Избор на фидер макара и пръчка !

Модератор: sapuna

Аватар
4akala
новобранец
новобранец

Избор на фидер макара и пръчка !

Мнение от 4akala »

Здравейте колеги реших да си зема един комплект за фидер ,но не съм много запознат с моделите спрял съм се на следните продукти :

Въдица - http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7870 (ако някои знае каква е акцията моля да пише)

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7286 (модела 3,6 нз дали няма да е късичка )

Ще ловя предимно едри риби с тях ,като ползвам предимно малки хранилки до 30 грама .Ако имате други предложения моля да ги споделите .

Макара: http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7398

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=398 ( модела 3000)

За момента на тези съм се спрял ,но пак казвам ако има нещо добро в ценови клас до 150 лева за въдица и 100-120 за макара пишете :wink: .
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Избор на фидер макара и пръчка !

Мнение от qno_zloo »

...Колега кажи нещо за кастинга с какви претенцй си за него.
Аватар
4akala
новобранец
новобранец

Мнение от 4akala »

Никога не гоня повече от 30-40 метра ,затова предпочитам по-меки пръчки до 80-90 акция .
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

...е то "меката" пръчка тоест фидера с бавна акция и пълен параболик с 30г. достига 100м. бе пич. :o :shock:

Първата пръчка е мач а втората е много къса, а ако питаш мен извади 200лв и си купи нещо добро. Не мога да ти дам съвет за марка освен; бях със Мавер трол ама я разкарах много бързо, сега съм със шимано не е лошо , но е от супер бюджетните и няма как да търся супер качество, все пак е 200лв само, а е Шимано, но е много напред пред Мавера.
Последно промяна от qno_zloo на Съб Авг 28, 2010 2:41 pm, променено общо 1 път.
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

Фидера Гарболино е перфектен , НЕ ДАВАЙ 130лв за макара Вега !!!!!!!!

Вземи си Тика Sportera към 115лв е и няма да съжаляваш + това е байтрънер ! размер 3507 4007 или 4507 както ти харесва
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аватар
4akala
новобранец
новобранец

Мнение от 4akala »

Ами не съм запознат ,но 100 метра си е доста добре :D просто дай насоки към кой да се ориентирам ,също така дали има голяма разлика м/у 3,6 и 3,9 .

Станимире мерси за съвета ти други ден ще мина да погледна Тиката при Слави и той ще ме насочи :) кой размер ще е най-удачен .
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

qno_zloo написа: Първата пръчка е мач а втората е много къса, а ако питаш мен извади 200лв и си купи нещо добро. Не мога да ти дам съвет за марка освен; бях със Мавер трол ама я разкарах много бързо, сега съм със шимано не е лошо , но е от супер бюджетните и няма как да търся супер качество, все пак е 200лв само, а е Шимано, но е много напред пред Мавера.
Аватар
4akala
новобранец
новобранец

Мнение от 4akala »

qno_zloo написа:
qno_zloo написа: Първата пръчка е мач а втората е много къса, а ако питаш мен извади 200лв и си купи нещо добро. Не мога да ти дам съвет за марка освен; бях със Мавер трол ама я разкарах много бързо, сега съм със шимано не е лошо , но е от супер бюджетните и няма как да търся супер качество, все пак е 200лв само, а е Шимано, но е много напред пред Мавера.

Мой колега има същия Мавер 3,9 акция до 90 голямо дърво е ,относно Шиманото за "Catana " ли говориш ,защото друг около 200 лева не се сещам ?
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

....извини ме, да за Катана 3,96м.Аз търсях по Хеви модела , но го нямаше на пазара, но ако искаш Шимано и си от София заповяай.
Адрес на магазин и склад на едро :

гр.София,бул.Рожен,№35, ТЦ ИЛИЕНЦИ, маг. А 317

/входа е преди централния вход на СБ ИЛИЕНЦИ/

лице за контакт : Камелия Велкова

GSM : + 359 899 833 249

Тел.: + 359 2 416 43 50

Факс : + 359 2 936 06 26
Аватар
4akala
новобранец
новобранец

Мнение от 4akala »

Мерси за информацията ,ще разгледам шиманото и гарболиното ,и която въдица ми пасне нея вземам .
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

qno_zloo написа:...е то "меката" пръчка тоест фидера с бавна акция и пълен параболик с 30г. достига 100м. бе пич. :o :shock:

Първата пръчка е мач а втората е много къса, а ако питаш мен извади 200лв и си купи нещо добро. Не мога да ти дам съвет за марка освен; бях със Мавер трол ама я разкарах много бързо, сега съм със шимано не е лошо , но е от супер бюджетните и няма как да търся супер качество, все пак е 200лв само, а е Шимано, но е много напред пред Мавера.

Хмммм какъв мач имаш впредвид :) :)

Колега чакала 3.60 е предостатъчно за фидер, това 4 метра за мен е хамалогия... аз бих си взел 3.30 фидер даже, но това гарболино си е супер.... с дълги пръчки се борави много по трудно, + това никаде не може да се навреш с нея дори и дърветата пречат много неодобна е за поставяне .... абе лично аз хич ама хич не харесвам дълги въдици.....

Ако шиманото е 200лв аз не бих си го взел, защото ще дадеш много пари за въдица която е най-нисък клас от марката шимано - равняващ се според мен на гарболино фидера.... за още 20-30лв може да се сдобиеш с къде къде по добра пръчка много по-добър клас от това шимано....

И пак ти казвам помисли си хубаво за 4-те метра ... аз съм с 3.60 и е дълъг и си иска място над теб и около теб за да го сложиш на стойки- например лятно време ако исакш да се скриеш под дърво на сянка си е мъкааа мъкаааа с тия 3.60м да се борави ту закачаш ту оплиташ, а нашите водоеми не са точно от най-просторните :) :) зависи и каде си ловиш де ама ти си занеш..

П.С разгледай ето тези :

http://zen.fishbg.org/index.php?main_pa ... cts_id=905

http://zen.fishbg.org/index.php?main_pa ... cts_id=903

изобщо разгледай този сайт zen.fishbg.org гледам че има много модели на различни марки + има доста повече модели на Гарболино, а и обърни внимание на ТФГ фидерите и те са много добри и ако ще ловиш шарани те са доста добри и здравички :)
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

...Да така е за марките и парите, но има едно НО и то е, че си остава Шимано. А аз незнам по здрави въдици от Шимано. за дължините сам човек може да си отговори, моя следващ фидер ще е на 5,20м. нека ми пречат дърветата нали има странично замятане с помоща на огъваемоста на пръчката и набрана до върха хранилка се получава добър кастинг.
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Не съм от големите специалисти в този вид риболов , но от скромният ми опит мога да споделя следното : дължина 3.60 е напълно достатъчна , когато не гониш дистанция повече от 50 м. и колегата Станимир е прав за ползата от мобилността й . За Гарболиното досега се чуват само хубави неща , не съм имал честта да ловя с нито един от двата модела , но най - добре ако имаш възмойност ги раздрусай " на живо " и ще разбереш коя ще ти пасне повече .
Станимир Христов написа:Фидера Гарболино е перфектен , НЕ ДАВАЙ 130лв за макара Вега !!!!!!!!

Вземи си Тика Sportera към 115лв е и няма да съжаляваш + това е байтрънер ! размер 3507 4007 или 4507 както ти харесва

Иначе във форума е разисквано неколкократно , че на тази макара само надписа е Вега , иначе е Рьоби Заубер - много ценен модел от доста спинингисти , но става и за фидер . Аз лично се убедих , че когато ловиш не само на фидер (с още една въдица на леко примерно ) байтрънъра е голям плюс , особено когато ловиш едри риби . Просто е малко сложно да разделяш вниманието си между плувката и фидера и ако не си разхлабил аванса на макарата може да се получат изненади (неприятни). Успех в избора и наслука !!!
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

За раздрусването на пръчката знам това, че като я друсаш трябва да е лигава като супол и като спреш да я клатиш тя вегнага трябва да спре, не спрели мигновенно значи е боклук. Ако греша да ме поправи някой.
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

bigfish133 написа:Не съм от големите специалисти в този вид риболов , но от скромният ми опит мога да споделя следното : дължина 3.60 е напълно достатъчна , когато не гониш дистанция повече от 50 м. и колегата Станимир е прав за ползата от мобилността й . За Гарболиното досега се чуват само хубави неща , не съм имал честта да ловя с нито един от двата модела , но най - добре ако имаш възмойност ги раздрусай " на живо " и ще разбереш коя ще ти пасне повече .
Станимир Христов написа:Фидера Гарболино е перфектен , НЕ ДАВАЙ 130лв за макара Вега !!!!!!!!

Иначе във форума е разисквано неколкократно , че на тази макара само надписа е Вега , иначе е Рьоби Заубер - много ценен модел от доста спинингисти , но става и за фидер . Аз лично се убедих , че когато ловиш не само на фидер (с още една въдица на леко примерно ) байтрънъра е голям плюс , особено когато ловиш едри риби . Просто е малко сложно да разделяш вниманието си между плувката и фидера и ако не си разхлабил аванса на макарата може да се получат изненади (неприятни). Успех в избора и наслука !!!
Може да твърдиш,че имаш скромен опит с фидера,но коментара ти е много верен :)
Дава ли? И дава и взема.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”