедно с тебе,ако не е проблем..
Отно понеже имам Мавер трол спешъл с акция 100г. и дълйина 3,90м 3+4 врърха, мога да кажа че съм доволен, но мисля да го продам за под 100лв. фидера е на 5 риболова, понеже искам Щимано около 200-250лв и се чудя кой да е има модел Катина с акция 110г и връхчета 2,3,4 0Z и един модел (забравих модела) Екстра хеви 50-150г. с 3,4,5 оZ .
Колеги кажете аз кой да взема, като имам дилема а те са две, 1. единия модел хеви е по лигав като го разклатя а другия (екстра хежи) е с по стегнат строй...
2. на екстра хежи е ясно че Шарковците по 10кг ще са в капан, но дали с 3 оZ ще усещам ударите на, примерно на червеноперки и малки платики-риби от порядъка на200-300г.
Екстра хевито е добро за големи дистанций с тежки монтажи, за това му хвърлих око...
Предварително благодаря...
А на колегата мога да кажа, че се е огледал в много добър фидер, мой познат го има и каза че е щасливец.
По моя преценка за дребна риба до 3кг с лека хранилка до 50м дистанция ще хвърля без проблемно, а меките връхчета ще отчитат почукванията като на еднограмова клувка...
Поздрави,
Мариан Лозев.
Отно понеже имам Мавер трол спешъл с акция 100г. и дълйина 3,90м 3+4 врърха, мога да кажа че съм доволен, но мисля да го продам за под 100лв. фидера е на 5 риболова, понеже искам Щимано около 200-250лв и се чудя кой да е има модел Катина с акция 110г и връхчета 2,3,4 0Z и един модел (забравих модела) Екстра хеви 50-150г. с 3,4,5 оZ .
Колеги кажете аз кой да взема, като имам дилема а те са две, 1. единия модел хеви е по лигав като го разклатя а другия (екстра хежи) е с по стегнат строй...
2. на екстра хежи е ясно че Шарковците по 10кг ще са в капан, но дали с 3 оZ ще усещам ударите на, примерно на червеноперки и малки платики-риби от порядъка на200-300г.
Екстра хевито е добро за големи дистанций с тежки монтажи, за това му хвърлих око...

А на колегата мога да кажа, че се е огледал в много добър фидер, мой познат го има и каза че е щасливец.
По моя преценка за дребна риба до 3кг с лека хранилка до 50м дистанция ще хвърля без проблемно, а меките връхчета ще отчитат почукванията като на еднограмова клувка...

Поздрави,
Мариан Лозев.
Кажи къде ще ловиш?Feelgood написа:От няколко месеца съм се запалил сериозно да си купя фидер /само това си нямам,а на щеката не съм привърженик/.Тояги съм насъбрал за....абе жена ми ако разбере цената съм мъртъв,но все си говориме с пичовете по риболовните магазини и те казват:"От капо само фидер може да те спаси!".Така се запалих,ама пусто нищо не разбирам-кое е за мен,кое не....Последно ми препоръчаха в един магазин /нали без реклама/ Шимано Катана Медиум на 3.66м.,страшно ме изкефи!Гледах и Тика-и тя добра.....абе все каквото гледам ми харесва,ама незнам кое да и купя....щото си е и криза..Дайте съвет,ще ви послушам пък каквото ще да става.А,щях да забравя,ако може поне да си ползвам новичкото Шимано 2500 за макара с него.Благодаря!
Какви средства си готов да заделиш?
С макара 2500 ти трябва или лайт или медиум фидер!
Няма да стане таяqno_zloo написа: но дали с 3 оZ ще усещам ударите на, примерно на червеноперки и малки платики-риби от порядъка на200-300г.

[quote="qno_zloo"]Колега здр, и аз имам този проблем, а във форума непрекъснато някой задава подобен въпрос и на мен ми е неодобно да повдигам отново...Та ще питам заедно с тебе,ако не е проблем..
Да ти кажа преди 3 години когато се запалих по фидер роболова и аз се метнах на едно шимано с хеви акция но всичко се ограничаваше до риболова на шарани!Дори и след тунинговането на връхче 1oz,смисъла се губи отвсякъде
Не че няма да усетиш някоя перка налапала до гъза ама ше разбереш че си я хванал едва като извадиш кошницата на брега!За целта си купих два лайт фидера за(перки,платики,каракуди и тн.)За да изпитам удоволстие и от ваденето на по дребна риба!Демек няма универсално оръжие,мое мнение!
Успех

Да ти кажа преди 3 години когато се запалих по фидер роболова и аз се метнах на едно шимано с хеви акция но всичко се ограничаваше до риболова на шарани!Дори и след тунинговането на връхче 1oz,смисъла се губи отвсякъде

Не че няма да усетиш някоя перка налапала до гъза ама ше разбереш че си я хванал едва като извадиш кошницата на брега!За целта си купих два лайт фидера за(перки,платики,каракуди и тн.)За да изпитам удоволстие и от ваденето на по дребна риба!Демек няма универсално оръжие,мое мнение!
Успех

Последно промяна от Tеди на Вто Юни 01, 2010 10:19 pm, променено общо 1 път.
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
На Мавер са много здрави фидерите,макар ,че аз съм с Шекспир и съм мега доволен 4 кг си го вадя как си искам.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...колеги, и аз сега като се замисля как държах тая сопа и не се гънеше изобщо, ще мина на Катината с акция 110г. 3,96м. тя е мека и еластична, тоест логично с 40г и храна ще мятам 60-70м.
...За макарите за фидер, аз ловя в момента с Mach 2, 3500 ми какво да ви кажа за мач макара я бива, но за фидер НЕ, и не че е лоша а ми тя е мъник, дребосъче...
Мисля че макарите трябва да са нещо подобно...
http://zen.fishbg.org/index.php?main_pa ... 88d1bee6ec

и тази за по големи рибки...

..тази втората мосля да я пробвам.
...За макарите за фидер, аз ловя в момента с Mach 2, 3500 ми какво да ви кажа за мач макара я бива, но за фидер НЕ, и не че е лоша а ми тя е мъник, дребосъче...
Мисля че макарите трябва да са нещо подобно...

и тази за по големи рибки...

..тази втората мосля да я пробвам.

-
- ще става разбирач
Здравейте колеги.Относно въпроса на колегата кой фидер да избере лично мое мнение е че всичко зависи от това как ти пасва на ръката,какви пари си прежалил и за какви риби ще се използва фидера.Аз лично в момента ползвам Мичел Универс 2 хейви фидер и съм адски доволен от него.Ползвам го и за река,и на затворени водоеми бес никакви проблеми.Що се отнася до ТИКАТА и Шиманото спор няма и двата са много хубави ище вършат работа,само пак казвам да се прецени за какви риби ще се ползват.Има и една друга марка,която съвсем не е за подценяване и това е ДАЙВА,но за съжаление там нещата опират във съвсем друг ценови клас.Така че моят съвет е да вземеш този фидер ,които най много ти пасва,защото има пръчки които струват по 600лв. а като я хванеш все едно държиш овчарска сопа.НАСЛУКА на всички. ФИДЕРИСТ ЗА ВИНАГИ

- ivelin_1976
- разбира нещата
Не са за пренебрегване фидерите на Garbolino като сътношение на качество и цена.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега аз на Дунав ловя с 40 гр.така че ще можеш да слезеш доста надолу с грамажа.qno_zloo написа:...акция 110г. 3,96м. тя е мека и еластична, тоест логично с 40г и храна ще мятам 60-70м.
Макарата на Balzer е солидна и мисля че ще е груба за един медиум фидер.
Едно 4000 размер по шиманския стандарт ще заспи.
Тук ще се въздържа от коментар за да не излезе че всеки си хвали неговото.ivelin_1976 написа:Не са за пренебрегване фидерите на Garbolino като сътношение на качество и цена.

-
- сериозен играч
И с по тежки хранилки ще мяташ без проблем,тая Катана преди 2-3 седмици ми мина през ръцете,беше със същите параметри като на Антареса който имах.Но нямат нищо общо,ниския клас на Шимано са дръвцета,плащаш за името на марката.За 200+ лв ще си вземеш много по добра въдица от висок клас на друга фирма.qno_zloo написа:...колеги, и аз сега като се замисля как държах тая сопа и не се гънеше изобщо, ще мина на Катината с акция 110г. 3,96м. тя е мека и еластична, тоест логично с 40г и храна ще мятам 60-70м.

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...съгласявам се със теб, но дай някакво предложение до 250лв и малко+.
Сега съм с Мавер , харесва ми щото има 4 връхчета. 1,2,3,4 оZ, но ме дразни външния и вид, малко шаренка ми седи.
Поздрави,
ако има вариант да се съберем за риба някой ден , ще е добре.
Сега съм с Мавер , харесва ми щото има 4 връхчета. 1,2,3,4 оZ, но ме дразни външния и вид, малко шаренка ми седи.
Поздрави,
ако има вариант да се съберем за риба някой ден , ще е добре.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм с въпросната Катана - 3,96, медиум, 110 грама и много ми харесва. Нямам забележки към пръчката и не бих я сменил с друга. Имам и по-скъпи въдици, но тази кефи най-много. Препоръчвам я на всички, ако все още е на пазара.
нямам живарник
-
- вече хвърля и на тежко
мисля да разширя темата с един по инак въпрос към профитата:
няколко пъти ми се е случвало да загубя риба заедно с целия монтаж заради маркирането на дистанцията с клипса.. нали се сещате аванс след клипса няма
дори когато отпусках по 2-3 оборота горница които обирах преди лягане на дъното пак е имало риби които са искали повече аванс а пък се губи и точноста
как аджиба се решава тоя проблем
няколко пъти ми се е случвало да загубя риба заедно с целия монтаж заради маркирането на дистанцията с клипса.. нали се сещате аванс след клипса няма
дори когато отпусках по 2-3 оборота горница които обирах преди лягане на дъното пак е имало риби които са искали повече аванс а пък се губи и точноста
как аджиба се решава тоя проблем

АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА