Въпрос за монтаж на пружина

Модератор: sapuna

nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Re: Въпрос за монтаж на пружина

Мнение от nikozia »

dodo16 написа:...броя на куките си е важен. ... четири куки... .
А що не са 8 или 10 най добре :lol: , знаеш ли че над две куки си е вече бракониерство, така че.........
Спининг Клуб " АБИЧИ "
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

...................
Последно промяна от eminem94 на Пон Юли 26, 2010 6:28 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Май в случая ти се правиш на интересен!
Чети закона,осъзнай го и тогава давай наклон!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

...........
Последно промяна от eminem94 на Пон Юли 26, 2010 6:28 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Код за потвърждение: Избери целия код

Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
Коригирай си подписа моля те или поне не го пропагандирай тук!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

Аре да отричаш бива, ма пък чак и подписа да си преправиш за тва :lol:
Закона си е закон, ако щеш го спазвай, то няма кой да ти провери билета, камоли па колко куки използваш...
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

sapuna написа:............

Коригирай си подписа моля те или поне не го пропагандирай тук!
Бързо забравя малкия Митак :wink:
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

Ееей! Ба.. ги у куките. Принципно мразим да слагам повече от една /освен на морето :D / , щтото другата се намира къде да се закачи. И рибето ....Чао. А относно билета , мен все си ме проверяват и то къде ли не . Абе вършат си работата ама не точно :wink: .Пък колко олово от мрежи съм насъбрал..... Не мога го изхарчи . :D
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Колеги ,ако има желаещи за компетентни мнения нека споделят опит !От точно зададения въпрос пак почнахте да си ги МЕРИТЕ с бройката куки.Всеки сам решава дали ще спазва закона или не и колко куки ще сложи и съответно ще си понесе отговорността.Преди да почнете с мерилки и теглилки МОЛЯ прочете въпроса!!!!!Желаещите да пишат смислени неща по темата могат да споделят виждания и по въпроса за набити куки в захранката и с нанизани на тях зърна царевица или извън пружината да кажем на 5-10 см около нея и тн.Поздрави!!!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
boby61
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boby61 »

Според мен, забиването на куките с царевица в захранката на пружината с опашката навътре цели да предотврати уплитане на поводите в основното влакно при замятане.
И да ме няма, пак съм тук !
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

Да забиеш едната кука или не това си е лично твой избор. Аз не бих казал че при един от случаите съм имал повече успех. То зависи от рибата :D . Забиването на куката предотвратява оплитането и също така след като рибата отиде на пружината да смуче така засмуква и куката и може да я закачиш там.
НАСЛУКА !!!!
Аватар
sand0
новобранец
новобранец

Мнение от sand0 »

извинете но на стандартния монтаж на пружина с 2 куки 1 от горе а другата от долу трябва ли да се слага олово някакво било под пружината или над нея моля ви отговорете.Извинете за тъпия въпрос но сам още новобранец.ще го използвам на риболов на Дунава
Аватар
sa4kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa4kov »

Здравейте колеги , нека се изкажа и аз по темата :) Ловил съм на пружина и вариантите са два : или вие си правите монтажа или си закопувате готов, и при двата случая стандартно (от едно време га дедо ме е учил знам :D ) куките са 4 броя - 2х2 ,монтират се горе две и долу две.

Изображение

Снимката е малка , но това намерих ,мисля че горе долу се вижда за кво става на въпрос. :mrgreen:

Захранката (смеската , тестото и т.н. кой квот ползва) се слага в пружината и куките се набиват в нея с върха на вън и се слагат на различни места по пружината. Така има по голяма ефективност (и по голяма вероятност) при засмукване на захранката от страна на рибата да засмуче и някоя от куките. :) Метода е много успешен , много пъти съм ловил на него , и съм имал доста добри резултати :wink:

А това за което говорят повечето колеги мисля ,че се казваше риболов с фидер. :roll:
ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

sa4kov написа:Здравейте колеги , нека се изкажа и аз по темата :) Ловил съм на пружина и вариантите са два : или вие си правите монтажа или си закопувате готов, и при двата случая стандартно (от едно време га дедо ме е учил знам :D ) куките са 4 броя - 2х2 ,монтират се горе две и долу две.

Изображение

Снимката е малка , но това намерих ,мисля че горе долу се вижда за кво става на въпрос. :mrgreen:

Захранката (смеската , тестото и т.н. кой квот ползва) се слага в пружината и куките се набиват в нея с върха на вън и се слагат на различни места по пружината. Така има по голяма ефективност (и по голяма вероятност) при засмукване на захранката от страна на рибата да засмуче и някоя от куките. :) Метода е много успешен , много пъти съм ловил на него , и съм имал доста добри резултати :wink:

А това за което говорят повечето колеги мисля ,че се казваше риболов с фидер. :roll:
А това за което говориш ти е бракониерство :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
sa4kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa4kov »

snegk написа:А това за което говориш ти е бракониерство :twisted:
Хммм заради броя на куките ли го казваш... дам...четох един пост по рано за броя на куките че трябва да не е повече от 2... :roll: то хубаво са го измислили ,НО..... чипаретата например как да са с 2 куки... :lol: малко куца работата ,а и аз не съм виждал някой да е ловил на морски дънен риболов с по малко от 3 куки , нека първия такъв тук да хвърли камъка :smt066
ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”