Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос за монтаж на пружина
Модератор: sapuna
Re: Въпрос за монтаж на пружина
А що не са 8 или 10 най добреdodo16 написа:...броя на куките си е важен. ... четири куки... .

Спининг Клуб " АБИЧИ "
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...................
Последно промяна от eminem94 на Пон Юли 26, 2010 6:28 pm, променено общо 1 път.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Май в случая ти се правиш на интересен!
Чети закона,осъзнай го и тогава давай наклон!!!
Чети закона,осъзнай го и тогава давай наклон!!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...........
Последно промяна от eminem94 на Пон Юли 26, 2010 6:28 pm, променено общо 1 път.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Код за потвърждение: Избери целия код
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
Аре да отричаш бива, ма пък чак и подписа да си преправиш за тва
Закона си е закон, ако щеш го спазвай, то няма кой да ти провери билета, камоли па колко куки използваш...

Закона си е закон, ако щеш го спазвай, то няма кой да ти провери билета, камоли па колко куки използваш...
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Бързо забравя малкия Митакsapuna написа:............
Коригирай си подписа моля те или поне не го пропагандирай тук!

Ееей! Ба.. ги у куките. Принципно мразим да слагам повече от една /освен на морето
/ , щтото другата се намира къде да се закачи. И рибето ....Чао. А относно билета , мен все си ме проверяват и то къде ли не . Абе вършат си работата ама не точно
.Пък колко олово от мрежи съм насъбрал..... Не мога го изхарчи . 

Колеги ,ако има желаещи за компетентни мнения нека споделят опит !От точно зададения въпрос пак почнахте да си ги МЕРИТЕ с бройката куки.Всеки сам решава дали ще спазва закона или не и колко куки ще сложи и съответно ще си понесе отговорността.Преди да почнете с мерилки и теглилки МОЛЯ прочете въпроса!!!!!Желаещите да пишат смислени неща по темата могат да споделят виждания и по въпроса за набити куки в захранката и с нанизани на тях зърна царевица или извън пружината да кажем на 5-10 см около нея и тн.Поздрави!!!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
-
- научил се да хвърля
Според мен, забиването на куките с царевица в захранката на пружината с опашката навътре цели да предотврати уплитане на поводите в основното влакно при замятане.
И да ме няма, пак съм тук !
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Да забиеш едната кука или не това си е лично твой избор. Аз не бих казал че при един от случаите съм имал повече успех. То зависи от рибата
. Забиването на куката предотвратява оплитането и също така след като рибата отиде на пружината да смуче така засмуква и куката и може да я закачиш там.
НАСЛУКА !!!!

НАСЛУКА !!!!
извинете но на стандартния монтаж на пружина с 2 куки 1 от горе а другата от долу трябва ли да се слага олово някакво било под пружината или над нея моля ви отговорете.Извинете за тъпия въпрос но сам още новобранец.ще го използвам на риболов на Дунава
- sa4kov
- научил се да хвърля
Здравейте колеги , нека се изкажа и аз по темата
Ловил съм на пружина и вариантите са два : или вие си правите монтажа или си закопувате готов, и при двата случая стандартно (от едно време га дедо ме е учил знам
) куките са 4 броя - 2х2 ,монтират се горе две и долу две.

Снимката е малка , но това намерих ,мисля че горе долу се вижда за кво става на въпрос.
Захранката (смеската , тестото и т.н. кой квот ползва) се слага в пружината и куките се набиват в нея с върха на вън и се слагат на различни места по пружината. Така има по голяма ефективност (и по голяма вероятност) при засмукване на захранката от страна на рибата да засмуче и някоя от куките.
Метода е много успешен , много пъти съм ловил на него , и съм имал доста добри резултати
А това за което говорят повечето колеги мисля ,че се казваше риболов с фидер.

Снимката е малка , но това намерих ,мисля че горе долу се вижда за кво става на въпрос.

Захранката (смеската , тестото и т.н. кой квот ползва) се слага в пружината и куките се набиват в нея с върха на вън и се слагат на различни места по пружината. Така има по голяма ефективност (и по голяма вероятност) при засмукване на захранката от страна на рибата да засмуче и някоя от куките.

ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
-
- и господ не е толокова добър
А това за което говориш ти е бракониерствоsa4kov написа:Здравейте колеги , нека се изкажа и аз по тематаЛовил съм на пружина и вариантите са два : или вие си правите монтажа или си закопувате готов, и при двата случая стандартно (от едно време га дедо ме е учил знам
) куките са 4 броя - 2х2 ,монтират се горе две и долу две.
Снимката е малка , но това намерих ,мисля че горе долу се вижда за кво става на въпрос.![]()
Захранката (смеската , тестото и т.н. кой квот ползва) се слага в пружината и куките се набиват в нея с върха на вън и се слагат на различни места по пружината. Така има по голяма ефективност (и по голяма вероятност) при засмукване на захранката от страна на рибата да засмуче и някоя от куките.Метода е много успешен , много пъти съм ловил на него , и съм имал доста добри резултати
![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sa4kov
- научил се да хвърля
Хммм заради броя на куките ли го казваш... дам...четох един пост по рано за броя на куките че трябва да не е повече от 2...snegk написа:А това за което говориш ти е бракониерство

ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!