Използване на восъчен конец

Модератор: sapuna

shack
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Използване на восъчен конец

Мнение от shack »

Здравейте колеги зимата купих 2 пръчки от плътен стъклопласт от колега от форума, мисля че са тези
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... 1%82-Osaco
та днес намерих в куфара една ролка восъчен конец и искам да ви попитам дали ще има някакъв проблем с водачите конеца е лепкав от восъка, ще го използвам за риболов на щука, защото мястото не позволява по слаби влакна, като пуснеш аванса и рибата е в трастиката, надявам се да ми помогнете. Благодаря предварително.
Последно промяна от shack на Съб Авг 28, 2010 9:43 pm, променено общо 2 пъти.
Изображение
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Използване на восъчен конец

Мнение от bigfish133 »

Колега , извинявай за въпроса , но не разбрах - искаш да ползваш този конец вместо основно влакно ли ? Ако е така - какво не им харесваш на монофилните влакна с размер да кажем 0.35 - 0.40 ( в твоя случай ) :?:
shack
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shack »

Да искам да го използвам за основно влакно пробвал съм влакна от 0.25 до 0.45 и не издържат, сгъва ми въдицата на две и си отива :D а влакната са чисто нови ползвал съм суфикс и фокус ама неще и неще и се къса винаги или над вирбела или над тапата, първо мислех, че проблема са възелите да ама не и днес като си намерих конеца ми дойде това като идея. Наслука
Изображение
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Колега , за да скъса влакно 0.45 това трябва да е доста сериозна риба (може би над 10 -те) . Или наистина не са наред възлите ти , или влакното не е било качествено . Не знам какъв точно е конеца за който говориш , но може да пробваш някое плетено влакно ( сомско например) .
shack
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shack »

http://shack.snimka.bg/fishing/vobleri.500632.20328287 за това става въпрос, въпросния конец е плетен мисля че се използва при производство на обувки много колеги по Дунава хвърлят с такова за сом, днес го вързах за един парапет и дърпах ролката просто няма късане :shock: някои стари рибари дори казват, че с него може кола да се дърпа :lol: мисля че е към 0.45 или 0.50
Изображение
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

:shock: Колега не се занимавай с глупости. Ползвай съвета на Бигфиш или смени мястото...
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

shack написа:... мисля че е към 0.45 или 0.50...
Според мен е доста над 0.50 :shock: . Колега , говорим за риболов все пак , не за играта "Издърпай отбора , който е от другата страна на въжето " :D
shack
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shack »

Добре, колеги ще си купя сомско плетено влакно някаде 0.20 или 0.25, та да преминем към основния въпрос на темата, ще има ли проблем с водачите при ползването му.
Изображение
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Този конец не става. Старее много бързо, протрива се лесно и заминава. Лични наблюдения!
Водачите могат и да издържат но може и да не, споед дистанцията на която работиш или борбеността на рибата.
Навосъчен конец за риболов нв става, веднъж правих грешка и гледам да не я повтарям.
shack
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shack »

Добре, благодаря значи восъка го отписвам, лови се на дистанция 10-15 метра от брега, но май ще взимам ново монофилно влакно, ще си пробвам пак късмета. Наслука
Изображение
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Колега , ако намериш по магазините ето това влакно си вземи да пробваш 0.35 или 0.40 . Аз лично бях много скептично настроен заради ниската му цена , обаче се оказа доста добро за тези пари ( ползвам 0.35 за щука и не само ). Досега не ме е предавало . Един съвет - мокри хубаво влакното преди да стегнеш възела . Успехи !!!
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

bigfish133 написа:Колега , ако намериш по магазините ето това влакно си вземи да пробваш 0.35 или 0.40 . Аз лично бях много скептично настроен заради ниската му цена , обаче се оказа доста добро за тези пари ( ползвам 0.35 за щука и не само ). Досега не ме е предавало . Един съвет - мокри хубаво влакното преди да стегнеш възела . Успехи !!!
Само, където 0,35 отговаря на 0,45 :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

snegk написа:Само, където 0,35 отговаря на 0,45 :wink:
Е , то в случая май е по - скоро плюс отколкото недостатък :wink: ! И бих добавил , че по - клони към 0.40 , ама за 5 стотни няма да го коментираме :smt023 !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”